YIT

resources/f/klienti/53/logo/YIT_CMYK.jpg

http://www.yit.cz

Společnost YIT (výslovnost: vaj aj tý) vstoupila na český trh v roce 2008, kdy akvizicí získala českou firmu Euro STAVOKONSULT. Loni tak firma oslavila 15leté výročí působení v tuzemsku, kořeny finské YIT sahají až do roku 1912 a má tedy za sebou již přes 110 let úspěšného fungování. K hlavním činnostem YIT Stavo patří příprava a realizace developerských projektů. Na český trh přináší bydlení ve finském stylu. Společnost YIT Stavo v České republice dokončila 34 projektů (včetně jednotlivých etap větších celků, které samy o sobě de facto představují středně velké bytové projekty). Ve výstavbě je nyní 5 projektů: Rivi Bachova, Sija Kamýk, Ranta Barrandov III, Toivo Roztyly a dosud největší areál Suomi Hloubětín, kde YIT společně s realizací Lappi Hloubětín vytvořila celou novou městskou čtvrť v Praze včetně mateřské školy. Další projekty, vč. prvního mimopražského, má developer v přípravě. YIT již dokázala splnit svůj ambiciózní plán a zařadila se mezi pětici nejsilnějších developerů na poli rezidenční výstavby v Praze.

Skupina YIT je největší stavební a developerskou firmou ve Finsku a řadí se na přední příčky v celé severní Evropě. Při všech svých stavbách dbá na trvalou udržitelnost a respekt k životnímu prostředí. Realizuje bytové i komerční nemovitosti a soustředí se zejména na projekty rozvoje velkých městských urbanistických celků. Její obrat v roce 2023 dosáhl 2,2 mld. eur. Skupina aktuálně působí v 8 zemích: Finsku, Norsku, Estonsku, Lotyšsku, Litvě, České republice, Slovensku a Polsku. Pracuje pro ni cca 4300 lidí. Akcie společnosti YIT jsou kotovány na burze v Helsinkách.

Tlačové správy

Publikované dňa: 21. 9. 2015 11:34 YIT

V Polsku YIT plánuje zavést stejný obchodní model jako v České republice, kde společnost YIT Stavo působí jako developer bez vlastních stavebních kapacit a pro každý svůj rezidenční projekt vypisuje tendr na generálního dodavatele.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 10. 6. 2015 20:57 YIT

Nový nízkoenergetický projekt developerské společnosti YIT s názvem Talo Kavalírka vyroste v atraktivní lokalitě na rozhraní Košíř a Smíchova. V ulici Pod Kavalírkou tak doplní stávající činžovní zástavbu, která je pro tuto lokalitu typická. Nabídku nového bydlení v Praze rozšíří celkem o 98 bytů s prvky finského bydlení, z nichž zhruba čtvrtinu YIT postaví pro soukromého investora. Přípravné práce na pozemku již byly zahájeny, samotná výstavba začne v červenci. Dokončení je pak plánované na září 2017.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 9. 4. 2015 21:05 YIT

Developerská společnost YIT, která staví nízkoenergetické byty ve finském stylu, přichází na pražský rezidenční trh s novým rozsáhlým projektem v Hloubětíně. Původní brownfield na ploše více než 9 hektarů v sousedství Rokytky se v nadcházejících letech promění ve zcela novou živou čtvrť s bytovými domy, viladomy a obchodními prostory, ve které najde domov téměř 2 000 obyvatel. V horizontu pěti až osmi let zde YIT v několika etapách plánuje vystavět přibližně 900 bytových jednotek s novou infrastrukturou, parkovou zelení, sportovišti a dalšími plochami pro volnočasové aktivity.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 2. 4. 2015 21:06 YIT

Nízkoenergetický projekt Green Motol se 137 byty, který společnost YIT začala stavět na počátku roku 2014, běží podle harmonogramu. Dokončení je plánováno na konec letošního roku. Aktuálně pokračují práce na fasádách a balkonech, v interiérech se vybavují koupelny a v areálu začaly terénní úpravy. V budově A developer právě otevírá vzorový byt zařízený opět ve finském stylu. Ten si mohou zájemci přijít prohlédnout po předchozí domluvě nebo v rámci Dne otevřených dveří 8. dubna.

Zobraziť celú správu

Prílohy
YIT

Súčasní klienti
Referenční klienti