OBERMEYER HELIKA

resources/f/klienti/26/logo/obermeyer helika.png

http://www.obermeyer.cz

Společnost OBERMEYER HELIKA a.s. patří k největším projekčním a stavebně-poradenským kancelářím v ČR. Poskytuje komplexní služby v oblasti projektování, konstrukcí pozemních a dopravních staveb, projektového managementu a odborného technického poradenství. Disponuje jedním z největších týmů statiků v ČR včetně specialistů na mostní konstrukce. Na českém i slovenském trhu je firma jedním z lídrů projektování ve 3D a modelování staveb systémem BIM. Do širokého portfolia projektů, na kterých se společnost OBERMEYER HELIKA podílela, náleží zdravotnické stavby, obchodní centra, rezidenční komplexy, kancelářské budovy, budovy pro státní správu, kulturní instituce, církevní objekty, stavby pro školství, průmyslové a logistické areály i stavby dopravní infrastruktury a letišť. Mezi její nejvýznamnější reference se řadí například Nové divadlo v Plzni, O2 Arena, obchodní centra Quadrio, Černý Most a Chodov, Základní škola Roztoky či dětské oddělení Fakultní nemocnice Motol. Má také bohaté zkušenosti s přípravou urbanistických studií v ČR i v zahraničí. Společnost s původním názvem Helika své podnikání v České republice rozběhla v letech 1990−1991 a od května 2004 rozšířila své aktivity na Slovensko a otevřela pobočku v Bratislavě. V červnu 2007 se stala součástí nadnárodní skupiny Obermeyer, která patří k největším projekčním kancelářím v Evropě s celosvětovou působností.

Tlačové správy

Publikované dňa: 1. 8. 2017 13:35 OBERMEYER HELIKA

Architektonická, projekční a stavebně-poradenská kancelář Obermeyer Helika jako člen vítězného konsorcia uspěla v tendru ministerstva dopravy na poradce, který pomůže při výběru koncesionáře PPP projektu na dostavbu dálnice D4. Projekt zahrnuje dostavbu zbývajících 32 km mezi Příbramí a Pískem, celkem bude dálnice měřit 84 km. Obermeyer Helika je součástí sdružení firem společně s White&Case a Českou spořitelnou. Vítězné sdružení za své služby požaduje 26 milionů korun, což je nižší částka, než se předpokládalo. Sdružení poradců bude mít na starosti výběrové řízení na koncesionáře, jehož úkolem bude zajistit financování a dostavbu dálnice D4 i její provoz a údržbu na dalších 25 let.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 24. 7. 2017 13:15 OBERMEYER HELIKA

Zaměstnanci architektonické, projekční a stavebně-poradenské kanceláře Obermeyer Helika vyrazili na firemní teambuilding do hotelu Luna na Vysočině. Na neformální pracovní setkání a diskuzi v přátelské atmosféře navázaly rozmanité sportovní aktivity. Akce se zúčastnilo přes 120 zaměstnanců.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 30. 5. 2017 9:38 OBERMEYER HELIKA

Přední architektonická, projekční a stavebně-poradenská kancelář Obermeyer Helika se jako architekt a generální projektant podílela na výstavbě nového multifunkčního centra Aupark v Hradci Králové. Společnost zajišťovala například architektonickou studii, předprojektovou přípravu, dokumentaci pro územní rozhodnutí, dokumentaci pro stavební povolení, dokumentaci pro provedení stavby a autorský dozor.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 22. 5. 2017 14:28 OBERMEYER HELIKA

Projekční kancelář Obermeyer Helika, která je součástí mezinárodní skupiny Obermeyer, jedné z největších projekčních a inženýrských společností, se podílela na projektu obnovy a rozvoje 14 regionálních letišť v Řecku. Úkolem projekčního týmu Obermeyer bylo ve spolupráci s dalšími, převážně řeckými projekčními kancelářemi zajistit všechny fáze projektové přípravy projektu rekonstrukce a modernizace letištní infrastruktury. Na projektu se v pozici koncepčního architekta podílel i Tomáš Janeček, ředitel výroby pražské kanceláře Obermeyer Helika.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 18. 4. 2017 13:30 OBERMEYER HELIKA

Přední architektonická, projekční a stavebně-poradenská kancelář Obermeyer Helika se zúčastnila architektonické soutěže na rekonstrukci Krajské nemocnice Liberec. Mezi třinácti soutěžními návrhy, které posuzovala porota složená z odborníků, představitelů nemocnice i regionálních zastupitelů, se umístila mezi šesti nejlepšími týmy, které získaly finanční odměnu.

Zobraziť celú správu

Prílohy
OBERMEYER HELIKA

Súčasní klienti
Referenční klienti