Klient

ROTER HAHN

resources/f/klienti/45/logo/logo_roter_hahn.jpg

http://www.roterhahn.it

Značku kvality Roter Hahn (Červený kohout) uvedl na trh Zemědělský svaz Jižního Tyrolska v roce 1998. Označuje farmy nabízející turistům dovolenou v malebném prostředí Jižního Tyrolska, slunného regionu italských Alp. V nabídce má více než 1 700 farem specializovaných na chov dobytka, pěstování vína a ovoce. Hosté zde najdou celoročně rekreační ubytování v podobě samostatných pokojů s útulnou osobní atmosférou, domácí gastronomii a nespočet příležitostí pro aktivní dovolenou a wellness. Kromě možnosti zblízka se seznámit se životem na zemědělském statku a ochutnat vynikající domácí speciality - čerstvé mléko, sýry, džusy, chléb a mnoho dalších pochoutek – jsou farmy skvělým výchozím bodem pro poznávání okolí a nabízejí nespočet možností trávení volného času. Návštěvníci si mohou vybrat od turistiky přes silniční i horskou cyklistiku až po sjezdové a běžecké lyžování a další outdoorové sporty. Ubytování pak zajišťují přímo rodiny farmářů, které nejlépe vědí, jak svým hostům připravit domáckou atmosféru a splnit jim jejich přání. V roce 2018 strávili turisté na farmách označených znakem červeného kohouta přes 2,8 milionu noclehů. Kromě ubytování na farmách provozuje sdružení Roter Hahn rodinné restaurace umístěné přímo na statcích, udržuje tradici řemesel a provozuje také prodejny místních potravinářských specialit. Další informace o Roter Hahn (v češtině, němčině, angličtině, italštině a polštině) najdete zde: http://www.roterhahn.cz/cz/

ROTER HAHN

Released: 04.05.2015

KUCHYNĚ JIŽNÍHO TYROLSKA: ALPSKÁ CHUŤ S ITALSKOU FINESOU

Jídlo bývá také ústředním tématem mnohých festivalů a slavností probíhajících v Jižním Tyrolsku po celý rok. V březnu je možné navštívit Festival sýrů, na konci června slavnosti jahod, v září je možné ochutnat tradiční kuchyni v rámci Jihotyrolských knedlíkových slavností a v říjnu si pak přijdou na své milovníci masa při Špekovém festivalu. Vrcholem gastronomických oslav je však Törggelen, svátek nového vína, kdy na konci září lidé slaví konec vinné sklizně a chodí z farmy na farmu, jedí, pijí a hlavně ochutnávají nová vína. Ty pak doplní nejtypičtější pokrm tohoto období - jedlé kaštany, na které je možné narazit takřka na každém kroku a ve všech možných úpravách - v nabídce jsou i takové speciality, jako kaštanová marmeláda nebo polévka. Letošní Törggelen začíná 26. září a opět nabídne pestrou směsici zábavy, dobrého jídla a pití a spoustu příležitostí k poznání tradiční jihotyrolské kultur

Read More