DZ DRAŽICE + NIBE

resources/f/klienti/18/logo/Snímek obrazovky 2022-10-06 151646.png

http://www.dzd.cz

O společnosti DZ Dražice a skupině NIBE:

Společnost DZ Dražice, člen skupiny NIBE, je největším výrobcem ohřívačů vody a akumulačních nádrží v České republice, který své výrobky vyváží do cca 30 zemí světa. V Česku má více než 50% podíl na trhu. Historie společnosti se píše již od roku 1900: ohřívače vody pod značkou Dražice začala vyrábět v roce 1956. V roce 2006 se stala součástí švédského koncernu NIBE Industrier AB a výhradním dodavatelem produktů značky NIBE (např. tepelných čerpadel a rekuperačních jednotek) do České republiky a na Slovensko. Aktuálně je jejich největším prodejcem ve střední Evropě. DZ Dražice vlastní výrobní závod s několika linkami v Dražicích a Luštěnicích nedaleko Benátek nad Jizerou a plně automatizovaný sklad.

Od roku 2022 je součástí DZ Dražice divize DZD Solar zaměřená na fotovoltaická řešení, která nabízí komponenty pro realizaci fotovoltaických elektráren (jako jsou síťové a hybridní střídače a bateriové systémy). Samotná kompletní řešení včetně vyřízení dotací a další administrativy dodává na trh prostřednictvím prověřených, pravidelně školených a certifikovaných montážních firem.

Své portfolio tepelných čerpadel DZ Dražice rozšířila v roce 2023 o tepelná čerpadla Dražice Argo, a to na základě spolupráce s italskou společností Argoclima. Dále prodává klimatizace AIR a AIR Plus.

www.dzd.cz

www.nibe.cz

www.dzd-solar.cz

www.klima-drazice.cz

 

Tlačové správy

Publikované dňa: 24. 1. 2019 14:24 DZ DRAŽICE + NIBE

Společnost NIBE Energy Systems CZ v minulém roce zaznamenala téměř 40% nárůst prodejů tepelných čerpadel, do kterého se promítla i dynamika evropského trhu s ekologickými zdroji vytápění a ohřevu vody. Ten se nejrychleji rozvíjí ve skandinávských zemích: jen v Norsku má tepelné čerpadlo téměř polovina domácností. Za daným trendem však nezaostávají ani země západní a střední Evropy, ve kterých se dostává do popředí celospolečenského zájmu téma udržitelné výstavby a ochrany životního prostředí. Také v České republice, kde lidé stále nejčastěji využívají plynové kotle a kotle na pevná paliva, tak činí i díky kotlíkovým dotacím průměrný meziroční nárůst prodeje tepelných čerpadel 25 až 30 %. Oblíbené jsou především modely systému vzduch-voda.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 9. 1. 2019 10:54 DZ DRAŽICE + NIBE

Energeticky úsporná výstavba již není jen oblíbeným tématem odborníků v oboru ekologie, stavebnictví nebo architektury, ale blíže se s ní seznamuje i širší veřejnost. Při realizaci environmentálně šetrných staveb se využívá řada udržitelných materiálů a technologií, které snižují nároky na energie a minimalizují emise škodlivých látek zhoršujících kvalitu životního prostředí. Společnost DZ Dražice nyní představuje další novinku, která je určená k instalaci do topného systému energeticky úsporných domů: akumulační nádrž NAD 50 v1 s kvalitní polyuretanovou izolací zajišťující nízké tepelné ztráty.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 17. 12. 2018 12:41 DZ DRAŽICE + NIBE

Dodavatelé oznámili zvýšení cen plynu, vody i elektřiny, u které se očekává nárůst až o 10 %. Analytici navíc v budoucnu předvídají další vlnu zdražování, která si také ukrojí svůj díl z rodinného rozpočtu a u nízkopříjmových domácností tak může vést k neschopnosti platit pravidelné zálohy na energie. Společnost DZ Dražice, člen skupiny NIBE, vám poradí, jakými způsoby lze bojovat proti hrozbě energetické chudoby, která se týká i vyspělých zemí. V České republice ohrožuje podle výpočtů Evropské komise až 20 % domácností. Zvážit byste proto měli např. snížení energetické náročnosti vašeho domova pomocí ekologicky šetrného zdroje vytápění a ohřevu vody.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 26. 11. 2018 9:58 DZ DRAŽICE + NIBE

S příchodem zimního období se v mnoha českých obcích objevují zhoršené rozptylové podmínky způsobené nekvalitním spalováním uhlí nebo odpadu. Silně znečištěné ovzduší má nepříznivý dopad na zdravotní stav obyvatel, zejména dětí, seniorů nebo chronicky nemocných osob. Řadě obcí pomáhá v boji se smogovou situací využívání ekologických zdrojů vytápění, které jsou ohleduplné k životnímu prostředí a šetří lidem peníze. Jednou z nich je Bozkov na Semilsku, známá díky svému rozsáhlému jeskynnímu systému. V této malebné vesnici s téměř 600 obyvateli je aktuálně instalováno na 50 kotelen s environmentálně šetrnými tepelnými čerpadly, mezi nimiž dominují tepelná čerpadla NIBE.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 8. 10. 2018 11:08 DZ DRAŽICE + NIBE

Obáváte se zamoření interiéru oxidem uhelnatým, nebo vás děsí nebezpečná bakterie legionella? Dosluhuje váš starý ohřívač vody, případně narušuje design rekonstruované koupelny? Pak nastal nejvyšší čas na koupi jeho modernější verze, protože již nemusíte složitě řešit likvidaci starého přístroje. Podle zákona o odpadech se totiž rozšiřuje spektrum elektrozařízení, na jejichž výrobce se vztahuje povinnost zpětného odběru produktů a zajištění jejich následné recyklace, právě o zařízení na tepelnou výměnu – ohřívače vody a tepelná čerpadla. Společnost DZ Dražice, největší český výrobce ohřívačů vody a výhradní dovozce tepelných čerpadel NIBE, vás nyní s touto novinkou blíže seznámí.

Zobraziť celú správu

Prílohy
DZ DRAŽICE + NIBE

Súčasní klienti
Referenční klienti