DZ DRAŽICE + NIBE

resources/f/klienti/18/logo/Snímek obrazovky 2022-10-06 151646.png

http://www.dzd.cz

O společnosti DZ Dražice a skupině NIBE:

Společnost DZ Dražice, člen skupiny NIBE, je největším výrobcem ohřívačů vody a akumulačních nádrží v České republice, který své výrobky vyváží do cca 30 zemí světa. V Česku má více než 50% podíl na trhu. Historie společnosti se píše již od roku 1900: ohřívače vody pod značkou Dražice začala vyrábět v roce 1956. V roce 2006 se stala součástí švédského koncernu NIBE Industrier AB a výhradním dodavatelem produktů značky NIBE (např. tepelných čerpadel a rekuperačních jednotek) do České republiky a na Slovensko. Aktuálně je jejich největším prodejcem ve střední Evropě. DZ Dražice vlastní výrobní závod s několika linkami v Dražicích a Luštěnicích nedaleko Benátek nad Jizerou a plně automatizovaný sklad.

Od roku 2022 je součástí DZ Dražice divize DZD Solar zaměřená na fotovoltaická řešení, která nabízí komponenty pro realizaci fotovoltaických elektráren (jako jsou síťové a hybridní střídače a bateriové systémy). Samotná kompletní řešení včetně vyřízení dotací a další administrativy dodává na trh prostřednictvím prověřených, pravidelně školených a certifikovaných montážních firem.

Své portfolio tepelných čerpadel DZ Dražice rozšířila v roce 2023 o tepelná čerpadla Dražice Argo, a to na základě spolupráce s italskou společností Argoclima. Dále prodává klimatizace AIR a AIR Plus.

www.dzd.cz

www.nibe.cz

www.dzd-solar.cz

www.klima-drazice.cz

 

Tlačové správy

Publikované dňa: 17. 10. 2017 13:00 DZ DRAŽICE + NIBE

Málokdo z nás si dovede představit svůj každodenní život bez pravidelného odběru teplé vody. Jedná se přece o jeden z výdobytků moderní civilizace. Přemýšleli jste však nad tím, kolik litrů vody spotřebujete při koupání ve vaně nebo kolik jí odteče do odpadu při mytí nádobí po vydatném rodinném obědě? A kolik peněz z domácího rozpočtu vám odčerpá její pravidelný ohřev? Podle nezávislých studií využije čtyřčlenná domácnost denně přes 200 litrů teplé vody, na jejíž ohřev je potřeba přibližně 25 % z celkových nákladů na energie. Společnost Družstevní závody Dražice, největší český výrobce ohřívačů vody, vás proto seznámí s tipy, díky kterým můžete začít šetřit téměř okamžitě.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 22. 8. 2017 10:11 DZ DRAŽICE + NIBE

V současné době je provoz mnoha komerčních nemovitostí založený na moderních technologiích, které snižují jejich energetickou náročnost a negativní dopady na životní prostředí. Myšlenka výrazného snížení uhlíkové stopy inspirovala rovněž zakladatele ledového hotelu, který byl postaven v malé vesnici Jukkasjärvi nedaleko švédského města Kiruna již v roce 1990 a jehož údělem bylo vždy na jaře roztát a každý podzim znovu vzniknout. V průběhu následujících let proto v hotelu a přilehlých budovách instalovali tepelná čerpadla a fotovoltaické panely NIBE, aby zajistili energeticky úsporné a ekologické vytápění i chlazení vybraných objektů. Icehotel 365 se tak stal zajímavým příkladem trvale udržitelného projektu v severských zemích, při jehož realizaci a provozu se plně využívají obnovitelné zdroje energie. Číslo v názvu hotelu není náhodné: díky chladicímu systému napájenému energií z fotovoltaických panelů funguje totiž nyní celoročně!

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 25. 7. 2017 8:52 DZ DRAŽICE + NIBE

Víte, že v České republice existuje již mnoho desetiletí fenomén, v němž nám dokáže konkurovat pouze jedna evropská země – Švédsko? Tímto národním specifikem je chatařství a chalupářství. Aktivní trávení volného času v blízkosti přírody, neoddělitelně spjaté s historickým a společenským vývojem v minulém století, má stále své věrné příznivce. Možná mezi ně patříte právě vy. Pokud podobný rekreační objekt vlastníte, nebo o jeho koupi uvažujete, nemusíte se vzdávat základních výdobytků moderního života, k nimž patří např. energeticky úsporný ohřev vody. Družstevní závody Dražice, největší český výrobce ohřívačů vody, radí, jaké typy bojlerů je vhodné instalovat do chat a chalup. Obdobné modely se zároveň hodí i do malých prostor v bytovém interiéru.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 13. 6. 2017 10:50 DZ DRAŽICE + NIBE

Využití tepelného čerpadla k vytápění a ohřevu vody snižuje energetickou náročnost nemovitosti, pomáhá k minimalizaci negativních dopadů na životní prostředí a domácnost díky němu výrazně ušetří na provozních nákladech. V současnosti jím proto disponuje téměř každá desátá novostavba. Podle statistik Ministerstva pro místní rozvoj je však průměrné stáří bytového fondu v České republice přes 50 let a charakterizují ho rozsáhlá panelová sídliště. Rovněž jejich obyvatelé však mohou začít šetřit rodinný rozpočet. Podle měření společnosti NIBE Energy Systems CZ, výhradního dodavatele kvalitních švédských tepelných čerpadel NIBE do České republiky a na Slovensko, může dosáhnout roční úspora nákladů na bytovou jednotku v panelovém domě až 80 %.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 10. 4. 2017 12:50 DZ DRAŽICE + NIBE

Teplá voda patří k základním standardům, bez kterých si život neumíme představit a do kterých tak každá domácnost musí investovat část svých finančních prostředků. Pokud se rozhodnete pro koupi nového ohřívače vody, předem pečlivě promyslete, jaký typ bude nejlépe vyhovovat potřebám celé rodiny, abyste své peníze vynaložili co nejefektivněji. Při výběru je potřeba zohlednit mnoho kritérií – zdroj energie, energetickou třídu, typ, tvar či objem daného zařízení atd. Jak postupovat vám poradí společnost Družstevní závody Dražice, největší český výrobce ohřívačů vody a držitel prestižního ocenění Czech Business Superbrands 2017.

Zobraziť celú správu

Prílohy
DZ DRAŽICE + NIBE

Súčasní klienti
Referenční klienti