DZ DRAŽICE + NIBE

resources/f/klienti/18/logo/Snímek obrazovky 2022-10-06 151646.png

http://www.dzd.cz

O společnosti DZ Dražice a skupině NIBE:

Společnost DZ Dražice, člen skupiny NIBE, je největším výrobcem ohřívačů vody a akumulačních nádrží v České republice, který své výrobky vyváží do cca 30 zemí světa. V Česku má více než 50% podíl na trhu. Historie společnosti se píše již od roku 1900: ohřívače vody pod značkou Dražice začala vyrábět v roce 1956. V roce 2006 se stala součástí švédského koncernu NIBE Industrier AB a výhradním dodavatelem produktů značky NIBE (např. tepelných čerpadel a rekuperačních jednotek) do České republiky a na Slovensko. Aktuálně je jejich největším prodejcem ve střední Evropě. DZ Dražice vlastní výrobní závod s několika linkami v Dražicích a Luštěnicích nedaleko Benátek nad Jizerou a plně automatizovaný sklad.

Od roku 2022 je součástí DZ Dražice divize DZD Solar zaměřená na fotovoltaická řešení, která nabízí komponenty pro realizaci fotovoltaických elektráren (jako jsou síťové a hybridní střídače a bateriové systémy). Samotná kompletní řešení včetně vyřízení dotací a další administrativy dodává na trh prostřednictvím prověřených, pravidelně školených a certifikovaných montážních firem.

Své portfolio tepelných čerpadel DZ Dražice rozšířila v roce 2023 o tepelná čerpadla Dražice Argo, a to na základě spolupráce s italskou společností Argoclima. Dále prodává klimatizace AIR a AIR Plus.

www.dzd.cz

www.nibe.cz

www.dzd-solar.cz

www.klima-drazice.cz

 

Tlačové správy

Publikované dňa: 6. 9. 2023 13:39 DZ DRAŽICE + NIBE

Vyjádření Luboše Vrbaty, vedoucího DZD Solar (fotovoltaické divize společnosti DZ Dražice, největšího českého výrobce ohřívačů vody s téměř 70letou tradicí a výhradního dovozce tepelných čerpadel NIBE)

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 30. 8. 2023 9:51 DZ DRAŽICE + NIBE

DZ Dražice, největší český výrobce ohřívačů vody a výhradní dovozce tepelných čerpadel NIBE, zahajuje spolupráci s renomovanou italskou společností Argoclima. Na 34. ročníku mezinárodního stavebního veletrhu FOR ARCH představí cenově výhodná, ekologická tepelná čerpadla Argo iM, která jsou plně kompatibilní s dražickou vnitřní jednotkou – hydromodulem HM09A. Podpisem smlouvy s novým partnerem firma odpovídá na boom poptávky po obnovitelných zdrojích energie, který v minulých letech vyvolaly rostoucí ceny komodit, přísnější legislativní požadavky na stavbu nových rodinných a bytových domů a štědré dotační programy Nová zelená úsporám a kotlíkové dotace (aktuální situaci na trhu nejlépe ilustruje analýza Ministerstva průmyslu a obchodu ČR , podle níž se za 1. pololetí letošního roku prodalo zhruba 40 000 kusů tepelných čerpadel: tedy o 60 % víc než za stejné období minulého roku). Obě firmy – DZ Dražice a Argoclima – mají mnoho společného, což s sebou přináší velký potenciál pro budoucí rozvoj jejich spolupráce. Vedle více než 70leté historie vývoje a výroby či celkového obratu přes 2,5 mld. Kč (resp. 100 mil. EUR v případě společnosti Argoclima) je pojí rovněž členství ve skupině NIBE.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 18. 7. 2023 12:43 DZ DRAŽICE + NIBE

Společnost DZ Dražice, největší český výrobce ohřívačů vody, hodnotí loňský rok 2022 jako nejúspěšnější ve své 67leté historii. Její tržby meziročně vzrostly o 29 %, čímž téměř překonala hranici 3 miliard korun. Za rekordním navýšením prodejů stojí otevření nové fotovoltaické divize DZD Solar a masivní nárůst poptávky po akumulačních nádržích a tepelných čerpadlech, který vyvolalo prudké zdražení konvenčních zdrojů energie. V letošním roce firma plánuje rozsáhlé investice do realizace nové výrobní a skladové haly v Luštěnicích, jejich automatizace a robotizace či vývoje nových produktů.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 29. 5. 2023 10:25 DZ DRAŽICE + NIBE

Řada krajských hygienických stanic vloni zaznamenala nárůst nových případů onemocnění tzv. legionářskou nemocí – legionelózou. Tento nepříznivý vývoj byl způsoben i snižováním teploty vody v bojlerech pod 45 °C, k němuž se uchýlily některé domácností ve snaze snížit rostoucí výdaje na energie. Právě pokles teploty vody pod tuto hranici však s sebou přináší výrazné riziko množení bakterie legionella, která je nebezpečná především pro lidi s oslabeným imunitním systémem. Víte, že se tato bakterie může vyskytovat v jakékoli pitné vodě – tedy i v té, která je součástí vnitřního zásobníku tepelného čerpadla? DZ Dražice, člen skupiny NIBE, vám poradí, jak ji zcela vyhubit, případně předejít jejímu nekontrolovatelnému množení.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 24. 5. 2023 9:37 DZ DRAŽICE + NIBE

Vyjádření Luboše Vrbaty, vedoucího DZD Solar (fotovoltaické divize společnosti DZ Dražice, největšího českého výrobce ohřívačů vody s téměř 70letou tradicí a výhradního dovozce tepelných čerpadel NIBE)

Zobraziť celú správu

Prílohy
DZ DRAŽICE + NIBE

Súčasní klienti
Referenční klienti