Metoda „Lenta Lavorazione“ (= pomalé zpracování) vychází z tradiční řemeslné výroby těstovin, která v každém kroku respektuje přirozené tempo přírody a zachovává kvalitu použitých surovin. Rodina Rummo zpracovává nejlepší ingredience s úctou k jejich potřebám a suší těstoviny v rytmu přírody – s péčí a beze spěchu. V dřívějších dobách se totiž těstoviny sušily na ulicích, pomalu a na přímém slunci.
Pravé a kvalitní těstoviny Rummo se vyrábějí z pšeničné krupice (semoliny), která je umletá z tvrdozrnné pšenice, a vody. Těsto se následně lisuje pomocí forem do různých tvarů. Formy mohou mít vnitřní vrstvu buď z bronzu, nebo z teflonu. Podle jejich použití dostávají těstoviny specifické vlastnosti. Přednosti a zápory jednotlivých způsobů výroby nedali spát členům rodiny Rummo, a tak po dlouholetém výzkumu a zkoušení přišli s revoluční metodou kombinující oba přístupy.
Patentovaná výroba italských těstovin Rummo spojila výhody bronzových a teflonových forem a zásadně odstranila většinu jejich nevýhod. První část formy z teflonu dodá těstovinám potřebnou tuhost, konec formy z bronzu pak vytvoří na těstovinách hrubý povrch. Těstoviny Rummo získávají přirozenější barvu, jejich hrubší povrch perfektně vstřebává omáčku, jsou tužší a odolnější na skus a nerozvaří se.
Těstoviny mají navíc vysoký obsah bílkovin pro ten nejlepší chuťový zážitek, a to díky použití nejkvalitnější semoliny. Kvalitní italské těstoviny obsahují 14,5 % bílkovin na každých 100 g. Těstoviny Rummo připravujte vždy „al dente“. Měli by se vařit jen takovou dobu, aby zůstaly pevné a při skousnutí lehce pružily. Správně uvařené těstoviny poznáte i zrakem. Uprostřed budou o něco tmavší než na povrchu.
Těstoviny pocházejí z Itálie, mají téměř tisíciletou historii a patří k nejoblíbenějším italským potravinám. Na tradiční značce italských těstovin Rummo si lidé pochutnávají již od roku 1846. Výrobky z klasické řady Rummo zakoupíte v obchodech v 500g balení za doporučenou cenu 64,90 Kč. Italskou značku prémiových těstovin distribuuje v České republice společnost Bolton Czechia.
Tip na recept: Profumo di limone
Ingredience (4 porce): Těstoviny Rummo Linguine (ploché špagety) 500g; 2 citróny (chemicky neošetřené); snítka máty; 4 filety z ančoviček; italský extra panenský olivový olej (např. Monini) – 3 lžíce; 1 stroužek česneku.
Postup: Na pánvi osmahněte stroužek česneku na olivovém oleji (ovoňte olej), přidejte filety z ančoviček a krátce osmahněte (filety by se měly v oleji postupně rozpustit). Vlijte šťávu z jednoho citrónu a prohřejte. Mezitím uvařte těstoviny ve slané vroucí vodě dle návodu (Rummo Linguine se vaří přibližně 10 minut), slijte a vmíchejte do připravené omáčky. Na závěr vmíchejte nasekanou mátu a nastrouhanou kůru z citrónu.
Poznámky pro editory:
Společnost BOLTON CZECHIA
Je dceřinou firmou skupiny Bolton Group, která je dynamicky rostoucí mezinárodní společností vyrábějící a uvádějící na trh širokou řadu vysoce kvalitních spotřebních výrobků, jež jsou přítomny ve více než 125 zemích světa. Klíčovou potravinářskou značkou Bolton Czechia je Rio Mare. Mezi další výrobky z portfolia Bolton Czechia pro Českou republiku patří zejména extra panenské olivové oleje Monini, krájená rajčata a pyré Valfrutta, italská pesta Arisi, šťáva ze sicilských citronů LiMMi, balsamikové octy Ponti a japonské sójové omáčky Kikkoman.
Kontakt:
Lukáš Klapil
Crest Communications Ostrava
e-mail: klapil@crestmorava.cz
mob.: 603 824 194