DZ DRAŽICE + NIBE

resources/f/klienti/18/logo/Snímek obrazovky 2022-10-06 151646.png

http://www.dzd.cz

O společnosti DZ Dražice a skupině NIBE:

Společnost DZ Dražice, člen skupiny NIBE, je největším výrobcem ohřívačů vody a akumulačních nádrží v České republice, který své výrobky vyváží do cca 30 zemí světa. V Česku má více než 50% podíl na trhu. Historie společnosti se píše již od roku 1900: ohřívače vody pod značkou Dražice začala vyrábět v roce 1956. V roce 2006 se stala součástí švédského koncernu NIBE Industrier AB a výhradním dodavatelem produktů značky NIBE (např. tepelných čerpadel a rekuperačních jednotek) do České republiky a na Slovensko. Aktuálně je jejich největším prodejcem ve střední Evropě. DZ Dražice vlastní výrobní závod s několika linkami v Dražicích a Luštěnicích nedaleko Benátek nad Jizerou a plně automatizovaný sklad.

Od roku 2022 je součástí DZ Dražice divize DZD Solar zaměřená na fotovoltaická řešení, která nabízí komponenty pro realizaci fotovoltaických elektráren (jako jsou síťové a hybridní střídače a bateriové systémy). Samotná kompletní řešení včetně vyřízení dotací a další administrativy dodává na trh prostřednictvím prověřených, pravidelně školených a certifikovaných montážních firem.

Své portfolio tepelných čerpadel DZ Dražice rozšířila v roce 2023 o tepelná čerpadla Dražice Argo, a to na základě spolupráce s italskou společností Argoclima. Dále prodává klimatizace AIR a AIR Plus.

www.dzd.cz

www.nibe.cz

www.dzd-solar.cz

www.klima-drazice.cz

 

Tlačové správy

Publikované dňa: 21. 5. 2019 14:03 DZ DRAŽICE + NIBE

V posledních letech se Česká republika potýká s výrazným oteplováním, které ovlivňuje i vnitřní prostředí v budovách. Před letní sezónou proto stoupají prodeje klimatizací, jež často spotřebovávají velké množství energie. Letošní novinky společnosti DZ Dražice, člena skupiny NIBE, jsou proto určené pro úsporné a efektivní chlazení a vytápění domácnosti, které pomáhá významně šetřit náklady a životní prostředí. Tuzemský trh tak obohatí unikátní systém vyvinutý se slovenskou společností Logitex, v němž je energie z fotovoltaických panelů přímo využita na chlazení, přitápění a ohřev vody pomocí hybridní klimatizace LX 35/50/70 a ohřívače vody LX ACDC/M+K. Druhou novinkou je pak první dražická klimatizace AIR 26/35/53 s ekologickým chladivem R32, jež dosahuje energetické třídy A++.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 26. 3. 2019 11:23 DZ DRAŽICE + NIBE

I historická památka s nezaměnitelným geniem loci v sobě může ukrývat řadu výdobytků moderní doby, které přispívají ke zkvalitnění života obyvatel a nijak přitom nenarušují dobovou architekturu. Zajímavým příkladem takového propojení je Bartoňova útulna v Pekelském údolí řeky Metuje, která byla přestavěna ze starého mlýna podle návrhu světově proslulého architekta Dušana Jurkoviče. Chatu ve stylu lidové secese, která slouží jako výletní restaurace, totiž vytápí kaskáda dvou energeticky úsporných a ekologicky šetrných tepelných čerpadel systému vzduch-voda NIBE F2120-20.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 18. 2. 2019 11:07 DZ DRAŽICE + NIBE

Podle dodavatelů energií není letošní zdražování plynu, vody a elektřiny ani zdaleka poslední a v budoucnu je tak možné očekávat další zvyšování cen. Na českém trhu však již existují inovativní systémy, které zajišťují nejen optimální hospodaření se všemi přírodními zdroji a energiemi, ale také úplnou soběstačnost a nezávislost na technické infrastruktuře. Zajímavým příkladem podobného řešení je energeticky nulový rodinný dům, který využívá technologické jádro NyrdenCore s ventilačním tepelným čerpadlem NIBE F750.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 31. 1. 2019 10:38 DZ DRAŽICE + NIBE

Společnost DZ Dražice, největší český výrobce ohřívačů vody a výhradní dodavatel švédských tepelných čerpadel NIBE, hodnotí rok 2018 jako velmi úspěšný. Její tržby dosáhly 1,62 mld. Kč, což je o 16 % více než v roce 2017. Největší nárůst prodejů – téměř 40 % – firma zaznamenala u tepelných čerpadel, kde eviduje rekordní počet 3 193 prodaných kusů.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 28. 1. 2019 13:02 DZ DRAŽICE + NIBE

V anketě Top výrobek vystavovatelů Infothermy 2019 – největšího českého veletrhu vytápění, úspor energií a obnovitelných zdrojů – letos získala první místo novinka společnosti NIBE Energy Systems CZ. Firma zde představila nové příslušenství EME 20, které umožňuje inteligentní propojení tepelného čerpadla s fotovoltaikou bez nutnosti připojení nákladného řídicího systému. Díky této kombinaci je právě vyrobená elektrická energie optimálně využita v domácnosti a její přebytky následně spotřebovány tepelným čerpadlem.

Zobraziť celú správu

Prílohy
DZ DRAŽICE + NIBE

Súčasní klienti
Referenční klienti