YIT

resources/f/klienti/53/logo/YIT_CMYK.jpg

http://www.yit.cz

Společnost YIT (výslovnost: vaj aj tý) vstoupila na český trh v roce 2008, kdy akvizicí získala českou firmu Euro STAVOKONSULT. Loni tak firma oslavila 15leté výročí působení v tuzemsku, kořeny finské YIT sahají až do roku 1912 a má tedy za sebou již přes 110 let úspěšného fungování. K hlavním činnostem YIT Stavo patří příprava a realizace developerských projektů. Na český trh přináší bydlení ve finském stylu. Společnost YIT Stavo v České republice dokončila 34 projektů (včetně jednotlivých etap větších celků, které samy o sobě de facto představují středně velké bytové projekty). Ve výstavbě je nyní 5 projektů: Rivi Bachova, Sija Kamýk, Ranta Barrandov III, Toivo Roztyly a dosud největší areál Suomi Hloubětín, kde YIT společně s realizací Lappi Hloubětín vytvořila celou novou městskou čtvrť v Praze včetně mateřské školy. Další projekty, vč. prvního mimopražského, má developer v přípravě. YIT již dokázala splnit svůj ambiciózní plán a zařadila se mezi pětici nejsilnějších developerů na poli rezidenční výstavby v Praze.

Skupina YIT je největší stavební a developerskou firmou ve Finsku a řadí se na přední příčky v celé severní Evropě. Při všech svých stavbách dbá na trvalou udržitelnost a respekt k životnímu prostředí. Realizuje bytové i komerční nemovitosti a soustředí se zejména na projekty rozvoje velkých městských urbanistických celků. Její obrat v roce 2023 dosáhl 2,2 mld. eur. Skupina aktuálně působí v 8 zemích: Finsku, Norsku, Estonsku, Lotyšsku, Litvě, České republice, Slovensku a Polsku. Pracuje pro ni cca 4300 lidí. Akcie společnosti YIT jsou kotovány na burze v Helsinkách.

Tlačové správy

Publikované dňa: 6. 3. 2017 9:10 YIT

Developerská společnost YIT úspěšně dokončila hrubou stavbu první etapy Espoo svého největšího rezidenčního komplexu Suomi Hloubětín. Její výstavba čítající 149 nízkoenergetických bytů je stejně jako zbylých sedm etap pojmenovaná po jednom z finských měst. Společně s ní se hrubé stavby dočkala i druhá fáze Koivu Zličín, která nabídne dalších 90 nových bytů opět ve finském stylu. O oba projekty je ze strany kupujících velký zájem a etapa Espoo je již z 90 % vyprodaná.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 2. 2. 2017 10:14 YIT

Společnost YIT, která dnes co do počtu prodaných bytů zaujímá pátou příčku v pořadí pražských rezidenčních developerů, oznámila dvě nové akvizice v Praze 5 a Praze 9. V Košířích chystá rezidenční komplex Aalto Cibulka a ve Vysočanech získala pozemky pro další etapy projektu Suomi Hloubětín, jímž proměňuje zdejší průmyslovou lokalitu v moderní obytnou čtvrť. Nabídku nového bydlení v Praze tak obohatí o celkem 550 až 700 bytů ve finském stylu.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 30. 1. 2017 8:26 YIT

Společnost YIT, která do Česka přináší bydlení ve finském stylu, se v minulém roce zařadila do první pětky předních pražských rezidenčních developerů. Dosáhla tak cíle, který si při vstupu na trh v roce 2008 vytyčila. Obrat firmy v minulém roce přesáhl 1 mld. korun a prodej nových bytů vzrostl oproti roku 2015 o 20 %. V letošním roce plánuje developer rozšířit svou nabídku bydlení o další atraktivní pražské lokality.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 8. 12. 2016 10:37 YIT

Druhá etapa projektu Suomi Hloubětín, nazvaná podle finského města Oulu, získala nového investora. Je jím stavební bytové družstvo Stavbař. Developerská společnost YIT zde pro něj postaví 90 nových bytů koncipovaných jako družstevní bydlení. Navazuje tak na předchozí úspěšnou spolupráci z projektu Hyacint Modřany. Výstavba etapy Oulu v Suomi Hloubětín bude probíhat společně se stavbou třetí fáze Turku, při níž vyroste 106 bytových jednotek YIT prodávaných do osobního vlastnictví.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 10. 11. 2016 9:32 YIT

Developerská společnost YIT pokračuje ve výstavbě nové rezidenční čtvrti Suomi Hloubětín v Praze 9, která se po dokončení všech 8 etap stane novým domovem pro téměř 2 tisíce obyvatel. Jednotlivé fáze dostaly své názvy po finských městech. První etapa Espoo bude dokončena v létě příštího roku a v současné době je už z 80 % vyprodána. Na ni navazuje další fáze s názvem Turku se 106 byty, kterou YIT začíná nyní stavět a její dokončení plánuje na léto 2018. Nové byty z této etapy jsou v prodeji již nyní.

Zobraziť celú správu

Prílohy
YIT

Súčasní klienti
Referenční klienti