DZ DRAŽICE + NIBE

resources/f/klienti/18/logo/Snímek obrazovky 2022-10-06 151646.png

http://www.dzd.cz

O společnosti DZ Dražice a skupině NIBE:

Společnost DZ Dražice, člen skupiny NIBE, je největším výrobcem ohřívačů vody a akumulačních nádrží v České republice, který své výrobky vyváží do cca 30 zemí světa. V Česku má více než 50% podíl na trhu. Historie společnosti se píše již od roku 1900: ohřívače vody pod značkou Dražice začala vyrábět v roce 1956. V roce 2006 se stala součástí švédského koncernu NIBE Industrier AB a výhradním dodavatelem produktů značky NIBE (např. tepelných čerpadel a rekuperačních jednotek) do České republiky a na Slovensko. Aktuálně je jejich největším prodejcem ve střední Evropě. DZ Dražice vlastní výrobní závod s několika linkami v Dražicích a Luštěnicích nedaleko Benátek nad Jizerou a plně automatizovaný sklad.

Od roku 2022 je součástí DZ Dražice divize DZD Solar zaměřená na fotovoltaická řešení, která nabízí komponenty pro realizaci fotovoltaických elektráren (jako jsou síťové a hybridní střídače a bateriové systémy). Samotná kompletní řešení včetně vyřízení dotací a další administrativy dodává na trh prostřednictvím prověřených, pravidelně školených a certifikovaných montážních firem.

Své portfolio tepelných čerpadel DZ Dražice rozšířila v roce 2023 o tepelná čerpadla Dražice Argo, a to na základě spolupráce s italskou společností Argoclima. Dále prodává klimatizace AIR a AIR Plus.

www.dzd.cz

www.nibe.cz

www.dzd-solar.cz

www.klima-drazice.cz

 

Tlačové správy

Publikované dňa: 15. 3. 2021 12:46 DZ DRAŽICE + NIBE

Plánujete rekonstrukci nebo modernizaci domu a potřebujete uvolnit místo v koupelně pro novou pračku či sušičku? Nemáte jinou možnost než přemístit svůj zásobníkový ohřívač vody do nevytápěné místnosti, například na půdu? Pak byste se měli zamyslet nad tím, jaká rizika jsou s tím spojená. Pokud se teplota v tomto prostoru pohybuje na hranici rosného bodu, případně pod ním, může dojít ke kondenzaci vzdušné vlhkosti na elektrických částech zařízení a k následnému zkratu. DZ Dražice, největší český výrobce ohřívačů vody, radí, jak se v podobném případě zachovat, aby byl provoz vašeho ohřívače vody i nadále bezpečný a úsporný.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 26. 2. 2021 11:10 DZ DRAŽICE + NIBE

Evropská unie (EU) si klade za cíl snížit do roku 2030 emise skleníkových plynů o nejméně 55 % a směřovat tak k postupnému dosažení tzv. uhlíkové neutrality. K naplnění tohoto ambiciózního cíle je potřeba, aby se v porovnání s rokem 2015 snížily emise skleníkových plynů z budov o 60 %, spotřeba energie v budovách o 14 % a spotřeba energie při vytápění a chlazení o 18 %: stavební fond v rámci Evropské unie je totiž dnes odpovědný za přibližně 36 % veškerých emisí CO2, které se v EU vyprodukují. Součástí daného plánu je rovněž výrazné navýšení podílu výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů na 65 % (ze současné úrovně 32 %). Podle Evropské komise by se jednotlivé členské státy měly zaměřit na zdvojnásobení tempa renovací starších budov a zajistit tím snížení jejich energetické náročnosti i účinnější využívání obnovitelných zdrojů, spojené s efektivní dekarbonizací vytápění a chlazení. Jednou z možností, jak toho dosáhnout, je širší využití tepelných čerpadel (např. NIBE), tedy zařízení využívajících energii z přírodních zdrojů. Tato šetrná a energeticky úsporná technologie s nízkým obsahem uhlíku je navíc jediný zdroj tepla uzpůsobený k integraci do tzv. chytré domácnosti.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 9. 2. 2021 11:00 DZ DRAŽICE + NIBE

Mezinárodní koncern Muehlbauer, který působí v oblasti elektromobility, solárních technologií, průmyslu 4.0 a inovativních softwarových řešení, nedávno otevřel novou průmyslovou halu v Nitře o celkové ploše téměř 10 000 m2. Třetí etapa zdejšího areálu, která zahrnuje technologickou část a administrativní prostory pro zaměstnance, se zaměřuje na výzkum a vývoj prototypů zařízení pro výrobu elektronických ID-dokumentů. Ekologické vytápění, chlazení a ohřev teplé vody v ní zajišťuje soustava šesti kaskádovitě propojených tepelných čerpadel systému země-voda NIBE F1345-60 v energetické třídě A+++, akumulační nádrže NAD 2000 v1 o objemu 2 000 litrů a nepřímotopného zásobníku vody OKC 1000 NTR/HP.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 8. 12. 2020 10:57 DZ DRAŽICE + NIBE

Majitelé přízemního rodinného domu na Benešovsku se rozhodli přistoupit k modernizaci svého domova, která by jim v budoucnu umožnila realizaci tzv. chytré domácnosti. Nejdůležitějším prvkem celé rekonstrukce byla výměna původního zdroje vytápění za nový systém, určený k zajištění celoročního tepelného komfortu. Instalační firma nahradila stávající elektrický přímotopný kotel tepelným čerpadlem systému vzduch-voda NIBE F2040-6 s možností napojení na podlahové vytápění a za řídicí modul celé soustavy zvolila chytrý regulátor SMO S40 z nové řady NIBE „S“. Ten dokáže automaticky regulovat vnitřní klima v domácnosti, čímž minimalizuje spotřebu energie a snižuje negativní dopady jejího provozu na životní prostředí.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 21. 10. 2020 12:44 DZ DRAŽICE + NIBE

Největší český výrobce ohřívačů vody a akumulačních nádrží DZ Dražice navázal spolupráci s národní asociací Česká peleta, jejímž hlavním cílem je podpora a propagace vytápění tuhými ekopalivy: peletami, briketami a dřevem. Klastr je členem předsednictva Evropské rady pro pelety EPC (European Pellets Council) a spravuje mezinárodní certifikační systémy ENplus® a GoodChips®.

Zobraziť celú správu

Prílohy
DZ DRAŽICE + NIBE

Súčasní klienti
Referenční klienti