EN CZ SK

PLANRADAR ČR

http://www.planradar.com/cs/

PlanRadar je softwarové řešení pro stavební a realitní profesionály fungující na bázi SaaS (z anglického Software as a Service neboli „software jako služba"). Svým uživatelům umožňuje připojit se na dálku ke cloudové aplikaci a používat ji odkudkoliv přes internet. Využít ji lze pro stavební dokumentaci a dozor na stavbě, řízení závad a úkolů, při předávání projektů, jejich následnou správu a údržbu atd. Prostřednictvím webové aplikace vhodné pro všechny prohlížeče a všechny typy chytrých telefonů a tabletů (iOS, Android a Windows) je možné sledovat, zaznamenávat a sdílet se svým týmem jakýkoli druh informací prostřednictvím digitálních stavebních plánů nebo BIM modelu. Digitalizace pracovního postupu zlepšuje spolupráci mezi všemi účastníky stavebního procesu, snižuje chybovost a šetří čas: zákazníci PlanRadaru hlásí úsporu až 7 pracovních hodin týdně. Společnost se sídlem ve Vídni v Rakousku a obchodním zastoupením v České republice umožňuje více než 120 000 uživatelů z více než 75 zemí sledovat, připojovat se a řešit stavební a realitní projekty po celém světě.

Press releases

Released: 6. 12. 2022 13:32 PLANRADAR ČR

Pandemie koronaviru v posledních letech výrazně ovlivnila způsob práce většiny kancelářských zaměstnanců. Některé změny se prokázaly jako pouze dočasné, ovšem z jiných se postupem času vyvinuly trvalé principy, které ovlivňují celý pracovní trh. Tým společnosti PlanRadar, který stojí za přední evropskou platformou pro řízení staveb a správu nemovitostí, se ve svém posledním průzkumu realizovaném ve 12 zemích světa včetně tuzemska zaměřil mj. na hlavní trendy, které budou segment kanceláří v budoucnu utvářet. Z jeho výsledků vyplývá několik klíčových zjištění, která se promítnou jak do způsobu navrhování kanceláří, tak i řízení pracovníků.

Read more
Released: 24. 11. 2022 9:33 PLANRADAR ČR

Společnost PlanRadar, vývojář přední evropské platformy pro řízení staveb a správu nemovitostí, se v aktuálním průzkumu zaměřeném na směřování a trendy v oblasti architektury a urbanismu, který proběhl ve 12 zemích světa včetně tuzemska, mimo jiné soustředil na oblast bydlení. Globální trh rezidenčních nemovitostí zaměstnává desítky miliónů lidí a významně se podílí na tvorbě HDP. Současně pořízení vlastního bytu či domu znamená pro většinu lidí jedno z nejzásadnějších finančních rozhodnutí v životě. Domov je úzce spjat s osobní identitou, ambicemi i pocitem, že někam patříme. Otázka dostupnosti a způsobu bydlení tedy dramaticky ovlivňuje životy nás všech. Cílem realizovaného průzkumu bylo popsat, jaké faktory aktuálně bydlení ovlivňují a jak se tyto trendy již brzy promítnou do podoby našich domácností.

Read more
Released: 10. 11. 2022 10:29 PLANRADAR ČR

Digitalizace stavebnictví se stala v posledních letech častým tématem nejen v regionu střední a východní Evropy. Efektivní příprava, výstavba i údržba budov se stává čím dál naléhavější, protože firmy jsou pod ekonomickým i společenským tlakem: materiálů je nedostatek a jejich dodávky se zpožďují, ceny energií prudce rostou, chybějí pracovní síly – a přitom se očekávají stále rychlejší, kvalitnější a ekologicky šetrnější projekty. Řešením řady těchto problémů je intenzivnější digitalizace. Jedním z jejích nástrojů je aplikace PlanRadar s rozhraním vhodným pro prakticky všechny účastníky stavby: od dělníků, stavbyvedoucích a inženýrů až po projektové a facility manažery. Tato případová studie má za cíl ukázat, jak celá platforma PlanRadar pomohla společnosti HB Reavis: vedoucí projektový manažer klientských prostor Ing. Jakub Baňas popisuje, proč se HB Reavis rozhodla PlanRadar využívat, jak se tato aplikace uplatňuje v konkrétních developerských projektech a jaké má přínosy.

Read more
Released: 26. 10. 2022 10:04 PLANRADAR ČR

PlanRadar, specialista na digitalizaci ve stavebnictví, zveřejnil výsledky rozsáhlého průzkumu se zaměřením na architekturu a urbanismus, který kromě tuzemska proběhl v 11 zemích světa včetně Německa, Itálie, USA či Velké Británie. Jednou z klíčových kapitol se stal vývoj nových stavebních materiálů. Ty totiž mohou v kombinaci s inovativními digitálními řešeními implementovanými během výstavby znamenat skutečnou revoluci v dosavadním způsobu realizace projektů a umožnit vznik řady působivých a navíc udržitelných staveb. Mezi odpověďmi odborníků se nejčastěji vyskytovaly biomateriály jako dřevo, konopí, sláma či různé trávy, a dokonce i vlákna hub. Těmi to ale nekončí. Moderní věda v posledních letech výrazně pokročila a na trhu již existují převratné patenty. Ty jsou nejen spolehlivé, odolné a šetrné k životnímu prostředí, ale zároveň také vzdušné a lehké. Protože vysoká efektivita a rozvoj oboru stavebnictví patří k hlavním vizím společnosti PlanRadar, připravila nyní podrobný přehled 17 inovativních materiálů současnosti, které jsou příslibem pro blízkou budoucnost. Ať už se jedná o průhledné dřevo, samoregenerační beton či tekutou žulu, budeme o nich slýchat stále častěji.

Read more
Released: 29. 9. 2022 9:50 PLANRADAR ČR

Architektura a urbanismus jsou obory, které ovlivňují každodenní život většiny z nás. Profesionálové, kteří v nich působí, se zásadní měrou podílejí na vzhledu měst i komfortu zdejších obyvatel. Ovšem, než se jejich vizionářské představy mohou zhmotnit do reálných staveb, vyžaduje to čas. Na projektech často pracují dlouho předtím, než se poprvé kopne do země. Navíc přitom čelí různým tlakům zvenčí, ať už jde třeba o ziskovost, pohodlí uživatelů či udržitelnost projektů, takže musí podstupovat různé kompromisy. Společnost PlanRadar provozující komplexní platformu pro digitalizaci procesů u stavebních projektů včetně zmiňované fáze plánování, se z podstaty svého byznysu o globální trendy ovlivňující architekturu velmi zajímá. I z toho důvodu realizovala v celkem 12 zemích včetně České republiky průzkum odhalující budoucí trendy, priority a strategie, jimž tento obor čelí.

Read more

Download
PLANRADAR ČR

Current Clients
Referential Clients
Crest Praha
Ostrovní 126/30, 110 00 Praha 1
phone: +420 731 613 608
email: zobrazit
ID datové schránky: 2t9dhvu
Crest Ostrava
Tovární 537/8, 709 00 Ostrava–Mariánské Hory
phone: +420 596 620 435 – 6
email: zobrazit
ID datové schránky: tk7wthy
Crest Bratislava
Murgašova 3, 811 04 Bratislava
phone: +421 904 283 825
email: zobrazit
 
We have been a member of the Association
of Public Relations Agencies (APRA)
since 28 June 2005.
We have held the CMS 3 CERTIFICATE
(Consultancy Management Standard)
since 13 December 2007.
Jsme členem celosvětové sítě
PR agentur IPRN od března 2007.
Tuto organizaci reprezentujeme
v České republice a na Slovensku.