Klient

YIT

resources/f/klienti/53/logo/YIT_CMYK.jpg

http://www.yit.cz

Společnost YIT (výslovnost: vaj aj tý) vstoupila na český trh v roce 2008, kdy akvizicí získala českou firmu Euro STAVOKONSULT. Loni tak firma oslavila 15leté výročí působení v tuzemsku, kořeny finské YIT sahají až do roku 1912 a má tedy za sebou již přes 110 let úspěšného fungování. K hlavním činnostem YIT Stavo patří příprava a realizace developerských projektů. Na český trh přináší bydlení ve finském stylu. Společnost YIT Stavo v České republice dokončila 34 projektů (včetně jednotlivých etap větších celků, které samy o sobě de facto představují středně velké bytové projekty). Ve výstavbě je nyní 5 projektů: Rivi Bachova, Sija Kamýk, Ranta Barrandov III, Toivo Roztyly a dosud největší areál Suomi Hloubětín, kde YIT společně s realizací Lappi Hloubětín vytvořila celou novou městskou čtvrť v Praze včetně mateřské školy. Další projekty, vč. prvního mimopražského, má developer v přípravě. YIT již dokázala splnit svůj ambiciózní plán a zařadila se mezi pětici nejsilnějších developerů na poli rezidenční výstavby v Praze.

Skupina YIT je největší stavební a developerskou firmou ve Finsku a řadí se na přední příčky v celé severní Evropě. Při všech svých stavbách dbá na trvalou udržitelnost a respekt k životnímu prostředí. Realizuje bytové i komerční nemovitosti a soustředí se zejména na projekty rozvoje velkých městských urbanistických celků. Její obrat v roce 2023 dosáhl 2,2 mld. eur. Skupina aktuálně působí v 8 zemích: Finsku, Norsku, Estonsku, Lotyšsku, Litvě, České republice, Slovensku a Polsku. Pracuje pro ni cca 4300 lidí. Akcie společnosti YIT jsou kotovány na burze v Helsinkách.

..
Obrázky
Obrázky

YIT

Vydáno dne: 28.06.2017

VZOROVÉ BYTY VE FINSKÉM STYLU OD YIT LÁKAJÍ NOVÉ ZÁJEMCE

Společnost YIT nezahálí a soustavně pracuje na výstavbě svých aktuálně tří rezidenčních projektů v Hloubětíně, v Košířích a na Zličíně. Po kompletním dokončení pražský trh bydlení obohatí o více než 1 000 nových bytů. V současné době finišují práce na první etapě Espoo komplexu Suomi Hloubětín, jejíž kolaudaci developer plánuje již v průběhu letošních prázdnin, a na projektu Koivu Zličín, jenž bude dokončen koncem roku. YIT zde připravila vzorové byty, aby zájemci mohli nahlédnout do interiérů zařízených tradičně ve finském stylu.

Read More

YIT

Vydáno dne: 14.06.2017

DEVELOPER YIT NABRAL POSILU DO MARKETINGOVÉHO TÝMU

Společnost YIT, která dnes patří mezi nejvýznamnější developery na pražském rezidenčním trhu, rozšiřuje své marketingové oddělení.

Read More

YIT

Vydáno dne: 26.05.2017

YIT JIŽ POČTVRTÉ PODPOŘILA BENEFIČNÍ VEČER PRO KLINIKU DĚTSKÉ CHIRURGIE FAKULTNÍ NEMOCNICE MOTOL

Developerská společnost YIT Stavo se již počtvrté stala hlavním partnerem benefičního večera „Potkávání“ v Malostranské besedě v Praze, jehož výtěžek byl věnován Klinice dětské chirurgie FN Motol. Každoroční dobročinná akce se uskutečnila pod záštitou emeritního přednosty této kliniky prof. MUDr. Jiřího Šnajdaufa, DrSc., přednosty kliniky prof. MUDr. Michala Rygla, PhD. a pod patronací populární české herečky Terezy Brodské. Ta je členkou správní rady nadace Konto „Dětská chirurgie Motol“, na které díky akci přibylo 400 000 korun.

Read More

YIT

Vydáno dne: 11.05.2017

SPORTOVNÍ HVĚZDY SE PŘESTĚHUJÍ DO VĚTŠÍHO: MANŽELÉ KOUKALOVI SI OPĚT VYBRALI BYT OD YIT

Sportovní pár Gabriela a Petr Koukalovi se rozhodl přestěhovat do většího. Jejich novou adresou a místem k odpočinku po náročných závodech i práci se na podzim stane prostorný byt 3+kk v dokončovaném nízkoenergetickém projektu YIT Talo Kavalírka na pomezí Košíř a Smíchova. Finský styl bydlení, výborná dostupnost do centra i na letiště a blízkost přírody hrály při jejich rozhodování prim.

Read More

YIT

Vydáno dne: 04.05.2017

NÁRŮST OBYVATEL VE MĚSTECH POMOHOU ŘEŠIT REVITALIZACE BROWNFIELDŮ: PROJEKT TRIPLA – INSPIRACE OD YIT Z FINSKA

Podle analýzy OSN nyní žije ve městech více než polovina světové populace a dle predikcí Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj (OECD) se do roku 2050 tento počet zvýší až na 70 %. Demografická prognóza vývoje obyvatelstva pro Prahu počítá do výše zmíněného roku s nárůstem počtu rezidentů až o 250 000. Tato čísla jasně svědčí o nutnosti včas na tento vývoj reagovat a již dnes vytvářet podmínky pro vznik nových čtvrtí s nabídkou bydlení, služeb i pracovních příležitostí. A protože výstavba „na zelené louce“ vedoucí k rozšiřování měst má své limity, velký potenciál v sobě skrývají nevyužívané plochy brownfieldů. Inspirací dobré praxe ze zahraničí je např. rozsáhlý projekt Tripla, který vzniká Helsinkách. I finské hlavní město totiž do roku 2050 očekává nárůst počtu obyvatel o zhruba 200 000.

Read More

YIT

Vydáno dne: 02.05.2017

YIT SPUSTILA PRODEJ BYTŮ Z NOVÉHO PROJEKTU AALTO CIBULKA

Developerská společnosti YIT zahájila 1. května prodej více než 200 nízkoenergetických bytů v rámci nového projektu Aalto Cibulka. Ten vznikne v Praze 5 přímo u přírodního parku Košíře – Motol. Nabídku bydlení ve finském stylu doplní také komerční prostory pro drobné obchody a služby. Zahájení výstavby YIT plánuje na podzim 2017 a předpokládané dokončení zhruba do dvou let.

Read More

YIT

Vydáno dne: 31.03.2017

FINSKÝ INVESTOR KOUPIL ETAPU TURKU SUOMI HLOUBĚTÍN

Společnost YIT prodala 106 bytů etapy Turku Suomi Hloubětín finskému investičnímu fondu. Transakce ve výši téměř 500 milionů korun zajistí YIT volné finanční prostředky pro plánované projekty a ještě dynamičtější expanzi na poli bytové výstavby v Česku. Turku je po Espoo a Oulu třetí fází nejrozsáhlejšího rezidenčního komplexu, který developer staví v pražském Hloubětíně.

Read More

YIT

Vydáno dne: 06.03.2017

ETAPA ESPOO V SUOMI HLOUBĚTÍN A DRUHÁ ETAPA KOIVU ZLIČÍN SE POSUNULY DO FÁZE HRUBÉ STAVBY

Developerská společnost YIT úspěšně dokončila hrubou stavbu první etapy Espoo svého největšího rezidenčního komplexu Suomi Hloubětín. Její výstavba čítající 149 nízkoenergetických bytů je stejně jako zbylých sedm etap pojmenovaná po jednom z finských měst. Společně s ní se hrubé stavby dočkala i druhá fáze Koivu Zličín, která nabídne dalších 90 nových bytů opět ve finském stylu. O oba projekty je ze strany kupujících velký zájem a etapa Espoo je již z 90 % vyprodaná.

Read More