DZ DRAŽICE + NIBE

resources/f/klienti/18/logo/Snímek obrazovky 2022-10-06 151646.png

http://www.dzd.cz

O společnosti DZ Dražice a skupině NIBE:

Společnost DZ Dražice, člen skupiny NIBE, je největším výrobcem ohřívačů vody a akumulačních nádrží v České republice, který své výrobky vyváží do cca 30 zemí světa. V Česku má více než 50% podíl na trhu. Historie společnosti se píše již od roku 1900: ohřívače vody pod značkou Dražice začala vyrábět v roce 1956. V roce 2006 se stala součástí švédského koncernu NIBE Industrier AB a výhradním dodavatelem produktů značky NIBE (např. tepelných čerpadel a rekuperačních jednotek) do České republiky a na Slovensko. Aktuálně je jejich největším prodejcem ve střední Evropě. DZ Dražice vlastní výrobní závod s několika linkami v Dražicích a Luštěnicích nedaleko Benátek nad Jizerou a plně automatizovaný sklad.

Od roku 2022 je součástí DZ Dražice divize DZD Solar zaměřená na fotovoltaická řešení, která nabízí komponenty pro realizaci fotovoltaických elektráren (jako jsou síťové a hybridní střídače a bateriové systémy). Samotná kompletní řešení včetně vyřízení dotací a další administrativy dodává na trh prostřednictvím prověřených, pravidelně školených a certifikovaných montážních firem.

Své portfolio tepelných čerpadel DZ Dražice rozšířila v roce 2023 o tepelná čerpadla Dražice Argo, a to na základě spolupráce s italskou společností Argoclima. Dále prodává klimatizace AIR a AIR Plus.

www.dzd.cz

www.nibe.cz

www.dzd-solar.cz

www.klima-drazice.cz

 

Tlačové správy

Publikované dňa: 21. 9. 2020 10:47 DZ DRAŽICE + NIBE

Jedním z trendů současnosti je vývoj inovativních, vzájemně propojitelných, komponentů tzv. chytré domácnosti, jež přispívají ke komfortnímu vnitřnímu prostředí a zvyšují míru pohodlí uživatele i bezpečnost jeho domova. Mezi tato inteligentní zařízení patří vysoce efektivní rekuperační jednotka nové řady NIBE „S“, kterou letos uvedla na trh společnost DZ Dražice (člen skupiny NIBE). Tepelný výměník větrání NIBE ERS S10-400 v energetické třídě A nabízí kompletní řešení mechanické ventilace s 92% účinností zpětného získávání tepla. Významně tak přispívá ke snížení energetické náročnosti domácnosti a vytváří zdravé a kvalitní vnitřní prostředí s čerstvým vzduchem a stabilní vlhkostí.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 7. 9. 2020 10:54 DZ DRAŽICE + NIBE

Spoločnosť DZ Dražice (člen skupiny NIBE), najväčší český výrobca ohrievačov vody a výhradný dodávateľ švédskych tepelných čerpadiel NIBE do Českej republiky a na Slovensko, sleduje vo svojich novinkách pre tento rok trendy tzv. chytrej domácnosti. Tými je inšpirovaný aj unikátny rad environmentálne šetrných systémov NIBE "S" s revolučným regulátorom, ktorý postupne nahradí súčasné modely tepelných čerpadiel a ich príslušenstva. DZ Dražice navyše začali výrobu malých ohrievačov vody TO 5.1 a TO 10.1, ktoré uvádzajú na trh v dvoch variantoch: s termostatom s pevne nastavenou teplotou, alebo s dotykovým ovládacím panelom. Na ich premyselnom vzhľade firma spolupracovala s odborníkmi na priemyselný dizajn.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 16. 7. 2020 11:43 DZ DRAŽICE + NIBE

Efektivní vnitřní systémová jednotka VVM S320 je typickým zástupcem inovativní řady tepelných čerpadel a jejich příslušenství NIBE „S“, kterou na český trh uvedla společnost DZ Dražice (člen skupiny NIBE). Toto ekologicky šetrné zařízení tvoří (v kombinaci s tepelným čerpadlem systému vzduch-voda) účinný systém pro vytápění, chlazení a ohřev vody ve standardní i tzv. chytré domácnosti. Nová jednotka v elegantním skandinávském designu disponuje revolučním regulátorem, jenž dokáže automaticky regulovat vnitřní klima, nerezovým ohřívačem vody o objemu 180 litrů a integrovaným bezdrátovým připojením pro rychlé propojení s dalšími technologiemi.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 4. 6. 2020 14:14 DZ DRAŽICE + NIBE

Sucho, povodně, teplotní výkyvy až o 20 °C, nadstandardně teplé zimy i léta… Rychlé změny povětrnostních podmínek už jistě zamotaly hlavu nejednomu z nás a staly se jedním z nejvíce medializovaných témat posledních let. Mají totiž řadu negativních dopadů, které ovlivňují českou krajinu, lidské zdraví nebo ceny potravin na pultech obchodů. S klimatickou změnou je navíc spojená i vysoká letní spotřeba elektrické energie, za níž stojí především prudký nárůst prodeje mobilních klimatizací a zajištění chlazení komerčních prostor a průmyslových provozů. Tipy na zařízení, kterými si můžete účelně ochladit svou domácnost, aniž byste zbytečně plýtvali energií, přináší společnost DZ Dražice, člen skupiny NIBE. Patří mezi ně například klimatizace AIR PLUS typu multisplit nebo tepelná čerpadla NIBE.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 13. 5. 2020 13:07 DZ DRAŽICE + NIBE

Řada obcí v České republice se potýká se zhoršenými rozptylovými podmínkami, které způsobuje především hustá doprava a nekvalitní spalování uhlí nebo odpadu. Ovzduší znečištěné silnými emisemi škodlivých látek má nepříznivý vliv na lidské zdraví: oslabuje imunitu a poškozuje dýchací soustavu. Právě to může být rizikové především pro seniory a chronicky nemocné osoby, jež jsou pak náchylnější na onemocnění COVID-19 nebo chřipkou. Válku smogu proto vyhlásila obec Dřísy ve Středočeském kraji, kde je aktuálně instalováno téměř 70 tepelných čerpadel (více než 50 z nich značky NIBE) na zhruba 1150 obyvatel. V obci s 347 trvale obydlenými domy tak přibližně každá pátá domácnost vytápí nebo ohřívá vodu ekologicky a energeticky úsporně. Tepelné čerpadlo bude mít i první místní veřejná budova: obecní dům, jehož součástí je obecní úřad.

Zobraziť celú správu

Prílohy
DZ DRAŽICE + NIBE

Súčasní klienti
Referenční klienti