OBERMEYER HELIKA SE PODÍLÍ NA REKONSTRUKCI POLIKLINIKY LANŠKROUN

Publikované dňa: 21. 9. 2017 13:17 OBERMEYER HELIKA

Architektonická, projekční a stavebně-poradenská kancelář Obermeyer Helika zahájila práci na projektové dokumentaci pro územní rozhodnutí pro přestavbu polikliniky Lanškroun. Rekonstrukce by měla začít v příštím roce a cílem je vytvořit moderní budovu, která bude splňovat veškeré hygienické i technické nároky na zdravotnické zařízení 21. století.

Společnost Obermeyer Helika v tomto roce začala s přípravou projektové dokumentace, na jejímž základě se bude v příštím roce realizovat samotná přestavba. Rekonstrukce objektu bude probíhat ve dvou etapách a za provozu ordinací. První etapa počítá s výstavbou poloviny objektu včetně schodiště a výtahu. Výstavba bude probíhat za provozu v původní části budovy se starým schodištěm. Poté je naplánován přesun provozů do nové části a její zprovoznění. Následující etapa zahrnuje demolici druhé části objektu a postupnou výstavbu nové poloviny polikliniky včetně propojení obou částí budovy. Finální stavba se blíží tvaru původního objektu, který pochází z konce 19. století, včetně nově tvarovaných sedlových střech. Rekonstrukce je plánovaná do konce března 2020.

„Při práci na projektové dokumentaci pro polikliniku Lanškroun můžeme čerpat z našich bohatých zkušeností z oblasti zdravotnictví, které do této doby čítají téměř tři desítky projektů v České republice i v zahraničí,“ uvádí Jiří Fousek, generální ředitel společnosti Obermeyer Helika, a dodává, „dlouhodobě například spolupracujeme na rekonstrukci dětského oddělení Fakultní nemocnice Motol v Praze, vytvořili jsme návrh nového traumatologického centra Fakultní nemocnice na pražských Vinohradech, podíleli jsme se na výstavbě Protonového centra v Praze a mnohých dalších.“

Více o společnosti Obermeyer Helika a.s.:

Společnost Obermeyer Helika a.s. patří k největším architektonickým, projekčním a stavebně-poradenským kancelářím v ČR. Poskytuje komplexní služby v oblasti architektury, projektování, konstrukcí a dopravních staveb, TZB a šetrných budov, projektového managementu a odborného technického poradenství. Na českém i slovenském trhu je firma jedním z lídrů projektování ve 3D a modelování staveb systémem BIM. Do širokého portfolia projektů, na kterých se společnost Obermeyer Helika podílela, náleží rezidenční komplexy, obchodní centra, kancelářské budovy, budovy pro státní správu, kulturní instituce, objekty sloužící zdravotnictví a lázeňství, církevní objekty, stavby pro školství, průmyslové a logistické areály i stavby dopravní infrastruktury a letišť. Mezi její nejvýznamnější reference se řadí například Nové divadlo v Plzni, O2 Arena, obchodní centra Quadrio, Černý Most a Chodov, Základní škola Roztoky či dětské oddělení Fakultní nemocnice Motol. Má také bohaté zkušenosti s přípravou urbanistických studií v ČR i v zahraničí.

Společnost s původním názvem Helika své podnikání v České republice rozběhla v letech 1990−1991 a od května 2004 rozšířila své aktivity na Slovensko a otevřela pobočku v Bratislavě. V červnu 2007 se stala součástí nadnárodní skupiny Obermeyer, která patří k největším projekčním kancelářím v Evropě s celosvětovou působností.

Kontaktní údaje:

Crest Communications a.s.