YIT

resources/f/klienti/53/logo/YIT_CMYK.jpg

http://www.yit.cz

Společnost YIT (výslovnost: vaj aj tý) vstoupila na český trh v roce 2008, kdy akvizicí získala českou firmu Euro STAVOKONSULT. Loni tak firma oslavila 15leté výročí působení v tuzemsku, kořeny finské YIT sahají až do roku 1912 a má tedy za sebou již přes 110 let úspěšného fungování. K hlavním činnostem YIT Stavo patří příprava a realizace developerských projektů. Na český trh přináší bydlení ve finském stylu. Společnost YIT Stavo v České republice dokončila 34 projektů (včetně jednotlivých etap větších celků, které samy o sobě de facto představují středně velké bytové projekty). Ve výstavbě je nyní 5 projektů: Rivi Bachova, Sija Kamýk, Ranta Barrandov III, Toivo Roztyly a dosud největší areál Suomi Hloubětín, kde YIT společně s realizací Lappi Hloubětín vytvořila celou novou městskou čtvrť v Praze včetně mateřské školy. Další projekty, vč. prvního mimopražského, má developer v přípravě. YIT již dokázala splnit svůj ambiciózní plán a zařadila se mezi pětici nejsilnějších developerů na poli rezidenční výstavby v Praze.

Skupina YIT je největší stavební a developerskou firmou ve Finsku a řadí se na přední příčky v celé severní Evropě. Při všech svých stavbách dbá na trvalou udržitelnost a respekt k životnímu prostředí. Realizuje bytové i komerční nemovitosti a soustředí se zejména na projekty rozvoje velkých městských urbanistických celků. Její obrat v roce 2023 dosáhl 2,2 mld. eur. Skupina aktuálně působí v 8 zemích: Finsku, Norsku, Estonsku, Lotyšsku, Litvě, České republice, Slovensku a Polsku. Pracuje pro ni cca 4300 lidí. Akcie společnosti YIT jsou kotovány na burze v Helsinkách.

Tlačové správy

Publikované dňa: 14. 12. 2021 10:00 YIT

Developerská společnost YIT dokončila hrubou stavbu projektu Koti Libeň se 140 nízkoenergetickými byty, dvěma ateliéry a jedním komerčním prostorem. Ke kolaudaci by mělo dojít na jaře roku 2023, ke stěhování nových rezidentů pak zhruba v jeho polovině.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 6. 12. 2021 10:00 YIT

Společnost YIT úspěšně zkolaudovala druhou etapu developerského projektu Ranta Barrandov čítající 118 bytových jednotek s balkonem, terasou nebo předzahrádkou. Všechny již našly nové majitele, které přivítají na jaře příštího roku.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 1. 12. 2021 10:35 YIT

Na brownfieldu bývalé pily v Praze 15 odstartovala YIT výstavbu nového projektu Vesi Hostivař a nyní spouští prodej – ke koupi nabízí 208 jednotek apartmánového typu o dispozicích 1+kk až 4+kk, většinu s terasami, balkony či předzahrádkami. Dokončení rezidenčního areálu je plánováno na podzim roku 2023.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 10. 11. 2021 11:36 YIT

V lokalitě Prahy 15 zahájila developerská společnost YIT výstavbu nového projektu Vesi Hostivař. Prodej 208 jednotek apartmánového typu plánuje spustit v nejbližších měsících. Necelý tucet z nich pak navíc speciálně uzpůsobí pro potřeby handicapovaných. Projekt by měl být dokončen ve 3. čtvrtletí roku 2023.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 20. 10. 2021 10:00 YIT

V nově odstartovaném pražském projektu Lappi Hloubětín mezi ulicemi Kolbenova, Laponská a Granitova spustila developerská společnost YIT prodej 209 bytových jednotek ve finském stylu. Z toho bude 98 bytů v etapě Kemi a 111 bytů v etapě Ranua – většina se zaskleným balkonem, terasou nebo předzahrádkou. Jejich dokončení je plánováno na třetí čtvrtletí roku 2023. Areál Lappi Hloubětín, navazující na téměř dokončený rezidenční komplex Suomi Hloubětín, nabídne ve třech etapách celkem téměř 290 bytových jednotek a 8 komerčních prostor.

Zobraziť celú správu

Prílohy
YIT

Súčasní klienti
Referenční klienti