OBERMEYER HELIKA

resources/f/klienti/26/logo/obermeyer helika.png

http://www.obermeyer.cz

Společnost OBERMEYER HELIKA a.s. patří k největším projekčním a stavebně-poradenským kancelářím v ČR. Poskytuje komplexní služby v oblasti projektování, konstrukcí pozemních a dopravních staveb, projektového managementu a odborného technického poradenství. Disponuje jedním z největších týmů statiků v ČR včetně specialistů na mostní konstrukce. Na českém i slovenském trhu je firma jedním z lídrů projektování ve 3D a modelování staveb systémem BIM. Do širokého portfolia projektů, na kterých se společnost OBERMEYER HELIKA podílela, náleží zdravotnické stavby, obchodní centra, rezidenční komplexy, kancelářské budovy, budovy pro státní správu, kulturní instituce, církevní objekty, stavby pro školství, průmyslové a logistické areály i stavby dopravní infrastruktury a letišť. Mezi její nejvýznamnější reference se řadí například Nové divadlo v Plzni, O2 Arena, obchodní centra Quadrio, Černý Most a Chodov, Základní škola Roztoky či dětské oddělení Fakultní nemocnice Motol. Má také bohaté zkušenosti s přípravou urbanistických studií v ČR i v zahraničí. Společnost s původním názvem Helika své podnikání v České republice rozběhla v letech 1990−1991 a od května 2004 rozšířila své aktivity na Slovensko a otevřela pobočku v Bratislavě. V červnu 2007 se stala součástí nadnárodní skupiny Obermeyer, která patří k největším projekčním kancelářím v Evropě s celosvětovou působností.

Tlačové správy

Publikované dňa: 13. 8. 2020 10:54 OBERMEYER HELIKA

Architektonická a projekční společnost OBERMEYER HELIKA a.s. na pozici generálního projektanta úspěšně dokončuje realizaci nové obchodní zóny na Letišti Václava Havla Praha. Nová Walk – Through – Zone, která zahrnuje 18 obchodních jednotek umístěných na Terminálu 1 a 2, bude cestujícím k dispozici již v průběhu letošního srpna.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 9. 7. 2020 10:54 OBERMEYER HELIKA

Jedno z významných zdravotnických středisek v České republice, Oblastní nemocnice Mladá Boleslav, a.s., nemocnice Středočeského kraje, zahájilo v červnu rekonstrukci svého pavilonu č. 4. Společnost OBERMEYER HELIKA, která pro tento projekt připravila provozně dispoziční a architektonické studie, dokumentaci pro stavební povolení a pro provádění stavby včetně projektu zdravotnické technologie a vybavení, nyní provádí autorský dozor.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 3. 6. 2020 10:07 OBERMEYER HELIKA

Projekt nového architektonického ztvárnění food courtu v obchodním centru Olympia Plzeň získal první místo v kategorii „Nejatraktivnější meeting point“ v soutěži CBRE Art of Space. Architektem a autorem tohoto konceptu je architektonická, projekční a stavebně-poradenská společnost OBERMEYER HELIKA. O vítězích soutěže rozhodovala desetičlenná odborná porota v čele s renomovanou architektkou Evou Jiřičnou. Porota vybírala z téměř 250 přihlášených projektů rozčleněných celkem do šesti kategorií.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 10. 3. 2020 10:52 OBERMEYER HELIKA

OBERMEYER HELIKA a.s. se stala generálním projektantem investiční akce „Etapová rekonstrukce objektu Pedagogické fakulty Univerzity Karlovy, Magdalény Rettigové 4 v Praze 1“. Jedná se o jeden z pilotních projektů Univerzity Karlovy s využitím BIM. Zároveň se připravuje jeho zařazení mezi sledované pilotní projekty pod záštitou agentury ČAS. Zakázka bude financována z dotačního programu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy s předpokládanými náklady 300 mil. Kč. Stavební práce budou zahájeny v roce 2022.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 2. 12. 2019 12:20 OBERMEYER HELIKA

Pardubice získají novou multifunkční budovu – obchodně administrativní a kulturní centrum s více než tisícem parkovacích stání. Nacházet se bude v centru města v lokalitě přednádraží, konkrétně v prostorách bývalého lihovaru. OBERMEYER HELIKA aktuálně zpracovává dokumentaci pro územní rozhodnutí. Předpokládá se, že územní rozhodnutí bude vydáno během příštího roku.

Zobraziť celú správu

Prílohy
OBERMEYER HELIKA

Súčasní klienti
Referenční klienti