CZ SK EN

Wilo

https://wilo.com/cz/cs/

 

Wilo je nadnárodní technologická skupina, která patří k předním světovým výrobcům čerpadel a čerpacích systémů pro zařízení budov, vodní hospodářství a průmyslový sektor. Společnost byla založena roku 1872 v Dortmundu, v průběhu své dlouhé a úspěšné historie se rozvinula do podoby významného globálního hráče. V současnosti zaměstnává více než 8 200 lidí po celém světě. Skupina Wilo věnuje zvláštní pozornost globálním trendům jako je urbanizace, změna klimatu, řešení nedostatku vody a zvýšení energetické soběstačnosti, stejně jako technologickému pokroku a digitalizaci.

 

Tiskové zprávy

Vydáno dne: 17. 5. 2023 9:46 Wilo

Wilopark, sídlo nadnárodní technologické skupiny Wilo je futuristickým průmyslovým komplexem a jedním z největších výrobních areálů v Severním Porýní-Vestfálsku i celém Německu. Wilo si zde vytvořilo základnu pro efektivnější výrobu, optimalizovaný tok materiálu a inteligentní logistiku. Park naplňuje koncept průmyslu 4.0, navíc vše v souladu s udržitelností a šetrností k okolnímu prostředí. Všechny budovy, které se v areálu nachází, jsou projektovány ve standardech Německé rady pro udržitelné budovy (DGNB) Gold a také Leadership in Energy and Environmental (LEED) Gold. Skupina Wilo věnuje zvláštní pozornost ochraně klimatu, proto se v celém parku dbá na šetrné zacházení s vodou, rozvoj zelených ploch, i využívání síťově propojených dopravních prostředků bez řidičů. Z hlediska energetiky je klíčovým parametrem zásobování výroby elektřinou z vlastní vodíkové elektrárny. Ta vyrábí tzv. zelený vodík výhradně z obnovitelných zdrojů, převážně využitím střešních solárních panelů.

Zobrazit celou zprávu
Vydáno dne: 24. 4. 2023 10:58 Wilo

Psychiatrická nemocnice Bohnice v minulém roce zahájila rozsáhlou rekonstrukci celého areálu i svého energetického hospodářství. Kromě využití dotace z Operačního programu Životní prostředí a Nová zelená úsporám se rozhodla pro financování metodou EPC (z anglického Energy Performance Contracting tj. projekt energetických úspor se zaručeným výsledkem). Významnou položkou projektu je i rekonstrukce centrální výměníkové stanice a otopných soustav. Jedná se o modernizaci formou decentralizace. Nové objektové stanice s čerpadly zajistí lepší regulaci teploty a kvalitní přípravu teplé vody. V procentních bodech vyjádřeno největší úsporu přinese výměna 102 oběhových a 47 cirkulačních čerpadel, která nyní dodala společnost Wilo. Tato obnova čerpadel sníží spotřebu elektrické energie o 76,5 %. Návratnost zhruba milionové investice na obnovu čerpadel je proto rekordně krátká, pouhých 15 měsíců.

Zobrazit celou zprávu
Vydáno dne: 21. 3. 2023 11:35 Wilo

Pokud si v domě vyměníme starší typ oběhového nebo cirkulačního čerpadla za nový, uspoříme až 80 % elektrické energie. Nebo dokonce i více, v závislosti na tom, jak stará čerpadla v budově máme. Kdyby se například ve stotisícovém městě vyměnila všechna zastaralá oběhová a cirkulační čerpadla za nová, předpokládaný pokles roční spotřeby elektrické energie by byl přibližně 13 milionů kWh. To zhruba odpovídá úspoře ve výši zhruba 100 milionů korun ročně. Vyplývá to ze statistik a zkušeností společnosti Wilo, výrobce čerpadel a poskytovatele řešení a čerpacích systémů s nejvyšší účinností a energetickou úsporností.

Zobrazit celou zprávu

Soubory ke stažení
Wilo

Současní klienti
Referenční klienti
Crest Praha
Ostrovní 126/30, 110 00 Praha 1
tel.: +420 731 613 608
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: 2t9dhvu
Crest Ostrava
Tovární 537/8, 709 00 Ostrava–Mariánské Hory
tel.: +420 596 620 435 – 6
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: tk7wthy
Crest Bratislava
Murgašova 3, 811 04 Bratislava
tel.: +421 904 283 825
e-mail: zobrazit
 
Jsme členem
Asociace Public Relations Agentur (APRA)
od 28. června 2005.
Držitelem CERTIFIKÁTU CMS 3
(Consultancy Management Standard)
od 13. prosince 2007.
Jsme členem celosvětové sítě
PR agentur IPRN od března 2007.
Tuto organizaci reprezentujeme
v České republice a na Slovensku.