VÝHLED FIDELITY INTERNATIONAL PRO AKCIOVÝ TRH: BÝČÍ TRH VRCHOLÍ, TÁHNOU TECHNOLOGICKÉ AKCIE

Publikované dňa: 16. 11. 2017 15:24 FIDELITY INTERNATIONAL

V několika posledních měsících se akciový index S&P 500 pohyboval na úrovni zhruba 2 400 a stále je možné, že se trh dostane až na 2 700. Podle expertů Fidelity International nelze očekávat další rozšiřování až k několikanásobkům valuace akcií, ale jsme svědky dvouciferného růstu příjmů. Na základě aktuálního výhledu Fidelity International lze očekávat celkové výnosy cca 5–6 %, zejména pokud zůstane volatilita na nízké úrovni. Historie ukazuje, že současná situace může ještě nějakou dobu trvat.

Jednou z klasických známek vrcholu býčího trhu je úzké zaměření na malou skupinu akcií. Nyní jsou výjimečným zdrojem růstu technologické akcie. Akcie společností jako Facebook, Apple, Amazon, Microsoft a Google vykázaly nižší volatilitu než trh a to dokonce i v případě akcií sektoru zboží denní potřeby. Hyunho Sohn, portfolio manager FF - Global Technology Fund, Fidelity International doplňuje: „Technologické akcie jsou kupovány kvůli jejich defenzivním charakteristikám a schopnosti překonat cílové zisky na základě dominantního tržního postavení. Jedná se o zcela odlišnou dynamiku, než jakou měl technologický boom v devadesátých letech, kdy jsme byli svědky mnohem výraznějšího zájmu o spekulativní zisky."

Jediným důvodem k obavám ohledně technologických akcií je jejich zranitelnost na dvou frontách: akcelerace růstu může posunout investorské zájmy od růstových k hodnotovým akciím a naopak zpomalení může technologické akcie strhnout dolů společně se všemi ostatními.

Technologické akcie přitom nejsou předmětem zájmu pouze na západních burzách. V Číně je trvalý zájem o akce internetových firem jako Alibaba, Tencent nebo Baidu. Tyto společnosti jsou velmi kvalitní a těží z toho, že jsou těmi, kdo dělá první krůčky v daných oblastech, a zároveň z dominantních pozic na trhu.

Jak uzavírá Hyunho Sohn z Fidelity International: „V současném býčím trhu jsme urazili dlouhou cestu a některé stimuly, které přetrvaly, pomalu začínají být mimo hru. Avšak historie naznačuje, že současná situace by mohla ještě nějakou dobu vydržet." Předčasné vystoupení z trhu obnáší riziko, že na stole zůstane ladem značný potenciální výnos. Výnosy z dividend u S&P 500 jsou vyšší než výnosy z 10letých vládních dluhopisů, globální růst je stále nadějný a růst příjmů je také pozitivní.

Další oblasti a info viz Výhled Q4 2017 Fidelity International


Pro více informací kontaktujte:

Marcela Štefcová
Crest Communications, a.s.

Ostrovní 126/30
110 00 Praha 1
gsm: + 420 731 613 669
www.crestcom.cz
e-mail: marcela.stefcova@crestcom.cz

Informace pro editory:

Fidelity International byla založena v roce 1969 a poskytuje investiční služby a produkty soukromým a institucionálním investorům. Od ostatních globálních investičních společností se liší zejména formou vlastnictví. Jedná o čistě privátní, soukromou společnost vlastněnou přímo členy zakládající rodiny a managementem firmy. Společnost klade veliký důraz na provádění podrobných analýz, na jejichž základě pak identifikují pro klienty nejvýhodnější investiční příležitosti. Její speciální týmy investičních analytiků a odborníků působí ve všech hlavních finančních centrech světa - v Londýně, Frankfurtu, Paříži, Hongkongu, Tokiu, Singapuru, Soulu, Dillí, Bombaji a v Sydney. V současné době administruje aktiva ve výši 87 mld. USD (assets under administration) a globálně pro klienty investovala 290 mld. USD ve 25 zemích napříč Evropou, Asií, Tichomořím, středním Východem a jižní Amerikou. V České republice Fidelity působí od roku 2012 a mezi její klienty patří celá řada významných institucionálních i privátních klientů, všechny významné banky, pojišťovny, finanční společnosti a nezávislí finanční poradci, kteří koncovým investorům zprostředkovávají investiční fondy této globální investiční společnosti.

Upozornění na rizika
Fidelity International zveřejňuje výhradně informace o produktech a všeobecné informace a neposkytuje žádné investiční doporučení. Z minulého vývoje hodnoty není možné odvodit prognózy budoucího vývoje. Investování do investičních fondů je spojené nejen s vysokými šancemi na výnos, ale i s vyššími riziky. Proto může například hodnota podílů investičních fondů kolísat a není zaručená. Na vývoj hodnoty mají kromě toho negativní vliv i individuální náklady a poplatky. Investiční rozhodnutí by se mělo v každém případě opírat o informace důležité pro investory, nejnovější zprávy o hospodářských výsledcích a - pokud byla zveřejněná - o nejnovější půlroční zprávu. Tyto dokumenty tvoří jediný závazný základ pro nákup. Tyto dokumenty získáte bezplatně v pobočce FIL Investment Services GmbH, Kastanienhöhe 1, D-61476 Kronberg im Taunus, Německo, nebo v UniCredit Bank Austria AG, Vordere Zollamtstrasse 13, A-1030 Vídeň, nebo v UniCredit Bank Slovakia, a. s., Šancova 1/A, 813 33 Bratislava, nebo v Unicredit Bank Czech Republic, a. s., náměstí Republiky 3a, 111 21 Praha 1, nebo na adresách www.fidelity.at, www.fidelity.cz, www.fidelity.sk.

Vydává
FIL (Luxembourg) S.A. Zweigniederlassung Wien, Mariahilfer Straße 36, 1070 Vídeň, IČO: FN 374007
Fidelity, Fidelity International, logo Fidelity International a symbol F jsou registrované ochranné známky společnosti FIL Limited.

Súčasní klienti
Referenční klienti