GEOSAN DEVELOPMENT

resources/f/klienti/133/logo/Geosan Development.jpg

https://www.geosan-development.cz/

Společnost Geosan Development působí na českém trhu rezidenčních nemovitostí více než 20 let. Od svého založení v roce 1998 již dokončila 21 novostaveb s celkem 2 300 byty. Mezi její aktuální projekty patří druhá fáze Rezidence Neklanka na rozhraní pražského Smíchova a Radlic a Rezidence Radimova Břevnov v exkluzivní lokalitě poblíž parku Kajetánka. V různých stupních přípravy má další projekty s cca 1 000 bytů v atraktivních lokalitách širšího centra Prahy. Vedle toho působí také v regionech: v Choťánkách u Poděbrad realizovala přípravu stavebních parcel pro individuální výstavbu rodinných domů. V říjnu 2018 navíc společnost rozšířila spektrum svého podnikání o kancelářské nemovitosti, když koupila administrativní komplex Nagano Park v Praze 3 s celkovou plochou 26 000 metrů čtverečních.

Tlačové správy

Publikované dňa: 13. 7. 2021 10:53 GEOSAN DEVELOPMENT

Pandemie koronaviru výrazně ovlivnila práci v kancelářích. Podle údajů Prague Research Fora se podíl neobsazených administrativních prostor na celkové nabídce v Praze zvýšil z 6,98 % v závěru roku 2020 na 7,6 % v 1. čtvrtletí 2021. Meziročně tak neobsazenost stoupla o 220 bazických bodů a dosáhla nejvyšší hodnoty od 2. čtvrtletí 2017. Ovšem zdaleka ne všechna kancelářská centra v posledních měsících bojovala s odlivem poptávky. V době koronakrize sehrál klíčovou roli jak přístup majitelů ke svým nájemcům, kteří se případně dostali do potíží, tak pověstný poměr mezi kvalitou a cenou. A právě v těchto ohledech častokrát vycházely vítězně kanceláře třídy B. Například Nagano Park, administrativní areál v Praze 3 – Třebešíně, zaznamenal pod správou společnosti Geosan Development nárůst obsazenosti z 89,95 % v únoru 2020 na současných 93,94 %. Mezi nové nájemce patří například státní příspěvková organizace Zařízení služeb pro Ministerstvo vnitra nebo společnost Advande Labs.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 24. 6. 2021 14:28 GEOSAN DEVELOPMENT

Společnost Geosan Development hlásí více než 60 % prodaných bytů v projektu Rezidence Neklanka 2 v Praze 5 poblíž Anděla téměř čtvrt roku před zahájením výstavby. Tři komorní domy na pomezí původní vilové zástavby a lesa v Radlickém údolí disponují celkem 31 byty v dispozicích od 1+kk do 4+kk s vlastním balkonem, terasou či předzahrádkou. Vydání stavebního povolení se očekává ještě v průběhu léta a výstavba začne bezprostředně poté. Předpokládaný termín dokončení je začátkem roku 2023.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 14. 4. 2021 10:30 GEOSAN DEVELOPMENT

Společnost Geosan Development koupila na pražském Chodově v ulici Benkova pozemek, který je v platném územním plánu určen pro novou rezidenční výstavbu. Na pozemku stojí prázdný starší dům, který se již dlouho nevyužíval a postupně tak chátral. Vzhledem k tomu, že v délce stavebního řízení patří Česká republika téměř na chvost světového žebříčku (a ani stavební řízení pro dva budoucí komorní viladomy, které chce Geosan Development na místě postavit, není výjimkou), rozhodla se společnost po dobu do vydání stavebního povolení nenechat pozemek a na něm stojící dům ležet ladem: poskytla jej totiž pro veřejně prospěšné aktivity. Díky tomu zde po dobu následujících dvou let našla útočiště nezisková organizace Naděje poskytující všestrannou pomoc lidem bez domova.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 10. 2. 2021 14:27 GEOSAN DEVELOPMENT

Ze statistik prodejů nových bytů, které si dlouhodobě vedou developerské společnosti, často vyplývají zajímavá data. Třeba pražské byty ve vyšším segmentu převážně nakupují zákazníci ve věku 50 – 60 let (31 %), následováni kategoriemi 25 až 35 let a 40 až 50 let (shodně 26 %). Téměř 70 % těchto bytů je pořizováno za účelem vlastního bydlení, zatímco 30 % na investici. V 90 % jsou kupujícími Češi. Pokud jde o financování, nejvíce závislými na zisku hypotečního úvěru jsou mladší ročníky do 35 let (až 78 %). Tento poměr se postupně snižuje s věkem: v kategorii 40 – 50 let tvoří podíl pořízených bytů na hypotéku 71 %, mezi 50 až 60 lety už jen 60 %. U kupujících ve věku nad 60 let je (i s ohledem na fakt, že většina bank považuje 70 let za maximální věk pro doplacení úvěru) naprostá většina bytů kupována z vlastních zdrojů. Tyto a další údaje vyplývají z interních statistik společnosti Geosan Development, tuzemského developera rezidenčních nemovitostí se zaměřením na Prahu a Středočeský kraj.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 25. 1. 2021 10:47 GEOSAN DEVELOPMENT

Developerská společnost Geosan Development dokončila výstavbu dvou bytových domů v první fázi rezidenčního projektu Rezidence Neklanka. Ty se nacházejí přímo u hranice lesa mezi původní vilovou zástavbou v Radlicích v Praze 5 necelých pět minut jízdy od Anděla. Všech 31 bytů v dispozicích od 1+kk do 4+kk je již vyprodáno.

Zobraziť celú správu

Prílohy
GEOSAN DEVELOPMENT

Súčasní klienti
Referenční klienti