YIT DOKONČUJE DALŠÍ DVĚ ETAPY SUOMI HLOUBĚTÍN. OTEVÍRÁ ZDE I VZOROVÝ BYT

Publikované dňa: 10. 9. 2018 12:21 YIT

Developerská společnost YIT se blíží k dokončení dalších dvou etap svého doposud nejrozsáhlejšího rezidenčního komplexu Suomi Hloubětín v Praze 9. V průběhu září zkolauduje v pořadí již druhou a třetí fázi výstavby Oulu a Turku s téměř dvěma sty nízkoenergetickými jednotkami. V etapě Turku otevře nový vzorový byt ve finském stylu. Ten si budou zájemci i vlastníci bytů moci prohlédnout 12. září v rámci Dne otevřených dveří.

„Rezidenční areál Suomi Hloubětín, který se v budoucnu stane novou městskou čtvrtí s kompletním občanským zázemím, se nám rychle rozrůstá. Devadesátku bytů v rámci etapy Oulu jsme postavili jako družstevní bydlení pro investora stavební bytové družstvo Stavbař. Třetí fáze Turku s celkem 106 jednotkami do osobního vlastnictví je již zcela vyprodaná. Na říjen dále plánujeme dokončení hrubé stavby Lahti a kromě prací na již zahájených etapách Salo a Porvoo spustíme na podzim prodej v pořadí již osmé fáze. Nabídku bydlení v Praze tak rozšíříme o další nové byty, což je v současné situaci přetrvávající vysoké poptávky více než potřeba," uvádí obchodní ředitelka YIT Stavo Dana Bartoňová.

V rámci etapy Turku vyrostly v areálu původního brownfieldu v pražském Hloubětíně čtyři nízkoenergetické domy v elegantním, střídmém stylu inspirovaném klasickou severskou architekturou dle návrhu ateliéru Loxia Architectes Ingenierie. K 106 bytům v dispozicích 1+kk po 5+kk a o velikostech 32 m2 až 142 m2 náleží polozapuštěné balkony, prostorné terasy či klidné předzahrádky plné zeleně. Bloku budov pak dominuje organický tvar společného zeleného patia s herními prvky a místy k odpočinku a relaxaci, který při pohledu z oken připomíná různorodost finské krajiny tvořené jezery a lesy.

Finský styl bydlení k prohlédnutí ve vzorovém bytě
U příležitosti dokončení třetí fáze výstavby Suomi Hloubětín Turku zde YIT otevře nový vzorový byt. Přízemní jednotka v dispozici 2+kk o velikosti 54 m2 s předzahrádkou je již tradičně navržena v duchu severského stylu bydlení akcentujícího jednoduché, čisté a světlé řešení interiéru kombinované s moderními prvky a přírodními materiály. Developerovi YIT se i na menším prostoru podařilo velice hezky ukázat, jak vhodně zvolené vybavení a barvy dokážou vytvořit vzdušnější a prostornější místnosti. Celý byt je proto laděný do velmi světlých a bílých odstínů v kombinaci s výraznějšími či tmavšími designovými prvky - ty celý prostor ozvláštňují a dodávají mu na osobitosti. Tímto způsobem oživují obývací pokoj s kuchyní designová drátěná svítidla značky Wiro v černé barvě či plastická grafika jasných černých linií. „Vzorový byt je ukázkou toho, jak lze s použitím tradiční kombinace barev a materiálů vytvořit jednoduché a zároveň uživatelsky příjemné bydlení ve finském stylu, v němž k celkovému dotvoření příjemné atmosféry stačí použít jen pár dekorativních doplňků v podobě váz, svíček či květin," dodává Lenka Hlaváčková Schubertová, designérka YIT, která vzorový byt v Turku navrhovala. Vzorový byt bude pro veřejnost otevřen během Dne otevřených dveří 12. září od 14.00 do 18.00 hodin. U příležitosti 100. výročí vzniku Československa a oslav svého 10letého fungování na českém trhu připravila YIT pro zájemce o nové bydlení ve finském stylu i speciální nabídku 100 bytů, u kterých získají vysoké cenové zvýhodnění až 500 000 Kč vč. DPH.

O YIT a YIT Stavo:
Společnost YIT (výslovnost: vajajtý) vstoupila na český trh v roce 2008, kdy akvizicí získala českou firmu Euro STAVOKONSULT. Obě společnosti působí v oboru stavebnictví řadu let - původní Euro STAVOKONSULT byla na českém trhu téměř 20 let, kořeny skandinávské YIT sahají až do roku 1912. K hlavním činnostem YIT Stavo patří příprava a realizace developerských projektů. Na český trh, na němž letos slaví 10 let svého působení, přináší bydlení ve finském stylu. Společnost YIT Stavo v České republice dokončila již 10 projektů: Hostivař I a II, Hájek, Troja, Victoria, Braník, Green Motol, Hyacint Modřany, Talo Kavalírka a Koivu Zličín. Ve výstavbě jsou nyní 3 projekty: Koru Vinohradská, Aalto Cibulka v pražských Košířích a přelomový projekt Suomi Hloubětín. Na ploše původního 9hektarového brownfieldu v Hloubětíně vznikne nová čtvrť s bytovými domy, obchodními prostory a školkou, ve které najde domov více než 2 500 obyvatel. YIT již dokázala splnit svůj ambiciózní plán a zařadila se mezi pětici nejsilnějších developerů na poli rezidenční výstavby v Praze. V oblasti CSR YIT dlouhodobě podporuje Kliniku dětské chirurgie FN Motol a s ní spjatou nadaci Konto „Dětská chirurgie Motol", kterou zaštiťuje herečka Tereza Brodská.
K 1. únoru 2018 proběhla fúze finské YIT s další přední stavební firmou ve Finsku - společností Lemminkäinen (obě s více než stoletou tradicí). Nově vzniklá skupina, působící pod názvem YIT, je největší stavební a developerskou firmou ve Finsku a řadí se na přední příčky v celé severní Evropě. Realizuje bytové i komerční nemovitosti a soustředí se zejména na projekty rozvoje velkých městských urbanistických celků vč. související výstavby infrastruktury a komunikací. V roce 2016 dosáhl roční obrat obou spojených firem, které dohromady zaměstnávají na 10 000 lidí, zhruba 3,4 mld. eur. Skupina působí v 11 zemích: Finsku, Rusku, Švédsku, Norsku, Dánsku, Estonsku, Lotyšsku, Litvě, České republice, Slovensku a Polsku. Akcie společnosti YIT jsou kotovány na burze v Helsinkách.

Pro více informací kontaktujte:

Crest Communications, a.s.
Marcela Kukaňová
Tel.: +420 731 613 618
E-mail: marcela.kukanova@crestcom.cz
www.crestcom.cz

Crest Communications, a.s.
Kateřina Lanková
Tel.: +420 775 899 353
E-mail: katerina.lankova@crestcom.cz
www.crestcom.cz

Prílohy

Obrázky
YIT_SUOMI Hloubetin_Turku_vizualizace_exterier_01.jpg
Vizualizace etapy Turku projektu Suomi Hloubětín
YIT_Suomi Hloubetin_vzorovy byt_Turku_01.jpg
Do obývacího pokoje designérka YIT vybrala šedou sedací soupravu s kovovými konferenčními stolky. Prostoru vévodí plastická grafika jasných černých linií.
YIT_Suomi Hloubetin_vzorovy byt_Turku_02.jpg
I ložnice je pojatá v tradičním finském stylu. Příjemnou kombinaci světlých odstínů a jednoduchého nábytku doplňuje decentní čárová grafika na zdi.
YIT_Suomi Hloubetin_vzorovy byt_Turku_03.jpg
Obývací pokoj navazuje na prostor kuchyně. V něm se nachází rohová kuchyňská linka v šedobílé kombinaci s bílým jídelním stolem a designovými židlemi.
Súčasní klienti
Referenční klienti