VÝHLED 2018 FIDELITY INTERNATIONAL: ASIJSKÉ DLUHOPISY OVLIVNÍ SITUACE V USA

Publikované dňa: 23. 1. 2018 10:15 FIDELITY INTERNATIONAL

V roce 2017 se asijským dluhopisům s vysokým výnosem dařilo dobře. I v letošním roce bude dynamika asijského trhu podporovat tyto dluhopisy. Asijské dluhopisy s investičním stupněm mají pozitivní dlouhodobý výhled, přesto mohou v roce 2018 zažít značné výzvy. Eric Wong, porfolio manažer společnosti Fidelity International komentuje: „Nejistota ohledně uvolňování rozvahy FEDu a nižší úroveň růstu v Číně může způsobit přecenění na trzích. Tato volatilita ale může přinést chytrým investorům zajímavé příležitosti.“

• Pro asijské dluhopisy bude důležitý vývoj monetárních politik v USA
• Překvapit může situace v Číně
• Likvidita pro zajímavé příležitost

Podobně jako růst úrokových sazeb, tak i uvolňování rozvahy FEDu nemá historický precedent, takže je potřeba vše důkladně sledovat. Kvantitativní uvolňování je jedním z nástrojů monetární politiky centrálních bank a vedlo v uplynulé dekádě u nástrojů s fixním příjmem k býčímu trhu. Opak kvantitativního uvolňováni, tedy omezování, je něco, s čím nemají trhy zkušenost. Je pravděpodobné, že trh může být překvapený některou z reakcí na chování FEDu.

Eric Wong doplňuje: „Myslím, že monetární podmínky se v USA budou postupně omezovat, takže očekávám růst výnosů. S tím, jak FED bude zpřísňovat politiku, by i ECB měla v této politice následovat, a pravděpodobně by se spready měly rozšiřovat. Vzhledem k úvěrovému riziku dojde k přecenění, což obvykle končí nadměrnými korekcemi."

Je pravděpodobné, že investory překvapí i Čína. „Já osobně myslím, že nás čeká zpomalení větší, než řada účastníků trhu tuší. Při dané velikosti a důležitosti Číny, jak regionálně, tak globálně, jakákoliv překvapení ohledně růstu pravděpodobně způsobí značnou reakci na trhu," říká Eric Wong. „Zpomalení čínské ekonomiky je v roce 2018 široce očekávané. Vládní stimuly z roku 2016 by přesto možná ještě mohly mít efekt na ekonomiku a podporovat delší období mírného růstu. Toto delší období může být dáno i přechodem ekonomiky od zpracovatelského průmyslu k aktivitám více zaměřeným na služby," doplňuje Bryan Collins, portfolio manažer působící v hongkongské pobočce Fidelity International. Obecně se očekává, že chuť investovat napříč sektory zahrnující výrobu, nemovitosti a infrastrukturu se zbrzdí, což jistě povede k pomalejšímu růstu v Číně.

Pozitivní je, že s tím, jak trh s asijskými dluhopisy pokračuje v růstu a dále dospívá, lze vidět další a další emise a čím dál větší sektorovou diversifikaci. V roce 2017 byla zaznamenána rekordní nabídka nových dluhopisů, která poskytla atraktivní příležitosti a ty byly dokonale absorbovány trhem. Zvyšování likvidity může být rozumné v období tržní volatility, aby měli investoři po ruce „munici" a byli připraveni investovat do nových emisí.

Investoři by rovněž mohli využít taktické alokace do titulů v zemích, kde je hodnota. „Já osobně zvyšuji expozici směrem k rozumným korejským dluhům, které jsou nízko oceněné kvůli geopolitické volatilitě. Stále se také přikláním k zemím s atraktivním oceněním, kde lze takticky podpořit zisky a výnosy," dodává Eric Wong z Fidelity International.


Pro více informací kontaktujte:

Marcela Štefcová
Crest Communications a.s.

Ostrovní 126/30
110 00 Praha 1
gsm: + 420 731 613 669
www.crestcom.cz
e-mail: marcela.stefcova@crestcom.cz


Informace pro editory:

Fidelity International byla založena v roce 1969 a poskytuje investiční služby a produkty soukromým a institucionálním investorům. Od ostatních globálních investičních společností se liší zejména formou vlastnictví. Jedná o čistě privátní, soukromou společnost vlastněnou přímo členy zakládající rodiny a managementem firmy. Společnost klade veliký důraz na provádění podrobných analýz, na jejichž základě pak identifikují pro klienty nejvýhodnější investiční příležitosti. Její speciální týmy investičních analytiků a odborníků působí ve všech hlavních finančních centrech světa - v Londýně, Frankfurtu, Paříži, Hongkongu, Tokiu, Singapuru, Soulu, Dillí, Bombaji a v Sydney. V současné době administruje aktiva ve výši 87 mld. USD (assets under administration) a globálně pro klienty investovala 290 mld. USD ve 25 zemích napříč Evropou, Asií, Tichomořím, středním Východem a jižní Amerikou. V České republice Fidelity působí od roku 2012 a mezi její klienty patří celá řada významných institucionálních i privátních klientů, všechny významné banky, pojišťovny, finanční společnosti a nezávislí finanční poradci, kteří koncovým investorům zprostředkovávají investiční fondy této globální investiční společnosti.

Upozornění na rizika
Fidelity International zveřejňuje výhradně informace o produktech a všeobecné informace a neposkytuje žádné investiční doporučení. Z minulého vývoje hodnoty není možné odvodit prognózy budoucího vývoje. Investování do investičních fondů je spojené nejen s vysokými šancemi na výnos, ale i s vyššími riziky. Proto může například hodnota podílů investičních fondů kolísat a není zaručená. Na vývoj hodnoty mají kromě toho negativní vliv i individuální náklady a poplatky. Investiční rozhodnutí by se mělo v každém případě opírat o informace důležité pro investory, nejnovější zprávy o hospodářských výsledcích a - pokud byla zveřejněná - o nejnovější půlroční zprávu. Tyto dokumenty tvoří jediný závazný základ pro nákup. Tyto dokumenty získáte bezplatně v pobočce FIL Investment Services GmbH, Kastanienhöhe 1, D-61476 Kronberg im Taunus, Německo, nebo v UniCredit Bank Austria AG, Vordere Zollamtstrasse 13, A-1030 Vídeň, nebo v UniCredit Bank Slovakia, a. s., Šancova 1/A, 813 33 Bratislava, nebo v Unicredit Bank Czech Republic, a. s., náměstí Republiky 3a, 111 21 Praha 1, nebo na adresách www.fidelity.at, www.fidelity.cz, www.fidelity.sk.

Vydává
FIL (Luxembourg) S.A. Zweigniederlassung Wien, Mariahilfer Straße 36, 1070 Vídeň, IČO: FN 374007
Fidelity, Fidelity International, logo Fidelity International a symbol F jsou registrované ochranné známky společnosti FIL Limited.

Súčasní klienti
Referenční klienti