OBERMEYER HELIKA

resources/f/klienti/26/logo/obermeyer helika.png

http://www.obermeyer.cz

Společnost OBERMEYER HELIKA a.s. patří k největším projekčním a stavebně-poradenským kancelářím v ČR. Poskytuje komplexní služby v oblasti projektování, konstrukcí pozemních a dopravních staveb, projektového managementu a odborného technického poradenství. Disponuje jedním z největších týmů statiků v ČR včetně specialistů na mostní konstrukce. Na českém i slovenském trhu je firma jedním z lídrů projektování ve 3D a modelování staveb systémem BIM. Do širokého portfolia projektů, na kterých se společnost OBERMEYER HELIKA podílela, náleží zdravotnické stavby, obchodní centra, rezidenční komplexy, kancelářské budovy, budovy pro státní správu, kulturní instituce, církevní objekty, stavby pro školství, průmyslové a logistické areály i stavby dopravní infrastruktury a letišť. Mezi její nejvýznamnější reference se řadí například Nové divadlo v Plzni, O2 Arena, obchodní centra Quadrio, Černý Most a Chodov, Základní škola Roztoky či dětské oddělení Fakultní nemocnice Motol. Má také bohaté zkušenosti s přípravou urbanistických studií v ČR i v zahraničí. Společnost s původním názvem Helika své podnikání v České republice rozběhla v letech 1990−1991 a od května 2004 rozšířila své aktivity na Slovensko a otevřela pobočku v Bratislavě. V červnu 2007 se stala součástí nadnárodní skupiny Obermeyer, která patří k největším projekčním kancelářím v Evropě s celosvětovou působností.

Tlačové správy

Publikované dňa: 31. 5. 2022 10:21 OBERMEYER HELIKA

OBERMEYER HELIKA a.s. se rozhodla posílit svou pozici na Moravě, a otevřela nový ateliér v Brně, který bude letos v červenci slavit první úspěšný rok od zahájení své činnosti. Vedoucím brněnského ateliéru je Ing. Jiří Houda, který v OBERMEYER HELIKA působí již více než deset let. Kanceláře se nachází v areálu Vysokého učení technického, v Purkyňově ulici. Se svým týmem, který nyní aktuálně čítá osm inženýrů a architektů, pracují na projektech po celé České republice.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 6. 4. 2022 10:33 OBERMEYER HELIKA

Třetí fáze modernizace interiérů nákupního centra PALLADIUM v Praze zahrnovala úpravy a modernizaci druhého nadzemního podlaží vyhrazeného pro gastronomii. Cílem modernizace bylo zatraktivnit stávající prostory pro nové designové a technické požadavky kladené v dnešní době na stravování v rámci nákupních center. Dokumentaci pro provedení stavby a autorský dozor projektu zajišťovala společnost Obermeyer Helika.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 2. 12. 2021 11:38 OBERMEYER HELIKA

OBERMEYER HELIKA a.s. v pozici generálního projektanta a autorského dozoru úspěšně završila svoji činnost na veřejně prospěšné stavbě parkovacího domu P+R v Praze na Černém Mostě. Čtyřpodlažní parkovací dům v Chlumecké ulici, nabídne až 886 parkovacích stání, to včetně 89 stání pro vozidla na LPG/CNG. Jsou zde také dobíjecí stanice pro elektromobily, stání pro motocyklisty a stojany pro kola. Parkovací dům doplnil celoměstský systém P+R a zmírní nedostatek parkovacích míst v této lokalitě. Investorem projektu je Magistrát hl. města Prahy – Odbor investiční, výše investice činí 525 mil. Kč bez DPH.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 25. 11. 2021 14:26 OBERMEYER HELIKA

Společnost OBERMEYER HELIKA a.s., člen německé skupiny OBERMEYER, získala 100% obchodní podíl v přední české projekční společnosti CASUA s.r.o. Stala se tak největší architektonicko-projekční kanceláří na českém trhu. Obě společnosti budou i nadále používat své dosavadní názvy a spolupráce mezi nimi bude koordinována na úrovni vedení společností.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 19. 10. 2021 9:06 OBERMEYER HELIKA

Projekční a stavebně-poradenská kancelář OBERMEYER HELIKA již od června 2021 úspěšně pokračuje jako člen týmu odpovědného za Construction Management v rekonstrukci Nebřenického zámku. Nyní v říjnu se intenzivně pracuje na dokončení střechy, fasády a také na zasklení celého objektu. Tento zámek je významnou součástí developerského komplexu a golfového areálu Oaks Prague Nebřenice. Rekonstruovaný zámek poskytne kulturní zázemí pro obyvatele Oaks Prague a zaujme roli významné a nepřehlédnutelné golfové klubovny.

Zobraziť celú správu

Prílohy
OBERMEYER HELIKA

Súčasní klienti
Referenční klienti