EcoVadis je jedním z největších mezinárodně uznávaných hodnotitelů udržitelnosti firem a podniků. Tato ratingová agentura každoročně hodnotí více než 100 tisíc společností a zhruba jen jedno procento z nich je oceněno platinovou medailí. Letos mezi držitele tohoto prestižního ocenění patří i technologická společnost Wilo. Nadnárodní společnost Wilo získala toto nejvyšší ocenění již podruhé za sebou.

„Udržitelný rozvoj pro nás nepředstavuje pouze prázdnou frázi či nějakou nepříjemnou povinnost, ale je zásadním pilířem naší firemní strategie. Získání platinového ocenění v letošním roce je důkazem dlouhodobě seriózního přístupu celé společnosti k závazkům v oblasti udržitelnosti. A to i přesto, že se potýkáme s náročnými geopolitickými a geoekonomickými výzvami. Neustále usilovně pracujeme na dosažení našich dalších ambiciózních cílů. Ocenění od EcoVadis vnímáme jako potvrzení našeho úspěchu a vynikající reputace společnosti Wilo v oblasti udržitelnosti, čehož si skutečně velmi vážíme," vysvětluje Jan Cidlinský, výkonný ředitel WILO CS.

Wilo dosáhlo obzvláště výjimečných výsledků v environmentální oblasti, a to díky řadě rozsáhlých projektů a komplexních investic zaměřených na ochranu životního prostředí. Konkrétním krokem společnosti v souvislosti s udržitelností, bylo v uplynulých letech především výrazné snížení emisí CO2, což učinilo všechny její evropské výrobní závody uhlíkově neutrálními.

Společnost v porovnání s minulým rokem, také zlepšila své hodnocení v kategorii veřejných zakázek. Wilo prostřednictvím svého kodexu dlouhodobě požaduje po svých dodavatelích, aby se zavázali k ochraně životního prostředí a k dodržování sociálních standardů. Dalším faktorem, který činí dodavatelský řetězec společnosti udržitelným a ekologicky přívětivým jsou pravidelné audity a školení dodavatelů.

Wilo bylo poprvé hodnocené ratingovou agenturou EcoVadis v roce 2019, kdy získalo stejně jako v roce 2020 stříbrnou medaili. V roce 2021 poté Wilo obdrželo medaili zlatou a minulý rok stejně jako letos získalo platinovou medaili. Na oceňovaném ekologickém přístupu se podílí i český tým společnosti Wilo, který v České republice působí od roku 1994.

O společnosti:
Wilo je nadnárodní technologická skupina, která patří k předním světovým výrobcům čerpadel a čerpacích systémů pro zařízení budov, vodní hospodářství a průmyslový sektor. Společnost byla založena roku 1872 v Dortmundu, v průběhu své dlouhé a úspěšné historie se rozvinula do podoby významného globálního hráče. V současnosti zaměstnává více než 8 200 lidí po celém světě. Skupina Wilo věnuje zvláštní pozornost globálním trendům jako je urbanizace, změna klimatu, řešení nedostatku vody a zvýšení energetické soběstačnosti, stejně jako technologickému pokroku a digitalizaci.

Pro více informací kontaktuje:
Kamila Žitňáková
Crest Communications a.s.
kamila.zitnakova@crestcom.cz
+420 725 544 106