NÁVRH NA PŘESTAVBU KRAJSKÉ NEMOCNICE LIBEREC Z DÍLNY OBERMEYER HELIKY SE UMÍSTIL MEZI ŠESTI NEJLEPŠÍMI

Publikované dňa: 18. 4. 2017 13:30 OBERMEYER HELIKA

Přední architektonická, projekční a stavebně-poradenská kancelář Obermeyer Helika se zúčastnila architektonické soutěže na rekonstrukci Krajské nemocnice Liberec. Mezi třinácti soutěžními návrhy, které posuzovala porota složená z odborníků, představitelů nemocnice i regionálních zastupitelů, se umístila mezi šesti nejlepšími týmy, které získaly finanční odměnu.

Práce na soutěžním návrhu se ujal tým architektů Pavlína Pospíšilová, Ondřej Míčka a Aleš Nedvídek. Na návrhu spolupracovali Tereza Drahošová, Tomáš Janeček, Josef Kříž, Jana Pražáková, Zdeněk Sůva a Petr Vašina. Základní myšlenkou návrhu je, že moderní nemocnice představuje živý organismus, který se neustále vyvíjí. „Naším cílem bylo vytvoření funkčních celků, příjemného pobytového prostoru pro pacienty i přívětivého pracovního prostředí pro zaměstnance,“ vysvětluje Ing. arch. Pavlína Pospíšilová, vedoucí ateliéru architektury a spoluautorka konceptu. Návrh spočívá v přehledném uspořádání areálu nemocnice, jehož těžištěm by měl být urgentní příjem s novým heliportem, na nějž postupně navazují další provozy propojené novou páteří vedenou středem nemocnice. Podle plánu by se měly původní objekty postupně vyměnit za zcela nové. Součástí návrhu je také nové čtvercové náměstí se zelení, které plní rovněž funkci hlavního vchodu do nemocnice.

Společnost Obermeyer Helika vycházela při tvorbě svého návrhu ze svých mimořádně rozsáhlých zkušeností se zdravotnickými objekty. Na svém kontě má do této chvíle téměř tři desítky zdravotnických projektů v Česku i v zahraničí, například rekonstrukci pavilonu dětské kliniky Fakultní nemocnice Motol v Praze nebo traumacentrum Fakultní nemocnice Královské Vinohrady. „Účast v této architektonické soutěži pro nás byla výzva, kterou jsme právě vzhledem k našim značným zkušenostem rádi přijali. Naše umístění nás velmi těší, nicméně ještě větší radost máme z toho, že některé z našich podnětů a nápadů budou pravděpodobně využity i při samotné realizaci rekonstrukce, jak naznačili představitelé liberecké nemocnice,“ díle uvedla Pavlína Pospíšilová.

O společnosti Obermeyer Helika a. s.:

Společnost Obermeyer Helika a. s. patří k největším architektonickým, projekčním a stavebně-poradenským kancelářím v ČR. Poskytuje komplexní služby v oblasti architektury, projektování, konstrukcí a dopravních staveb, TZB a šetrných budov, projektového managementu a odborného technického poradenství. Na českém i slovenském trhu je firma jedním z lídrů projektování ve 3D a modelování staveb systémem BIM. Do širokého portfolia projektů, na kterých se společnost Obermeyer Helika podílela, náleží rezidenční komplexy, obchodní centra, kancelářské budovy, budovy pro státní správu, kulturní instituce, objekty sloužící zdravotnictví a lázeňství, církevní objekty, stavby pro školství, průmyslové a logistické areály i stavby dopravní infrastruktury a letišť. Mezi její nejvýznamnější reference se řadí například Nové divadlo v Plzni, O2 Arena, obchodní centra Quadrio, Černý Most a Chodov, Základní škola Roztoky či dětské oddělení Fakultní nemocnice Motol. Má také bohaté zkušenosti s přípravou urbanistických studií v ČR i v zahraničí.

Společnost s původním názvem Helika své podnikání v České republice rozběhla v letech 1990−1991 a od května 2004 rozšířila své aktivity na Slovensko a otevřela pobočku v Bratislavě. V červnu 2007 se stala součástí nadnárodní skupiny Obermeyer, která patří k největším projekčním kancelářím v Evropě s celosvětovou působností.


Kontaktní údaje:

Crest Communications a.s.
Klára Kolínová   
Account Manager               
mobil: 731 613 615
klara.kolinova@crestcom.cz
www.crestcom.cz

Súčasní klienti
Referenční klienti