YIT

resources/f/klienti/53/logo/YIT_CMYK.jpg

http://www.yit.cz

Společnost YIT (výslovnost: vaj aj tý) vstoupila na český trh v roce 2008, kdy akvizicí získala českou firmu Euro STAVOKONSULT. Loni tak firma oslavila 15leté výročí působení v tuzemsku, kořeny finské YIT sahají až do roku 1912 a má tedy za sebou již přes 110 let úspěšného fungování. K hlavním činnostem YIT Stavo patří příprava a realizace developerských projektů. Na český trh přináší bydlení ve finském stylu. Společnost YIT Stavo v České republice dokončila 34 projektů (včetně jednotlivých etap větších celků, které samy o sobě de facto představují středně velké bytové projekty). Ve výstavbě je nyní 5 projektů: Rivi Bachova, Sija Kamýk, Ranta Barrandov III, Toivo Roztyly a dosud největší areál Suomi Hloubětín, kde YIT společně s realizací Lappi Hloubětín vytvořila celou novou městskou čtvrť v Praze včetně mateřské školy. Další projekty, vč. prvního mimopražského, má developer v přípravě. YIT již dokázala splnit svůj ambiciózní plán a zařadila se mezi pětici nejsilnějších developerů na poli rezidenční výstavby v Praze.

Skupina YIT je největší stavební a developerskou firmou ve Finsku a řadí se na přední příčky v celé severní Evropě. Při všech svých stavbách dbá na trvalou udržitelnost a respekt k životnímu prostředí. Realizuje bytové i komerční nemovitosti a soustředí se zejména na projekty rozvoje velkých městských urbanistických celků. Její obrat v roce 2023 dosáhl 2,2 mld. eur. Skupina aktuálně působí v 8 zemích: Finsku, Norsku, Estonsku, Lotyšsku, Litvě, České republice, Slovensku a Polsku. Pracuje pro ni cca 4300 lidí. Akcie společnosti YIT jsou kotovány na burze v Helsinkách.

Tlačové správy

Publikované dňa: 3. 3. 2016 15:43 YIT

Původem finský developer YIT postaví na pražském Zličíně nový rezidenční areál, který již tradičně ponese finský název a nabídne bydlení ve finském stylu. Jedenáct nízkoenergetických domů s celkem 154 byty vyroste ve dvou etapách. Projekt má územní rozhodnutí i stavební povolení. V dubnu začne YIT stavět první etapu, jejíž dokončení plánuje na podzim roku 2017.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 8. 2. 2016 13:31 YIT

Zuzana Chudoba, která v mezinárodní developerské a stavební skupině YIT od roku 2011 působila na pozici Development Manager pro prodej, marketing a vztahy se zákazníky v regionu střední a východní Evropy a Ruska, dále stoupá ve firemní struktuře. V divizi YIT pro region střední a východní Evropy se stává ředitelkou pro vztahy se zákazníky v tomto regionu. Do její kompetence spadá kromě České republiky a Slovenska také Polsko a pobaltské státy (Estonsko, Litva a Lotyšsko). Současně zůstává členkou marketingového představenstva skupiny YIT.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 28. 1. 2016 9:38 YIT

Že je o kvalitní bydlení v blízkosti přírody a s dobrou dostupností do centra velký zájem, dokazuje i poslední budova areálu Hyacint Modřany developera YIT, který v Praze staví byty ve finském stylu. Bytové jednotky se vyprodaly čtvrt roku před dokončením. Kolaudace je naplánována na březen 2016 a v létě začnou majitelé v nových bytech bydlet.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 14. 10. 2015 9:07 YIT

Developerská společnost YIT zkolaudovala další ze svých rezidenčních projektů ve finském stylu – Green Motol. Projekt, tvořený čtyřmi nízkoenergetickými bytovými domy, se nachází v těsném sousedství parku Košíře-Motol a jednoho z nejznámějších pražských golfových hřišť Golf Club Praha. Nabídku nového bydlení v Praze 5 rozšířil o 137 již téměř vyprodaných bytů.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 22. 9. 2015 11:45 YIT

Stavba 2. fáze projektu Hyacint Modřany postupuje podle plánu. Budova A, jejíž výstavba byla zahájena na podzim roku 2014, má hotovou hrubou stavbu. Celkem v ní vznikne 82 nízkoenergetických bytů ve finském stylu a počítáno je také s 8 nebytovými prostory určenými pro obchody a služby. Devět měsíců před plánovaným dokončením budovy je prodáno již přes 50 % bytů a všechny nebyty.

Zobraziť celú správu

Prílohy
YIT

Súčasní klienti
Referenční klienti