YIT

resources/f/klienti/53/logo/YIT_CMYK.jpg

http://www.yit.cz

Společnost YIT (výslovnost: vaj aj tý) vstoupila na český trh v roce 2008, kdy akvizicí získala českou firmu Euro STAVOKONSULT. Loni tak firma oslavila 15leté výročí působení v tuzemsku, kořeny finské YIT sahají až do roku 1912 a má tedy za sebou již přes 110 let úspěšného fungování. K hlavním činnostem YIT Stavo patří příprava a realizace developerských projektů. Na český trh přináší bydlení ve finském stylu. Společnost YIT Stavo v České republice dokončila 34 projektů (včetně jednotlivých etap větších celků, které samy o sobě de facto představují středně velké bytové projekty). Ve výstavbě je nyní 5 projektů: Rivi Bachova, Sija Kamýk, Ranta Barrandov III, Toivo Roztyly a dosud největší areál Suomi Hloubětín, kde YIT společně s realizací Lappi Hloubětín vytvořila celou novou městskou čtvrť v Praze včetně mateřské školy. Další projekty, vč. prvního mimopražského, má developer v přípravě. YIT již dokázala splnit svůj ambiciózní plán a zařadila se mezi pětici nejsilnějších developerů na poli rezidenční výstavby v Praze.

Skupina YIT je největší stavební a developerskou firmou ve Finsku a řadí se na přední příčky v celé severní Evropě. Při všech svých stavbách dbá na trvalou udržitelnost a respekt k životnímu prostředí. Realizuje bytové i komerční nemovitosti a soustředí se zejména na projekty rozvoje velkých městských urbanistických celků. Její obrat v roce 2023 dosáhl 2,2 mld. eur. Skupina aktuálně působí v 8 zemích: Finsku, Norsku, Estonsku, Lotyšsku, Litvě, České republice, Slovensku a Polsku. Pracuje pro ni cca 4300 lidí. Akcie společnosti YIT jsou kotovány na burze v Helsinkách.

Tlačové správy

Publikované dňa: 20. 9. 2017 13:08 YIT

Společnost YIT úspěšně zakončila výstavbu dalšího ze svých rezidenčních projektů – TALO Kavalírka na rozhraní Košíř a Smíchova. Nová bytová zástavba tvořená čtyřmi nízkoenergetickými domy představuje tradiční městské bydlení se zeleným vnitroblokem a výbornou dostupností do centra města. Pražský trh nemovitostí obohatila o 98 nových bytů ve finském stylu. Ke koupi jich však zbývá už jen pouhých sedm. V prosinci pak přivítá nové rezidenty, a to včetně sportovního páru Gabriely a Petra Koukalových, kteří se sem stěhují ze svého dosavadního bytu v Green Motol.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 4. 9. 2017 15:13 YIT

Developerská společnost YIT spustila 1. září prodej více než stovky nových nízkoenergetických bytů z další etapy svého největšího rezidenčního komplexu Suomi Hloubětín. V pořadí již čtvrtá fáze Lahti tak postupně rozšiřuje vznikající zástavbu v pražském Hloubětíně poblíž říčky Rokytky a navazuje na etapy Espoo, Oulu a Turku pojmenovaných po významných finských městech. Zahájení výstavby YIT plánuje na letošní podzim a dokončení v druhé půli roku 2019.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 21. 8. 2017 10:31 YIT

Společnost YIT staví v Praze 9 na ploše devíti hektarů novou rezidenční čtvrť Suomi Hloubětín pro téměř 2 000 obyvatel. V takto rozsáhlém urbanistickém celku, v němž najde svůj domov také řada rodin s dětmi, nezapomíná ani na potřebnou infrastrukturu a občanskou vybavenost. Stejně jako ve velkých projektech YIT v Helsinkách v mateřském Finsku (Merenkulkijanranta, Konepaja, Tripla) bude její součástí i komerční zóna s obchody a provozovnami služeb, plochy pro volnočasové aktivity, odpočinková místa a v neposlední řadě i dětské hřiště a mateřská školka. Projektovat ji bude známý finský architekt Jyrki Tasa, který tak přinese do Česka elegantní architekturu v severském designu. Výstavbu školky plánuje YIT zahájit v roce 2018.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 28. 6. 2017 14:28 YIT

Společnost YIT nezahálí a soustavně pracuje na výstavbě svých aktuálně tří rezidenčních projektů v Hloubětíně, v Košířích a na Zličíně. Po kompletním dokončení pražský trh bydlení obohatí o více než 1 000 nových bytů. V současné době finišují práce na první etapě Espoo komplexu Suomi Hloubětín, jejíž kolaudaci developer plánuje již v průběhu letošních prázdnin, a na projektu Koivu Zličín, jenž bude dokončen koncem roku. YIT zde připravila vzorové byty, aby zájemci mohli nahlédnout do interiérů zařízených tradičně ve finském stylu.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 14. 6. 2017 9:17 YIT

Společnost YIT, která dnes patří mezi nejvýznamnější developery na pražském rezidenčním trhu, rozšiřuje své marketingové oddělení.

Zobraziť celú správu

Prílohy
YIT

Súčasní klienti
Referenční klienti