PLANRADAR ČR

resources/f/klienti/182/logo/planradar_logo_cmyk_colour.jpg

http://www.planradar.com/cs/

PlanRadar je softwarové řešení pro stavební a realitní profesionály fungující na bázi SaaS (z anglického Software as a Service neboli „software jako služba"). Svým uživatelům umožňuje připojit se na dálku ke cloudové aplikaci a používat ji odkudkoliv přes internet. Využít ji lze pro stavební dokumentaci a dozor na stavbě, řízení závad a úkolů, při předávání projektů, jejich následnou správu a údržbu atd. Prostřednictvím webové aplikace vhodné pro všechny prohlížeče a všechny typy chytrých telefonů a tabletů (iOS, Android a Windows) je možné sledovat, zaznamenávat a sdílet se svým týmem jakýkoli druh informací prostřednictvím digitálních stavebních plánů nebo BIM modelu. Digitalizace pracovního postupu zlepšuje spolupráci mezi všemi účastníky stavebního procesu, snižuje chybovost a šetří čas: zákazníci PlanRadaru hlásí úsporu až 7 pracovních hodin týdně. Společnost se sídlem ve Vídni v Rakousku a obchodním zastoupením v České republice umožňuje více než 120 000 uživatelů z více než 75 zemí sledovat, připojovat se a řešit stavební a realitní projekty po celém světě.

Tlačové správy

Publikované dňa: 31. 1. 2023 10:13 PLANRADAR ČR

Požáry v uzavřených prostorách budov jsou považovány za jeden z nejvíce traumatizujících zážitků. Způsobují škody nejen hmotného rázu, ale také újmy na lidském zdraví a psychice. Dle statistik Hasičského záchranného sboru ČR vzniklo v roce 2021 v tuzemsku 16 162 požárů s přímou škodou dosahující 4,3 miliardy korun. Z toho téměř 87 % škod se týkalo požárů budov a staveb, tedy v přepočtu cca 3,7 miliard korun na majetkových škodách. Tento podíl se navíc v posledních pěti letech nijak výrazně neměnil a v průměru se pohybuje nad 80 %. Každý komerční subjekt je povinen vybavit své prostory prostředky požární ochrany a požárně bezpečnostními zařízeními. Nicméně aktuální studie ukazují, že je potřeba jít ještě dál: již raná fáze projektování a konstrukce budov má zásadní vliv na průměrnou míru požárů za rok. Každý projekt má své nuance, ale určité aspekty zůstávají pro všechny projekty shodné. Základní doporučení ohledně požární bezpečnosti i návrhy na její vylepšení přináší společnost PlanRadar, přední vývojář evropské platformy pro digitalizaci a zefektivnění procesů ve stavebnictví.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 6. 12. 2022 13:32 PLANRADAR ČR

Pandemie koronaviru v posledních letech výrazně ovlivnila způsob práce většiny kancelářských zaměstnanců. Některé změny se prokázaly jako pouze dočasné, ovšem z jiných se postupem času vyvinuly trvalé principy, které ovlivňují celý pracovní trh. Tým společnosti PlanRadar, který stojí za přední evropskou platformou pro řízení staveb a správu nemovitostí, se ve svém posledním průzkumu realizovaném ve 12 zemích světa včetně tuzemska zaměřil mj. na hlavní trendy, které budou segment kanceláří v budoucnu utvářet. Z jeho výsledků vyplývá několik klíčových zjištění, která se promítnou jak do způsobu navrhování kanceláří, tak i řízení pracovníků.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 24. 11. 2022 9:33 PLANRADAR ČR

Společnost PlanRadar, vývojář přední evropské platformy pro řízení staveb a správu nemovitostí, se v aktuálním průzkumu zaměřeném na směřování a trendy v oblasti architektury a urbanismu, který proběhl ve 12 zemích světa včetně tuzemska, mimo jiné soustředil na oblast bydlení. Globální trh rezidenčních nemovitostí zaměstnává desítky miliónů lidí a významně se podílí na tvorbě HDP. Současně pořízení vlastního bytu či domu znamená pro většinu lidí jedno z nejzásadnějších finančních rozhodnutí v životě. Domov je úzce spjat s osobní identitou, ambicemi i pocitem, že někam patříme. Otázka dostupnosti a způsobu bydlení tedy dramaticky ovlivňuje životy nás všech. Cílem realizovaného průzkumu bylo popsat, jaké faktory aktuálně bydlení ovlivňují a jak se tyto trendy již brzy promítnou do podoby našich domácností.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 10. 11. 2022 10:29 PLANRADAR ČR

Digitalizace stavebnictví se stala v posledních letech častým tématem nejen v regionu střední a východní Evropy. Efektivní příprava, výstavba i údržba budov se stává čím dál naléhavější, protože firmy jsou pod ekonomickým i společenským tlakem: materiálů je nedostatek a jejich dodávky se zpožďují, ceny energií prudce rostou, chybějí pracovní síly – a přitom se očekávají stále rychlejší, kvalitnější a ekologicky šetrnější projekty. Řešením řady těchto problémů je intenzivnější digitalizace. Jedním z jejích nástrojů je aplikace PlanRadar s rozhraním vhodným pro prakticky všechny účastníky stavby: od dělníků, stavbyvedoucích a inženýrů až po projektové a facility manažery. Tato případová studie má za cíl ukázat, jak celá platforma PlanRadar pomohla společnosti HB Reavis: vedoucí projektový manažer klientských prostor Ing. Jakub Baňas popisuje, proč se HB Reavis rozhodla PlanRadar využívat, jak se tato aplikace uplatňuje v konkrétních developerských projektech a jaké má přínosy.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 26. 10. 2022 10:04 PLANRADAR ČR

PlanRadar, specialista na digitalizaci ve stavebnictví, zveřejnil výsledky rozsáhlého průzkumu se zaměřením na architekturu a urbanismus, který kromě tuzemska proběhl v 11 zemích světa včetně Německa, Itálie, USA či Velké Británie. Jednou z klíčových kapitol se stal vývoj nových stavebních materiálů. Ty totiž mohou v kombinaci s inovativními digitálními řešeními implementovanými během výstavby znamenat skutečnou revoluci v dosavadním způsobu realizace projektů a umožnit vznik řady působivých a navíc udržitelných staveb. Mezi odpověďmi odborníků se nejčastěji vyskytovaly biomateriály jako dřevo, konopí, sláma či různé trávy, a dokonce i vlákna hub. Těmi to ale nekončí. Moderní věda v posledních letech výrazně pokročila a na trhu již existují převratné patenty. Ty jsou nejen spolehlivé, odolné a šetrné k životnímu prostředí, ale zároveň také vzdušné a lehké. Protože vysoká efektivita a rozvoj oboru stavebnictví patří k hlavním vizím společnosti PlanRadar, připravila nyní podrobný přehled 17 inovativních materiálů současnosti, které jsou příslibem pro blízkou budoucnost. Ať už se jedná o průhledné dřevo, samoregenerační beton či tekutou žulu, budeme o nich slýchat stále častěji.

Zobraziť celú správu

Prílohy
PLANRADAR ČR

Súčasní klienti
Referenční klienti