DZ DRAŽICE + NIBE

resources/f/klienti/18/logo/Snímek obrazovky 2022-10-06 151646.png

http://www.dzd.cz

O společnosti DZ Dražice a skupině NIBE:

Společnost DZ Dražice, člen skupiny NIBE, je největším výrobcem ohřívačů vody a akumulačních nádrží v České republice, který své výrobky vyváží do cca 30 zemí světa. V Česku má více než 50% podíl na trhu. Historie společnosti se píše již od roku 1900: ohřívače vody pod značkou Dražice začala vyrábět v roce 1956. V roce 2006 se stala součástí švédského koncernu NIBE Industrier AB a výhradním dodavatelem produktů značky NIBE (např. tepelných čerpadel a rekuperačních jednotek) do České republiky a na Slovensko. Aktuálně je jejich největším prodejcem ve střední Evropě. DZ Dražice vlastní výrobní závod s několika linkami v Dražicích a Luštěnicích nedaleko Benátek nad Jizerou a plně automatizovaný sklad.

Od roku 2022 je součástí DZ Dražice divize DZD Solar zaměřená na fotovoltaická řešení, která nabízí komponenty pro realizaci fotovoltaických elektráren (jako jsou síťové a hybridní střídače a bateriové systémy). Samotná kompletní řešení včetně vyřízení dotací a další administrativy dodává na trh prostřednictvím prověřených, pravidelně školených a certifikovaných montážních firem.

Své portfolio tepelných čerpadel DZ Dražice rozšířila v roce 2023 o tepelná čerpadla Dražice Argo, a to na základě spolupráce s italskou společností Argoclima. Dále prodává klimatizace AIR a AIR Plus.

www.dzd.cz

www.nibe.cz

www.dzd-solar.cz

www.klima-drazice.cz

 

Tlačové správy

Publikované dňa: 18. 8. 2015 11:28 DZ DRAŽICE + NIBE

Ten, kdo někdy vybíral nový ohřívač vody, ví, že to není jen o velikosti a ceně. Je s ním spojeno spousta dalších aspektů, na které je třeba brát zřetel. A některé se dokonce projeví až při instalaci. Třeba, když menší bojler nahradí větší, který nesedí do původního závěsu. Řešení má největší český výrobce ohřívačů vody společnost Družstevní závody Dražice, která vyvinula nový univerzální závěs pro elektrické bojlery.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 29. 7. 2015 11:56 DZ DRAŽICE + NIBE

V České republice stále mnoho lidí používá neekologické zdroje vytápění. Zejména kotle na pevná paliva, kterými topí přes půl milionu domácností v rodinných domech, výrazně zatěžují životní prostředí. Jeho zhoršený stav pak negativně ovlivňuje zdraví všech obyvatel. Účinnost těchto kotlů navíc není zdaleka taková jako třeba u tepelných čerpadel. Ministerstvo životního prostředí od podzimu spouští nový program Státního fondu životního prostředí tzv. kotlíkové dotace, s jejichž pomocí si mohou žadatelé z řad majitelů rodinných domů pořídit nové ekologičtější zdroje vytápění se státní podporou až 127,5 tisíc korun. Mezi nimi i vysoce úsporná tepelná čerpadla NIBE, která splňují přísná kritéria daná Evropskou unií. Příspěvky budou žadatelům přidělovat jednotlivé kraje.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 14. 7. 2015 12:01 DZ DRAŽICE + NIBE

Výměna starého zdroje vytápění může do domácnosti přinést nezanedbatelné úspory. Neekologické kotle na tuhá paliva a drahé elektrické topení v dnešní době představují pro rozpočet spíše zátěž a jejich efektivita zdaleka nedosahuje takové výše jako například efektivita tepelných čerpadel švédského výrobce NIBE. Pořízením tohoto účinného zdroje vytápění je možné získat úsporu energie až 80 %, což dokazují také výsledky testů, které provedla nezávislá Švédská energetická agentura u tepelných čerpadel typu země-voda.

Zobraziť celú správu

Prílohy
DZ DRAŽICE + NIBE

Súčasní klienti
Referenční klienti