OBERMEYER HELIKA

resources/f/klienti/26/logo/obermeyer helika.png

http://www.obermeyer.cz

Společnost OBERMEYER HELIKA a.s. patří k největším projekčním a stavebně-poradenským kancelářím v ČR. Poskytuje komplexní služby v oblasti projektování, konstrukcí pozemních a dopravních staveb, projektového managementu a odborného technického poradenství. Disponuje jedním z největších týmů statiků v ČR včetně specialistů na mostní konstrukce. Na českém i slovenském trhu je firma jedním z lídrů projektování ve 3D a modelování staveb systémem BIM. Do širokého portfolia projektů, na kterých se společnost OBERMEYER HELIKA podílela, náleží zdravotnické stavby, obchodní centra, rezidenční komplexy, kancelářské budovy, budovy pro státní správu, kulturní instituce, církevní objekty, stavby pro školství, průmyslové a logistické areály i stavby dopravní infrastruktury a letišť. Mezi její nejvýznamnější reference se řadí například Nové divadlo v Plzni, O2 Arena, obchodní centra Quadrio, Černý Most a Chodov, Základní škola Roztoky či dětské oddělení Fakultní nemocnice Motol. Má také bohaté zkušenosti s přípravou urbanistických studií v ČR i v zahraničí. Společnost s původním názvem Helika své podnikání v České republice rozběhla v letech 1990−1991 a od května 2004 rozšířila své aktivity na Slovensko a otevřela pobočku v Bratislavě. V červnu 2007 se stala součástí nadnárodní skupiny Obermeyer, která patří k největším projekčním kancelářím v Evropě s celosvětovou působností.

Tlačové správy

Publikované dňa: 16. 2. 2016 10:53 OBERMEYER HELIKA

BIM (z angl. Building Information Modeling) je komplexní proces modelování jakékoliv stavby – od klasických budov až po dopravní a vodohospodářská díla. Jeho součástí je zpracování digitálního 3D modelu, který reprezentuje fyzický a funkční objekt se všemi jeho charakteristikami, stejně jako vytvoření otevřené databáze informací o stavbě a jejích prvcích, jež mohou sdílet všechny zainteresované subjekty od projektantů po uživatele. Své využití nachází nejen v soukromé, ale také ve veřejné sféře. V některých státech Evropské unie je již tato metodika pro veřejné zakázky povinná a v České republice se její budoucnost stává čím dál tím častějším předmětem diskuzí.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 25. 1. 2016 14:17 OBERMEYER HELIKA

Přední architektonická, projekční a stavebně-poradenská kancelář Obermeyer Helika přijala do funkce obchodního a marketingového ředitele Radomíra Němečka, který zde uplatní své zkušenosti nabyté za 23 let úspěšného působení na realitním a developerském trhu. Bude zodpovědný za vedení obchodního a marketingového týmu a za jednání s klíčovými klienty. Na starosti bude mít mimo jiné získávání nových zakázek a posílení značky Obermeyer v Česku a na Slovensku.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 13. 4. 2015 14:29 OBERMEYER HELIKA

Multioborový pavilon, jehož výstavbou byl zahájen ambiciózní projekt revitalizace areálu pardubické nemocnice, poskytne zázemí pro provozy stomatologie, stomatochirurgie, obličejové chirurgie a pro plicní a infekční oddělení. Pavilon navrhla a vyprojektovala společnost HELIKA, která se na zdravotnické stavby specializuje a která pro Pardubický kraj zpracovala komplexní plán revitalizace nemocnice. Investiční náklady stavby ve výši 133 milionů Kč a náklady na vybavení 56 milionů Kč jsou z velké části kryty z evropských zdrojů.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 27. 2. 2015 14:33 OBERMEYER HELIKA

Předsedou představenstva a generálním ředitelem společnosti HELIKA, a.s. byl v únoru jmenován Ing. Milan Licehamr, zakládající partner investiční skupiny LICEHAMR & partners, která tak navazuje na svou dřívější úspěšnou spolupráci s koncernem OBERMEYER. Koncern, do nějž HELIKA od roku 2007 patří, si od působení Milana Licehamra slibuje především posílení a další rozvoj spolupráce uvnitř skupiny a využití její síly na tuzemském i zahraničním trhu.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 27. 11. 2014 14:36 OBERMEYER HELIKA

Zadáním letošního ročníku soutěže bylo navrhnout sportovně rekreační zónu města Lovosice. V porotě zasedli Ing. arch. Karel Thér, starostka města Lovosice Bc. Lenka Lízlová a Ing. arch. Pavlína Pospíšilová ze společnosti HELIKA. Po podrobném prostudování odevzdaných návrhů se porota rozhodla neudělit 1. cenu. Bylo uděleno druhé a třetí místo a jeden návrh byl oceněn zvláštní odměnou.

Zobraziť celú správu

Prílohy
OBERMEYER HELIKA

Súčasní klienti
Referenční klienti