DZ DRAŽICE + NIBE

resources/f/klienti/18/logo/Snímek obrazovky 2022-10-06 151646.png

http://www.dzd.cz

O společnosti DZ Dražice a skupině NIBE:

Společnost DZ Dražice, člen skupiny NIBE, je největším výrobcem ohřívačů vody a akumulačních nádrží v České republice, který své výrobky vyváží do cca 30 zemí světa. V Česku má více než 50% podíl na trhu. Historie společnosti se píše již od roku 1900: ohřívače vody pod značkou Dražice začala vyrábět v roce 1956. V roce 2006 se stala součástí švédského koncernu NIBE Industrier AB a výhradním dodavatelem produktů značky NIBE (např. tepelných čerpadel a rekuperačních jednotek) do České republiky a na Slovensko. Aktuálně je jejich největším prodejcem ve střední Evropě. DZ Dražice vlastní výrobní závod s několika linkami v Dražicích a Luštěnicích nedaleko Benátek nad Jizerou a plně automatizovaný sklad.

Od roku 2022 je součástí DZ Dražice divize DZD Solar zaměřená na fotovoltaická řešení, která nabízí komponenty pro realizaci fotovoltaických elektráren (jako jsou síťové a hybridní střídače a bateriové systémy). Samotná kompletní řešení včetně vyřízení dotací a další administrativy dodává na trh prostřednictvím prověřených, pravidelně školených a certifikovaných montážních firem.

Své portfolio tepelných čerpadel DZ Dražice rozšířila v roce 2023 o tepelná čerpadla Dražice Argo, a to na základě spolupráce s italskou společností Argoclima. Dále prodává klimatizace AIR a AIR Plus.

www.dzd.cz

www.nibe.cz

www.dzd-solar.cz

www.klima-drazice.cz

 

Tlačové správy

Publikované dňa: 21. 7. 2021 12:10 DZ DRAŽICE + NIBE

Společnost DZ Dražice, největší český výrobce ohřívačů vody a výhradní dovozce tepelných čerpadel NIBE do České republiky a na Slovensko, eviduje velký zájem o obnovitelné zdroje energií: jejich využití totiž pomáhá optimalizovat spotřebu energie v domácnostech, snižovat celkové provozní náklady a minimalizovat emise škodlivých látek do ovzduší. K širšímu využití energie z obnovitelných zdrojů významně přispívá také platná legislativa: např. zákon č. 201/2012 Sb. o ochraně ovzduší, jenž mj. zakazuje od 1. září 2022 vytápění pomocí kotlů na pevná paliva 1. a 2. emisní třídy. V návaznosti na aktuální vývoj rozhodlo Ministerstvo životního prostředí ČR, že do tohoto data bude pokračovat i státní podpora výměny neekologických kotlů na pevná paliva za šetrnější zdroje vytápění prostřednictvím dvou programů: tzv. kotlíkových dotací a Nové zelené úsporám. Maximální výše finančního příspěvku, určená především pro domácnosti s velmi nízkými příjmy, bude činit 95 % uznatelných nákladů s limitem 130 000 Kč.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 14. 6. 2021 13:13 DZ DRAŽICE + NIBE

I zřizovatelé veřejných budov myslí na ekologii: Základní škola s mateřskou školou v Bzenově v okrese Prešov na Slovensku je zaměřená na environmentální styl výchovy, který vede děti k aktivní účasti na ochraně a utváření zdravějšího životního prostředí. Zřizovatel proto kladl při její rekonstrukci velký důraz na výběr nového energeticky úsporného zdroje tepla, který by nezatěžoval ovzduší emisemi škodlivých látek. Z tohoto důvodu zde společnost Epitrend nainstalovala místo původního elektrokotle ekologicky šetrný systém, který se skládá z tepelného čerpadla vzduch-voda NIBE F2120-16, akumulační nádoby NAD 250 v1 a nepřímotopného zásobníku teplé vody OKC 300 NTR/HP.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 30. 4. 2021 10:11 DZ DRAŽICE + NIBE

Společnost DZ Dražice, největší český výrobce ohřívačů vody a akumulačních nádrží, získala ocenění BIG SEE Product Design Awards 2021 za design elektrických ohřívačů vody TO 5.1 a TO 10.1. Tato zařízení, která uspěla v široké konkurenci produktů z celkem 21 zemí střední a jihovýchodní Evropy, byla dále nominovaná i do užší kategorie soutěže Grand Prix. Moderní design bojleru určeného pro malé prostory navrhl renomovaný český designér Zdeněk Veverka.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 20. 4. 2021 13:37 DZ DRAŽICE + NIBE

V současné době trávíme až 90 % času v uzavřených prostorách svých kanceláří a domovů, a proto bychom se měli ještě více zajímat o kvalitu jejich vnitřního prostředí. Dlouhodobé dýchání přehřátého, vysušeného nebo příliš vlhkého vzduchu plného škodlivin a plísní totiž může ovlivnit naše fyzické i psychické zdraví a vyvolat u nás tzv. syndrom nezdravých budov (SBS – Sick Building Syndrome). Jak tomu lze co nejefektivněji předejít? Můžete samozřejmě pravidelně větrat, a vystavit se tak hluku a nečistotám z venkovního ovzduší, nebo si pořídit automatický systém řízeného větrání. Vzduch ve vaší domácnosti ale dokáže vyčistit i moderní klimatizace. Ekologické klimatizační jednotky AIR a AIR PLUS, které uvedla na trh společnost DZ Dražice, mají ve svých útrobách několik vrstev zdravotních filtrů. Právě tento jedinečný filtrační systém ničí většinu choroboplodných zárodků (včetně bakterií a virů) a odstraňuje nečistoty z vnitřního prostředí.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 1. 4. 2021 9:50 DZ DRAŽICE + NIBE

Mimořádná opatření spojená s pandemií nemoci Covid-19, která mají velký dopad na život každého z nás, přispěla podle posledních průzkumů k růstu zájmu o všechny typy rekreačních objektů. Chatařství a chalupářství, které má v Česku mnohaletou tradici, tak opět zažívá svůj boom a získává si stále více věrných příznivců. Chcete si pořídit chatu nebo chalupu, ale obáváte se, že byste si tam museli odepřít některé základní výdobytky moderní doby, jako je třeba energeticky úsporný ohřev vody? Obavy nejsou na místě: i v rekreačních objektech to totiž jde. DZ Dražice, největší český výrobce ohřívačů vody, radí, jaké typy bojlerů je vhodné instalovat do tohoto typu nemovitostí. Stejné modely navíc nacházejí své uplatnění i v malých prostorách bytů.

Zobraziť celú správu

Prílohy
DZ DRAŽICE + NIBE

Súčasní klienti
Referenční klienti