YIT

resources/f/klienti/53/logo/YIT_CMYK.jpg

http://www.yit.cz

Společnost YIT (výslovnost: vaj aj tý) vstoupila na český trh v roce 2008, kdy akvizicí získala českou firmu Euro STAVOKONSULT. Loni tak firma oslavila 15leté výročí působení v tuzemsku, kořeny finské YIT sahají až do roku 1912 a má tedy za sebou již přes 110 let úspěšného fungování. K hlavním činnostem YIT Stavo patří příprava a realizace developerských projektů. Na český trh přináší bydlení ve finském stylu. Společnost YIT Stavo v České republice dokončila 34 projektů (včetně jednotlivých etap větších celků, které samy o sobě de facto představují středně velké bytové projekty). Ve výstavbě je nyní 5 projektů: Rivi Bachova, Sija Kamýk, Ranta Barrandov III, Toivo Roztyly a dosud největší areál Suomi Hloubětín, kde YIT společně s realizací Lappi Hloubětín vytvořila celou novou městskou čtvrť v Praze včetně mateřské školy. Další projekty, vč. prvního mimopražského, má developer v přípravě. YIT již dokázala splnit svůj ambiciózní plán a zařadila se mezi pětici nejsilnějších developerů na poli rezidenční výstavby v Praze.

Skupina YIT je největší stavební a developerskou firmou ve Finsku a řadí se na přední příčky v celé severní Evropě. Při všech svých stavbách dbá na trvalou udržitelnost a respekt k životnímu prostředí. Realizuje bytové i komerční nemovitosti a soustředí se zejména na projekty rozvoje velkých městských urbanistických celků. Její obrat v roce 2023 dosáhl 2,2 mld. eur. Skupina aktuálně působí v 8 zemích: Finsku, Norsku, Estonsku, Lotyšsku, Litvě, České republice, Slovensku a Polsku. Pracuje pro ni cca 4300 lidí. Akcie společnosti YIT jsou kotovány na burze v Helsinkách.

Tlačové správy

Publikované dňa: 2. 3. 2023 9:15 YIT

Zdražení energií, stavebních materiálů a práce, rostoucí inflace, vysoké hypoteční úvěry, zdlouhavé povolovací procesy – to vše se loni v developmentu projevilo a nepříznivě ovlivnilo trh s novými byty. I přes tyto negativní ekonomické faktory překročil obrat společnosti YIT v loňském roce 2 miliardy korun a prodala lehce přes 200 bytů. V roce 2022 developer zkolaudoval dva rezidenční projekty, a to Parvi Cibulka a Koti Libeň. Zároveň zahájil dva nové projekty Rivi Bachova a Happi Milánská, jež má nyní ve výstavbě. Dále pokračuje se stavbou komplexů Vesi Hostivař a Lappi Hloubětín, v němž v únoru letošního roku spustil prodej rezidenční etapy Tornio. Letos developer dále plánuje zahájit nové projekty např. v Praze 5, 11 a 12 v celkovém objemu více než 300 bytů. Další projekty má v přípravě, včetně první mimopražské výstavby v Kladně. YIT se v minulém roce soustředila na hledání a zavádění udržitelnějších a k přírodě šetrnějších postupů ve výstavbě. Ve výrazně vyšší míře proto implementovala technologii tzv. prefabrikace, a to nejenom u koupelen, ale nově také u konstrukčních prvků. Intenzivně se rovněž věnuje recyklovaným materiálům (používá např. beton z recyklovaného kameniva) a dle nadnárodní strategie tak pokračuje v plnění vytyčených ekologických cílů.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 17. 2. 2023 10:30 YIT

Developerská společnost YIT na začátku loňského roku zahájila výstavbu další etapy v areálu Lappi Hloubětín, kde celkem vznikne téměř 290 bytových jednotek a řada komerčních ploch. Nový věžový dům Tornio zahrnuje 79 moderních bytů ve finském stylu, které nyní YIT dává do prodeje. Jeho dokončení se plánuje v prvním čtvrtletí roku 2024.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 1. 2. 2023 9:00 YIT

Developerská společnost YIT úspěšně zkolaudovala rezidenční projekt Koti Libeň. Ten čítá 140 bytů, dva ateliéry a jeden komerční prostor. Ke koupi aktuálně zbývá poslední volný byt. Noví obyvatelé se budou moci nastěhovat ve 2. čtvrtletí letošního roku.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 11. 1. 2023 11:11 YIT

Developerská společnost YIT otevřela v rezidenčním projektu Vesi Hostivař v Praze 15 vzorovou jednotku. Její interiér reflektuje umístění areálu v těsném sousedství lesoparku a staví tak na přírodních motivech v kombinaci s decentními barvami. Ke koupi aktuálně zbývá polovina z celkem 208 jednotek apartmánového typu. Projekt by měl být dokončen na podzim letošního roku, noví majitelé by se mohli stěhovat na jaře 2024.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 9. 1. 2023 9:30 YIT

Na post finančního ředitele v developerské společnosti YIT Stavo nastoupil v lednu Lubomír Drenčak. Ten má desetiletou praxi ve finančnictví, převážně v oblasti nemovitostí, stavebnictví a výroby. Ve funkci nahradí dosavadní ředitelku Helenu Thérovou, která nadále zůstává ve vedení společnosti YIT a na pozici poradce se bude věnovat plánování a controllingu.

Zobraziť celú správu

Prílohy
YIT

Súčasní klienti
Referenční klienti