„Naším cílem je učinit solární energii dostupnější pro co nejširší spektrum podnikatelů a firem,“ říká Aleš Spáčil, spolumajitel Greenbuddies „Díky spolupráci s UniCredit Leasing jsme našli cestu, jak celý proces zjednodušit a přizpůsobit individuálním potřebám našich zákazníků. Jednotlivé fáze realizace fotovoltaiky, od financování přes instalaci až po uvedení do provozu na sebe plynule navazují a vše probíhá hladce.“

Naše portfolio služeb jsme rozšířili o financování fotovoltaických zařízení, díky kterým si mohou malé, střední i velké podniky výrazně snížit náklady na elektrickou energii. Chceme tím podpořit rozvoj obnovitelných zdrojů energie v České republice. Jsme rádi, že společně s Greenbuddies můžeme klientům nabídnout kompletní servis při pořízení fotovoltaických elektráren od financování až po jejich realizaci,“ dodává Jakub Stárek, generální ředitel UniCredit Leasing.

Financování je k dispozici pro širokou škálu komerčních solárních projektů, od střešních instalací až po pozemní elektrárny. Zájemci mohou kontaktovat přímo společnost Greenbuddies, která jim poskytne kompletní podporu, včetně zajištění výhodného financování prostřednictvím UniCredit Leasing.

Investice do fotovoltaických elektráren představuje pro firmy čím dál atraktivnější možnost, jak snížit své provozní náklady, přispět k ochraně životního prostředí a zároveň naplňovat ESG kritéria, která jsou stále důležitější pro investory, zákazníky i zaměstnance. Tento trend potvrzují i nejnovější data z roku 2023, kdy výrazně posílil segment firemních střešních a pozemních instalací. Projektů s výkonem nad 100 kWp vzniklo pětkrát více než v předchozím roce a k celkovému růstu trhu přispěly 183 megawatty.

„Naše partnerství s UniCredit Leasing přichází v pravý čas. Pomůže podpořit rostoucí zájem firem o fotovoltaiku a usnadní jim přechod na čistou energii. Zároveň firmám umožní lépe naplnit jejich energetické a ekologické cíle, včetně povinnosti reportovat ESG informace,“ dodává Aleš Spáčil.