CZ SK EN

JESTICO + WHILES

http://www.jesticowhiles.com

Architektonická kancelář Jestico + Whiles (společnost ve svém názvu využívá symbol plus - nepoužívejte, prosím, samohlásku „a" nebo symbol &) byla založena v roce 1977 v Londýně a postupně se vyprofilovala jako přední architektonická společnost se zaměřením na architekturu, interiérový design a územní plánování, která realizuje projekty napříč Evropou, v Austrálii, Africe, Indii a na Středním východě. V roce 1992 společnost otevřela jako jedinou pobočku mimo domácí trh kancelář v České republice. Pražská pobočka zaštiťuje aktivity společnosti na klíčových trzích nejen ve střední a východní Evropě (Česká republika, Slovensko, Polsko, Rusko, Německo), ale také např. v Chorvatsku či na Zanzibaru. Portfolio společnosti je velmi široké: zahrnuje pětihvězdičkové hotely a restaurace, veřejné stavby (univerzitní kampusy, školy, muzea či autobusová a vlaková nádraží) či fit-out řešení kancelářských prostor. Zabývá se také rekonstrukcemi původních historických budov a územním plánováním rezidenční výstavby.

 

 

Tiskové zprávy

Vydáno dne: 26. 6. 2019 9:50 JESTICO + WHILES

Hotel Urban Crème je nový pětihvězdičkový hotel v Praze 1, který vyrostl v jedné z proluk v ulici Na Poříčí. Moderní novostavba o osmi podlažích disponuje 99 pokoji a její součástí je také restaurace a posilovna. Samozřejmostí je podzemní parkoviště. Provoz byl zahájen loni v prosinci, takže hotel již absolvoval zatěžkávací zkoušku v podobě vánočních a silvestrovských pobytů. Od té doby si vysloužil vynikající hodnocení nejen za své umístění, ale především příjemnou atmosféru a nápaditý interiér. Za jeho kompletním návrhem stojí designéři ze studia Jestico + Whiles, kteří se již podíleli na konceptu hotelů Pure White a Red & Blue Design Hotel pro stejného majitele.

Zobrazit celou zprávu
Vydáno dne: 11. 6. 2019 9:53 JESTICO + WHILES

Nové bistro v Ječné ulici přináší kousek Itálie přímo do centra naší metropole. A to nejen v oblasti gastronomie, ale také stylového interiéru a útulné atmosféry, které jsou výsledkem týmové práce designérů ze studia Jestico + Whiles. Restaurace, která nabízí široký výběr domácích těstovin z pravé italské mouky a středomořských pokrmů připravovaných s využitím sezónních surovin, se nachází poblíž náměstí I. P. Pavlova v historické budově Teplotechny. Brutalistní stavba z 80. let minulého století pochází od architektky Věry Machoninové. Objekt na první pohled zaujme výraznou fasádou, kterou tvoří obložení z modrých kovových desek. Původní účel stavby, a to poskytování ubytovacích kapacit, již před časem nahradilo převážně kancelářské využití. Ovšem sídlí zde i umělecká galerie a v úrovni ulice také nově otevřená Lasagna Mia.

Zobrazit celou zprávu
Vydáno dne: 26. 3. 2019 9:30 JESTICO + WHILES

Nedávno otevřený hotelový resort Zuri Zanzibar navržený českými architekty z Jestico + Whiles pro investora RSJ získal jako první hotel na světě zlatou certifikaci EarthCheck oceňující trvale udržitelný design. Stylový komplex, nacházející se na třináctihektarovém pozemku přímo u pláže omývané Indickým oceánem, leží v oblasti Kendwa na severozápadním pobřeží zanzibarského ostrova Unguja. Zuri Zanzibar vyniká autentickou architekturou ve stylu „African Chic“, prvotřídní gastronomií i wellness službami. Z ekologického hlediska je zárukou trvale udržitelného rozvoje a odpovědného cestování. Respektuje danou lokalitu a životní prostředí a podporuje místní obyvatele.

Zobrazit celou zprávu
Vydáno dne: 30. 11. 2018 9:56 JESTICO + WHILES

Britsko-česká architektonická kancelář Jestico + Whiles stojí za návrhem a interiérovým designem nově otevřeného hotelového resortu Zuri Zanzibar v oblasti Kendwa, která se nachází na severozápadním pobřeží zanzibarského ostrova Unguja. Ostrov koření, jak se Zanzibaru přezdívá, je součástí afrického státu Tanzanie. Destinace za minulý rok více než zdvojnásobila počet turistů (z 162 242 v roce 2016 na 376 000 v roce 2017). Tento trend i nadále úspěšně pokračuje s otevřením Zuri Zanzibar letos v létě.

Zobrazit celou zprávu
Vydáno dne: 18. 12. 2017 9:47 JESTICO + WHILES

Na severozápadě ostrova Unguja, který leží v souostroví Zanzibar padesát kilometrů od východního pobřeží Tanzanie, finišuje výstavba pětihvězdičkového hotelového resortu Zuri Zanzibar. Butikový hotel investora RSJ Private Equity, který vzniká podle návrhu české architektonické kanceláře Jestico + Whiles, na první pohled zaujme autentickým vzhledem ve stylu „African Chic“ a útulným prostředím. Z již dokončeného vzorového bungalovu, který svým designem i použitými materiály odkazuje na zanzibarskou kulturu a tradici, sálá pravá ostrovní atmosféra. Navržen je jako lehká konstrukce, která pomyslně pluje nad terénem ve všudypřítomné zeleni.

Zobrazit celou zprávu
Současní klienti
Referenční klienti
Crest Praha
Ostrovní 126/30, 110 00 Praha 1
tel.: +420 731 613 608
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: 2t9dhvu
Crest Ostrava
Tovární 537/8, 709 00 Ostrava–Mariánské Hory
tel.: +420 596 620 435 – 6
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: tk7wthy
Crest Bratislava
Murgašova 3, 811 04 Bratislava
tel.: +421 904 283 825
e-mail: zobrazit
 
Jsme členem
Asociace Public Relations Agentur (APRA)
od 28. června 2005.
Držitelem CERTIFIKÁTU CMS 3
(Consultancy Management Standard)
od 13. prosince 2007.
Jsme členem celosvětové sítě
PR agentur IPRN od března 2007.
Tuto organizaci reprezentujeme
v České republice a na Slovensku.