DZ DRAŽICE + NIBE

resources/f/klienti/18/logo/Snímek obrazovky 2022-10-06 151646.png

http://www.dzd.cz

O společnosti DZ Dražice a skupině NIBE:

Společnost DZ Dražice, člen skupiny NIBE, je největším výrobcem ohřívačů vody a akumulačních nádrží v České republice, který své výrobky vyváží do cca 30 zemí světa. V Česku má více než 50% podíl na trhu. Historie společnosti se píše již od roku 1900: ohřívače vody pod značkou Dražice začala vyrábět v roce 1956. V roce 2006 se stala součástí švédského koncernu NIBE Industrier AB a výhradním dodavatelem produktů značky NIBE (např. tepelných čerpadel a rekuperačních jednotek) do České republiky a na Slovensko. Aktuálně je jejich největším prodejcem ve střední Evropě. DZ Dražice vlastní výrobní závod s několika linkami v Dražicích a Luštěnicích nedaleko Benátek nad Jizerou a plně automatizovaný sklad.

Od roku 2022 je součástí DZ Dražice divize DZD Solar zaměřená na fotovoltaická řešení, která nabízí komponenty pro realizaci fotovoltaických elektráren (jako jsou síťové a hybridní střídače a bateriové systémy). Samotná kompletní řešení včetně vyřízení dotací a další administrativy dodává na trh prostřednictvím prověřených, pravidelně školených a certifikovaných montážních firem.

Své portfolio tepelných čerpadel DZ Dražice rozšířila v roce 2023 o tepelná čerpadla Dražice Argo, a to na základě spolupráce s italskou společností Argoclima. Dále prodává klimatizace AIR a AIR Plus.

www.dzd.cz

www.nibe.cz

www.dzd-solar.cz

www.klima-drazice.cz

 

Tlačové správy

Publikované dňa: 3. 1. 2022 12:58 DZ DRAŽICE + NIBE

Žijeme v době všeobecného růstu cen, o čemž svědčí pohled na změny ve standardním spotřebním koši české domácnosti. Zdražují téměř všechny základní životní potřeby: od bydlení přes energie až po potraviny. Nemíváte občas pocit, že se ceny zcela utrhly ze řetězu a statistiky předkládaná míra inflace je ve skutečnosti mnohem vyšší? Nevyhazujete potraviny, nepřetápíte, pořídili jste si úspornější ledničku, ale stále vám to nepřijde dostatečné? Pak se zkuste zamyslet nad tím, jak byste mohli omezit plýtvání vodou a energií. DZ Dražice, největší český výrobce ohřívačů vody, přináší několik tipů, jak na to.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 8. 11. 2021 11:57 DZ DRAŽICE + NIBE

Hustá doprava a nekvalitní spalování uhlí nebo odpadu mívá za následek velmi špatné rozptylové podmínky v řadě českých měst a obcí. Municipality i soukromé subjekty proto hledají řešení založená na širším využití obnovitelných zdrojů energií, která by pomohla tento nepříznivý stav zvrátit. V místní části Hradce Králové – Svobodných Dvorech – tak nedávno vyrostl rezidenční areál Nová Pálenecká s 30 rodinnými domy, které jsou vytápěny environmentálně šetrnými tepelnými čerpadly NIBE F2040-6 doplněnými o vnitřní systémovou jednotku VVM 320. Tento udržitelný systém napojený na podlahové topení zajišťuje nejen energeticky úsporné vytápění, ale také ohřev vody, případně chlazení domácnosti.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 21. 9. 2021 15:38 DZ DRAŽICE + NIBE

Společnost DZ Dražice (člen skupiny NIBE) zaujímá na českém trhu pozici největšího výrobce ohřívačů vody a výhradního dodavatele švédských tepelných čerpadel NIBE do České republiky a na Slovensko. Ve své firemní strategii klade silný důraz na vývoj ekologických řešení, která přispívají k ochraně životního prostředí a rozvoji udržitelné výstavby. Nezapomíná ale ani na další principy, které definují tzv. cirkulární ekonomiku, a na trendy tzv. chytré domácnosti. Tím vším jsou inspirované nejen její stávající výrobky (např. inteligentní ohřívač vody OKHE Smart a ohřívače vody TO 10.1/E a PTO), ale také nové produkty pro nadcházející sezónu: patří k nim chytré příslušenství řady NIBE „S“ a revoluční fotovoltaický ohřívač vody Slunečnice. Právě tyto unikátní novinky uvádí DZ Dražice na trh při příležitosti právě probíhajícího mezinárodního veletrhu FOR Arch v Praze.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 13. 9. 2021 11:19 DZ DRAŽICE + NIBE

Ministerstvo životního prostředí připravilo ve spolupráci se Státním fondem životního prostředí ČR pokračování dotačního programu na energeticky úsporné renovace a stavby rodinných a bytových domů - Nová zelená úsporám. Tato etapa , která bude spuštěna letos v říjnu, s sebou přinese několik zásadních změn: rozšíření podpory na bytové domy po celé České republice a trvale obývané rekreační objekty, sloučení s programem Dešťovka a ještě užší propojení s tzv. kotlíkovými dotacemi na výměnu neekologických kotlů na pevná paliva. Nejvyšší finanční prostředky (z celkového balíčku v minimální výši 39 mld. Kč na celý dotační program), navýšené o speciální bonusy, pak bude možné čerpat na různé kombinace opatření, k nimž patří například výměna neekologického zdroje tepla za tepelné čerpadlo, zateplení budovy nebo instalace fotovoltaické elektrárny či systému nuceného větrání s rekuperací tepla. Dotace však budou vyhrazeny i na zajištění úsporného ohřevu vody pomocí solárního termického a fotovoltaického systému či na projektovou přípravu, energetické hodnocení a odborný technický dozor.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 19. 8. 2021 9:59 DZ DRAŽICE + NIBE

Podle analýzy Ministerstva průmyslu a obchodu České republiky roste v tuzemsku již více než 15. rokem za sebou zájem o energeticky úsporná a šetrná tepelná čerpadla: vloni jich tak přibylo přes 24 000 oproti necelým 1 500 v roce 2005. V jejich dynamicky rostoucích prodejích se odráží především zvýšený zájem o udržitelnou výstavbu a ochranu životního prostředí, podpořený státními dotacemi typu kotlíkové dotace a Nová zelená úsporám. Vzhledem k rostoucím cenám energií a blížícímu se zákazu vytápění pomocí kotlů na pevná paliva 1. a 2. třídy se navíc dá předpokládat, že obdobný trend bude pokračovat i letos: např. divize NIBE Energy Systems CZ zaznamenala v prvním pololetí přibližně 5,5% nárůst prodejů tepelných čerpadel NIBE oproti stejnému období minulého roku.

Zobraziť celú správu

Prílohy
DZ DRAŽICE + NIBE

Súčasní klienti
Referenční klienti