„Hladina intenzity zvuku čerpadel patří mezi základní kritéria, která testujeme. Není účelem abychom pouze splňovali normy, podle kterých se mohou čerpadla uvést do provozu. Cílem je dodávat produkty v nejvyšší možné kvalitě, které budou nad očekávání spolehlivá. Ne vždy však jde o samotný problém s čerpadly. Může se jednat také o jeho nesprávné uvedení do provozu, kdy výsledkem může být, že systém pracuje s vyšším průtokem, než je potřeba. Dalším problémem může být nesprávné hydronické vyvážení, nebo jde o zkrátka nevhodný výběr čerpadla pro daný otopný systém. Čerpadla Wilo disponují funkcí automatického vyvažování soustavy, automatického odvzdušnění a mají v sobě zabudovanou řídící jednotku. Ta optimalizuje průtok, aby bylo bezhlučné nejen čerpadlo, ale i rozvody. Pomoc s výběrem a uvedení čerpadla do provozu je pak z naší strany samozřejmostí," uvedl Jan Cidlinský, výkonný ředitel Wilo Česká republika

Příčin hluku může být několik a je důležité problému věnovat pozornost ihned, jelikož může vést až k závažnému poškození otopné soustavy v objektu. Někdy hluk čerpadla může signalizovat také jeho stáří. Ve starších otopných systémech je stále hodně čerpadel starších typů, tzv. tří-rychlostních, která se vyznačují vysokou spotřebou energie. V případě výměny takového čerpadla za nové je možné ušetřit běžně 80 % elektrické energie, ale i významné množství CO2.

O společnosti:
Wilo je nadnárodní technologická skupina, která patří k předním světovým výrobcům čerpadel a čerpacích systémů pro zařízení budov, vodní hospodářství a průmyslový sektor. Společnost byla založena roku 1872 v Dortmundu, v průběhu své dlouhé a úspěšné historie se rozvinula do podoby významného globálního hráče. V současnosti zaměstnává více než 8 200 lidí po celém světě. Skupina Wilo věnuje zvláštní pozornost globálním trendům jako je urbanizace, změna klimatu, řešení nedostatku vody a zvýšení energetické soběstačnosti, stejně jako technologickému pokroku a digitalizaci.

Pro více informací kontaktuje:
Kamila Žitňáková
Crest Communications a.s.