OBERMEYER HELIKA

resources/f/klienti/26/logo/obermeyer helika.png

http://www.obermeyer.cz

Společnost OBERMEYER HELIKA a.s. patří k největším projekčním a stavebně-poradenským kancelářím v ČR. Poskytuje komplexní služby v oblasti projektování, konstrukcí pozemních a dopravních staveb, projektového managementu a odborného technického poradenství. Disponuje jedním z největších týmů statiků v ČR včetně specialistů na mostní konstrukce. Na českém i slovenském trhu je firma jedním z lídrů projektování ve 3D a modelování staveb systémem BIM. Do širokého portfolia projektů, na kterých se společnost OBERMEYER HELIKA podílela, náleží zdravotnické stavby, obchodní centra, rezidenční komplexy, kancelářské budovy, budovy pro státní správu, kulturní instituce, církevní objekty, stavby pro školství, průmyslové a logistické areály i stavby dopravní infrastruktury a letišť. Mezi její nejvýznamnější reference se řadí například Nové divadlo v Plzni, O2 Arena, obchodní centra Quadrio, Černý Most a Chodov, Základní škola Roztoky či dětské oddělení Fakultní nemocnice Motol. Má také bohaté zkušenosti s přípravou urbanistických studií v ČR i v zahraničí. Společnost s původním názvem Helika své podnikání v České republice rozběhla v letech 1990−1991 a od května 2004 rozšířila své aktivity na Slovensko a otevřela pobočku v Bratislavě. V červnu 2007 se stala součástí nadnárodní skupiny Obermeyer, která patří k největším projekčním kancelářím v Evropě s celosvětovou působností.

Tlačové správy

Publikované dňa: 19. 2. 2019 10:43 OBERMEYER HELIKA

Projekt nového pavilonu Nemocnice Pelhřimov již dostává svoji tvář. Pětipodlažní budovu propojenou se stávajícími klíčovými provozy nemocnice třemi nadzemními spojovacími krčky projektuje kancelář OBERMEYER HELIKA. Objednatelem a hlavním investorem stavby pavilonu je zřizovatel nemocnice Kraj Vysočina. Předpokládaná výše investice, která nezahrnuje zdravotnickou techniku, je cca 400 mil. Kč vč. DPH.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 29. 1. 2019 11:10 OBERMEYER HELIKA

Fyzikální ústav Akademie věd ČR postaví v Praze Na Slovance v rámci projektu SOLID 21 Nový pavilon s multifunkčním přednáškovým sálem, laboratořemi, kancelářemi a kvalitním zázemím pro vědecké pracovníky i doktorské studenty. Autorem architektonického návrhu je Bogle Architects s.r.o. Divize projektového řízení společnosti OBERMEYER HELIKA bude v pozici Správce stavby realizovat služby zahrnující řádnou kontrolu, koordinaci a dohled nad přípravou, prováděním, uvedením do provozu a kolaudací stavby. Tyto služby jsou plně v souladu s principy tzv. FIDIC White Book.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 13. 11. 2018 10:01 OBERMEYER HELIKA

Stavebním manažerem Nové budovy ČSOB – HHQ Hradec Králové, jejíž výstavba by měla být zahájena v roce 2019, je architektonická, projekční a stavebně-poradenská kancelář OBERMEYER HELIKA. S investorem spolupracuje na kompletním projektovém řízení stavby od přípravy konceptu stavby až po realizaci celého projektu.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 2. 10. 2018 10:10 OBERMEYER HELIKA

Na letošním 13. ročníku výstavy Architecture Week Praha prezentuje architektonická, projekční a stavebně-poradenská kancelář OBERMEYER HELIKA model Technologického parku Dronet v Plzni. Výstava se koná v rámci celostátních oslav založení Československé republiky a letošním tématem je tedy 100 let československé architektury. Model Technologického parku Dronet je ke zhlédnutí až do 10. října 2018 ve Výstavní síni Mánes, Praha 1, na Masarykově nábřeží 250/1, a to v -1. podlaží, které je přístupné výtahem. Vstupné je v rámci festivalu architektury Architecture Week Praha zdarma.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 21. 8. 2018 9:31 OBERMEYER HELIKA

Architektonická, projekční a stavebně-poradenská kancelář OBERMEYER HELIKA se v roli generálního projektanta podílí na rozšíření Galerie Šantovka v Olomouci. Společnost v rámci projektu zajišťuje komplexní služby a zpracovává veškerou projektovou dokumentaci. V současné době se připravuje dokumentace pro provádění stavby.

Zobraziť celú správu

Prílohy
OBERMEYER HELIKA

Súčasní klienti
Referenční klienti