CZ SK EN

Komerční pojišťovna, a.s.

 

Komerční pojišťovna, a.s., (KP) je součástí finanční skupiny Komerční banky a zároveň finanční skupiny Société Générale. Klienti KB tak mohou využívat kompletní finanční poradenství včetně pojištění.

KP spolupracuje především se společnostmi náležejícími do skupiny KB. Vedle nejrozsáhlejší sítě KB se jedná o společnosti ESSOX, Modrá pyramida stavební spořitelna a Penzijní společnost Komerční banky.  Od roku 2009 spolupracuje KB Pojišťovna také s externími partnery. Využívá statutu univerzální pojišťovny, který umožňuje poskytovat služby v oblasti životního i neživotního pojištění, a to nejen v České republice, ale na základě jednotné licence i v rámci celé EU. Od roku 2008 KP úspěšně spolupracuje se zahraničními společnostmi ze skupiny SG, své služby nabízí v Rumunsku a Německu.

 

Tiskové zprávy

Vydáno dne: 22. 6. 2023 13:32 Komerční pojišťovna, a.s.

Se začátkem letošní sezóny dovolených přišla KB Pojišťovna se zcela novým a v mnoha ohledech unikátním produktem cestovního pojištění. Oproti stávajícímu pojištění se produkt rozšířil na 3 balíčky – Mini, Komplet a Excelent s vyššími limity plnění (za léčebné výlohy až do 250 milionů korun, za odpovědnost do 20 milionů korun) a dalšími novými pojistnými riziky a rozšířenými asistenčními službami.

Zobrazit celou zprávu
Vydáno dne: 7. 6. 2023 12:15 Komerční pojišťovna, a.s.

Kdy a proč si majitelé nemovitostí sjednávají majetkové pojištění? Nejčastěji když kupují dům nebo byt a uzavírají hypotéky a nejvíce se obávají vichřic, krupobití nebo povodní. Impulsem k uzavření smlouvy na pojištění domácnosti zase pro majitele obvykle bývá ochrana majetku před zloději. Podle statistik KB Pojišťovny přitom nejdražší a nejčastější škody způsobují dva jiné živly – oheň a voda, zejména ta, která vytéká z vodovodních zařízení. Vodovodní události figurují ve výčtech na prvním místě a tvoří plnou pětinu všech majetkových škod. Výrazně méně jich mají na svědomí požáry, zato jsou jedny z nejnákladnější. V loňském roce poskytla KB Pojišťovna nejvyšší pojistné plnění z důvodu požáru, téměř 5 milionů korun, a to majiteli nemovitosti, jehož dům zachvátil požár od zkratu elektrokola.

Zobrazit celou zprávu
Vydáno dne: 16. 5. 2023 11:22 Komerční pojišťovna, a.s.

• Objem hrubého předepsaného pojistného za rok 2022 činil 6, 9 miliardy Kč • Hrubé předepsané pojistné životního pojištění ve výši 6,1 miliardy Kč • V oblasti neživotního pojištění KB Pojišťovna předepsala 816 milionů Kč • Hospodářský výsledek dle českých účetních standardů ve výši 358,6 milionu Kč • Hrubé náklady na pojistná plnění dosáhly téměř 8,8 miliardy Kč • Hrubý objem technických rezerv se přiblížil 46,3 miliardy Kč

Zobrazit celou zprávu
Vydáno dne: 3. 5. 2023 14:00 Komerční pojišťovna, a.s.

KB Pojišťovna patřící do mezinárodní skupiny Société Générale přebírá plnou správu a distribuci životního pojištění Mutumutu. Société Générale v pojišťovacím startupu zajišťujícím správu, distribuci a marketing, vlastnila minoritní podíl. KB Pojišťovna nyní přebírá činnost společnosti Mutumutu pod svá křídla. Společnost Creative Dock, která se zabývá budováním firem a funkčních technologických projektů tím omezuje svoje aktivity v tomto inovativním produktu na IT podporu.

Zobrazit celou zprávu
Vydáno dne: 20. 2. 2023 16:00 Komerční pojišťovna, a.s.

KB Pojišťovna eviduje za uplynulé dva měsíce zahraniční lyžařské sezóny častější hlášení škod z pojištění odpovědnosti, z nichž některé mívají i nepříjemnou soudní dohru. Čeští lyžaři se totiž mohou stát nechtěnými aktéry dodatečných sporů o odškodnění za zdravotní újmy. A to i přesto, že se necítí být viníky karambolů na sjezdovce.

Zobrazit celou zprávu
Současní klienti
Referenční klienti
Crest Praha
Ostrovní 126/30, 110 00 Praha 1
tel.: +420 731 613 608
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: 2t9dhvu
Crest Ostrava
Tovární 537/8, 709 00 Ostrava–Mariánské Hory
tel.: +420 596 620 435 – 6
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: tk7wthy
Crest Bratislava
Murgašova 3, 811 04 Bratislava
tel.: +421 904 283 825
e-mail: zobrazit
 
Jsme členem
Asociace Public Relations Agentur (APRA)
od 28. června 2005.
Držitelem CERTIFIKÁTU CMS 3
(Consultancy Management Standard)
od 13. prosince 2007.
Jsme členem celosvětové sítě
PR agentur IPRN od března 2007.
Tuto organizaci reprezentujeme
v České republice a na Slovensku.