OSTROJ

resources/f/klienti/170/logo/ostroj-logo-1.png

http://www.ostroj.cz/

OSTROJ a.s. patří k významným strojírenským firmám v České republice. Na trhu působí od roku 1948. Je ryze českou akciovou společností, její sídlo a výrobní závod se nachází v Opavě. Společnost zaměstnává zhruba 800 pracovníků především z regionu Opavska a dosahuje tržeb na úrovni cca 1,6 miliardy Kč (rok 2022). Do výrobkového portfolia pět divizí patří široká paleta výrobků, od opracovaných lakovaných svařenců, přes hydraulické válce, hřídele, tiskařské válce, komplexní nástrojářská řešení, přesné obráběné dílce až po ocelové zápustkové výkovky a komponenty důlních strojů pro hlubinnou těžbu uhlí a rud. Součástí výrobních aktivit je i galvanické zinkování a chromování.

 

 

Tlačové správy

Publikované dňa: 22. 2. 2022 14:06 OSTROJ

OSTROJ a.s., tradiční česká strojírenská společnost hlásí na začátku roku 2022 dobré zprávy. Bezmála 800 zaměstnanců společnosti má od nového roku mzdu vyšší průměrně o 6 %, pozici stabilní firmy pak potvrzuje velmi dobrá naplněnost výrobních kapacit klíčových výrobních divizí. Pokračuje také trend loňského roku, kdy díky zvýšené poptávce společnost nabírá nové zaměstnance.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 11. 10. 2021 12:15 OSTROJ

Opavský OSTROJ otevře opět po dvou letech své „strojírenské“ dveře široké veřejnosti s doplňkovým programem pro velké i malé návštěvníky. Čeká na ně třeba krátká exkurze do důlní štoly, výstava veškeré manipulační techniky nebo svářečský simulátor. Den otevřených dveří v OSTROJi se uskuteční v sobotu 16. října 2021 od 8.00 do 14.00 hodin v areálu společnosti v Opavě. K účasti je nutná rezervace předem.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 30. 9. 2021 14:38 OSTROJ

Opavský OSTROJ vyrobil první „kvalifikační“ zakázku pro berlínskou pobočku společnosti Siemens. Jednalo se o elektromotorovou skříň o celkové hmotnosti necelých 19 tun a délce téměř pět metrů. Finanční objem zakázky přesáhl 1,5 mil. Kč. Dodávka zahrnovala rovněž montáž, provedení povrchových úprav a přepravu. V průběhu výroby se OSTROJ podílel také na návrzích změn výrobní dokumentace zakázky s cílem optimalizovat výsledný zákaznický produkt.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 19. 8. 2021 9:39 OSTROJ

Opavská společnost OSTROJ bude mít modernější a úspornější galvanickou linku, šetrnější k životnímu prostředí. Náklady investičního projektu dosahují téměř 70 milionů Kč. Nová linka na závěsové zinkování, která nahradí dvě stávající, zvládne za den „pozinkovat“ až 1800 m2 ploch. Jeden dílec může být až čtyři metry široký a vážit skoro půl tuny. Spuštění linky do ostrého provozu se plánuje na konec druhého kvartálu 2022.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 15. 6. 2021 11:53 OSTROJ

Tradiční česká firma OSTROJ vyrábí 34 metrů dlouhou záskokovou klapku pro rozsáhlou modernizaci Vodního díla Gabčíkovo. V historii strojírenské divize opavského výrobce jde o rekordní zakázku. Modernizaci největších plavebních komor na Slovensku za 3,75 miliardy korun realizuje stavební společnost Metrostav. Práce by měly být dokončeny v roce 2022.

Zobraziť celú správu
Súčasní klienti
Referenční klienti