DZ DRAŽICE + NIBE

resources/f/klienti/18/logo/Snímek obrazovky 2022-10-06 151646.png

http://www.dzd.cz

O společnosti DZ Dražice a skupině NIBE:

Společnost DZ Dražice, člen skupiny NIBE, je největším výrobcem ohřívačů vody a akumulačních nádrží v České republice, který své výrobky vyváží do cca 30 zemí světa. V Česku má více než 50% podíl na trhu. Historie společnosti se píše již od roku 1900: ohřívače vody pod značkou Dražice začala vyrábět v roce 1956. V roce 2006 se stala součástí švédského koncernu NIBE Industrier AB a výhradním dodavatelem produktů značky NIBE (např. tepelných čerpadel a rekuperačních jednotek) do České republiky a na Slovensko. Aktuálně je jejich největším prodejcem ve střední Evropě. DZ Dražice vlastní výrobní závod s několika linkami v Dražicích a Luštěnicích nedaleko Benátek nad Jizerou a plně automatizovaný sklad.

Od roku 2022 je součástí DZ Dražice divize DZD Solar zaměřená na fotovoltaická řešení, která nabízí komponenty pro realizaci fotovoltaických elektráren (jako jsou síťové a hybridní střídače a bateriové systémy). Samotná kompletní řešení včetně vyřízení dotací a další administrativy dodává na trh prostřednictvím prověřených, pravidelně školených a certifikovaných montážních firem.

Své portfolio tepelných čerpadel DZ Dražice rozšířila v roce 2023 o tepelná čerpadla Dražice Argo, a to na základě spolupráce s italskou společností Argoclima. Dále prodává klimatizace AIR a AIR Plus.

www.dzd.cz

www.nibe.cz

www.dzd-solar.cz

www.klima-drazice.cz

 

Tlačové správy

Publikované dňa: 11. 11. 2022 9:29 DZ DRAŽICE + NIBE

Společnost DZ Dražice, největší český výrobce ohřívačů vody a akumulačních nádrží s tržbami za loňský rok ve výši 2,3 mld. Kč, získala letos již další ocenění: zlatou medaili v kategorii Kotle a bojlery 8. ročníku tuzemské ankety Důvěryhodné značky 2022, který zaštiťuje společnost ATOZ Marketing Services. Vyhlášení vítězů, kteří vzešli z průzkumu agentury NielsenIQ mezi 4 tisíci českými respondenty, proběhlo 10. listopadu na slavnostním galavečeru v prostorách Autoklubu ČR v Praze. Zástupci DZ Dražice si letos na podzim odnesli i další dvě ocenění: BIG SEE Product Design Awards 2021 za design elektrických ohřívačů vody TO 5.1 a TO 10.1 a Český výrobek 2022 za šroubovací elektrickou topnou jednotku TJ 6/4“ E.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 25. 10. 2022 12:53 DZ DRAŽICE + NIBE

Nedostatek pracovních sil, narušené dodavatelské řetězce, energetická krize – to jsou globální problémy, které eskalovaly v důsledku pandemie nemoci Covid-19 i války na Ukrajině. V důsledku této situace ještě více roste tlak na udržitelný rozvoj: a cestou k němu může být tzv. Průmysl 4.0. Podle statistik Mezinárodní federace robotiky byl v roce 2021 ve světových továrnách instalován historicky nejvyšší počet průmyslových robotů – cca 517 tisíc: celkově jich je v provozu zhruba 3,5 milionů. Robotizace postupuje i v České republice, kde bylo v témže roce zprovozněno přibližně 3x více robotů než v roce 2010. Řada především větších firem v ČR, a to i mimo automobilový průmysl, však implementovala principy Průmyslu 4.0 do svých procesů již před covidovou krizí. Příkladem je společnost DZ Dražice, největší český výrobce ohřívačů vody, která má zautomatizovanou řadu výrobních procesů, skladování, balení i distribuci svých produktů. A v automatizaci a digitalizaci dále pokračuje.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 3. 10. 2022 11:24 DZ DRAŽICE + NIBE

V současnosti čelíme bezprecedentní energetické krizi, která se promítá do razantního zdražování cen energií, nejistoty ohledně zajištění dodávek plynu v zimním období i vysoké inflace pohybující se jen těsně pod 20 %. Snažíte se v domácnosti šetřit energiemi, abyste ochránili váš rozpočet? Pokud uvažujete o snižování teploty vody v bojleru jako jedné z cest k finančním úsporám, buďte opatrní. Tato teplota by se totiž měla ideálně pohybovat kolem 50 až 60 °C. Při jejím poklesu pod 45 °C významně vzrůstá riziko množení bakterie legionella, která způsobuje tzv. legionářskou nemoc. S tipy, jak tomuto nebezpečí předejít a ochránit své zdraví, přichází DZ Dražice, největší český výrobce ohřívačů vody a akumulačních nádrží.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 24. 8. 2022 11:00 DZ DRAŽICE + NIBE

Energetická krize vyvolává v tuzemsku dosud nevídaný zájem o tepelná čerpadla. Do jejich dynamicky rostoucích prodejů se promítají silné obavy z nedostatku plynu a rostoucích cen, v důsledku čehož se majitelé nemovitostí snaží dosáhnout co největší energetické soběstačnosti. Již vloni Ministerstvo průmyslu a obchodu zaznamenalo 25% nárůst prodejů tepelných čerpadel oproti roku 2020: na český trh jich bylo dodáno přes 30 000 kusů. Je velmi pravděpodobné, že letos padne nový rekord. Asociace pro využití tepelných čerpadel odhaduje až 50% nárůst prodejů – tedy přes 45 000 kusů. Ještě výraznějšímu překonání loňského rekordu zatím brání aktuální nedostatek komponent pro jejich výrobu a kritická situace v celosvětové dopravě. Řada výrobců a dodavatelů, kteří jsou z valné většiny sdruženi právě v Asociaci pro využití tepelných čerpadel, proto již plánuje významné rozšíření svých vlastních výrobních kapacit. Budou tak moci rychleji a efektivněji uspokojit obrovský nárůst poptávky po obnovitelných zdrojích tepla. Komora obnovitelných zdrojů energie totiž předpovídá, že do roku 2027 přejde na čisté vytápění až 500 tis. domácností: z toho nejméně polovina bude využívat tepelná čerpadla.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 15. 6. 2022 11:03 DZ DRAŽICE + NIBE

Razantní zdražování elektřiny a plynu se stalo celospolečenským tématem, protože trápí většinu českých domácností – a konec růstu cen je zatím v nedohlednu. Mnozí vlastníci rodinných domů proto zvažují možnost využití obnovitelných zdrojů energie, jako jsou tepelná čerpadla nebo fotovoltaické systémy. Opravdovému boomu instalací střešních fotovoltaických elektráren tak dnes brání jen obtížná dostupnost některých fotovoltaických komponent a nedostatečná kapacita montážních firem. Jakkoli je touha lidí po rychlé instalaci alternativních zdrojů energie a tím i nižších nákladech pochopitelná, platí zde známé české přísloví „dvakrát měř, jednou řež“. Vše byste měli nejprve důkladně promyslet a výběr provést opravdu pečlivě. Jen tak totiž předejdete dvěma rizikům: nutnosti dodatečných zásahů do hotové stavby a menším než očekávaným energetickým úsporám. DZD Solar, nová divize společnosti DZ Dražice, radí, jak nepodcenit již samotnou přípravu na realizaci střešní solární elektrárny.

Zobraziť celú správu

Prílohy
DZ DRAŽICE + NIBE

Súčasní klienti
Referenční klienti