Klient

UBM Development Czechia

resources/f/klienti/173/logo/UBM Logo 180412 (1).jpg

http://www.ubm-development.com/cs/

O společnosti UBM Development:

UBM Development je jedním z předních evropských developerů dřevostaveb. Strategicky se zaměřuje na dřevostavby, zelené a chytré budovy v metropolích Vídeň, Mnichov, Frankfurt a Praha. Platinové hodnocení od agentury EcoVadis a ocenění „Prime Status" od ratingové agentury ISS ESG jsou důkazem zaměření UBM na udržitelnost. UBM je na trhu již 150 let, projekty realizuje od akvizic, přes plánování, realizaci staveb až po jejich prodej. Akcie společnosti jsou kótovány na vídeňské burze, Prime Market of the Vienna Stock Exchange, v segmentu s nejvyššími požadavky na transparentnost.


O společnosti UBM Development Czechia s. r. o.:

Na českém trhu působí UBM od roku 1993. Společnost za 30 let zrealizovala několik desítek projektů napříč celou Českou republikou. Aktuálně UBM dokončila budovy G,H,I rezidenčního komplexu Arcus City v Praze 5, v němž je všech 278 bytů zkolaudováno. Dokončen je také projekt Timber Praha, který představuje bytové domy v energeticky nejúspornější kategorii A a s ekologickou certifikací BREEAM Excellent. V červenci 2024 UBM zkolaudovala rezidenční projekt Astrid Garden v Praze 7. Společnost zároveň připravuje rezidenční projekt v Praze 5 naproti Smíchovskému nádraží. Mezi nejvýznamnější realizované projekty UBM se řadí realizace velkých územních celků, například multifunkční komplex Anděl City v Praze 5 na Smíchově, který na 25 000 m2 plochy zahrnuje byty, kanceláře, obchody, restaurace, multikino, dva hotely a velkou piazettu se vzrostlými stromy. Tímto projektem se UBM výrazně podílela na revitalizaci Smíchova, z něhož se stalo vyhledávané městské centrum. Mezi další významné reference v hlavním městě patří administrativní budova Darex na Václavském náměstí, administrativní budova Astrid Offices v Praze 7, bytový komplex Rezidence Zvonařka, luxusní hotel Le Palais. Ve spolupráci se společností Crestyl zrealizovala UBM kancelářskou budovu Dock 01 a rezidenční projekt Neugraf v Praze 5. Mimopražské reference UBM zahrnují nákupní centrum Velký Špalíček v Brně či komplex pro rekreační bydlení Apartmány Medvědín ve Špindlerově Mlýně. V hotelovém segmentu zrekonstruovala původní Cukrovarnický palác v centru Prahy, na Senovážném náměstí, kde na počátku roku 2022 otevřel pětihvězdičkový lifestyle hotel Andaz Prague, provozovaný nadnárodním řetězcem luxusních hotelů Hyatt. S touto realizací UBM zvítězila v kategorii hotelů v prestižní tuzemské soutěži „Best of Realty - Nejlepší z realit 2022". Hotel Andaz Prague uspěl rovněž v soutěži SBID International Design Awards 2022, ve které madridské studio Brime Robbins obdrželo nejlepší ocenění za interiérový design v kategorii „Hotelové pokoje a apartmá". Rekonstrukce Cukrovarnického paláce byla oceněna v soutěžích CIJ Awards Czech Republic 2022, v kategoriích Best Architectural Development, Legacy Reconstruction, Design Fit-Out včetně ceny Grand Prix, v ThePrime Real Estate vyhrála v kategorii „Nejlepší interiérový design komerční nemovitosti" a stala se rovněž absolutním vítězem soutěže Estate Awards 2022.

UBM Development Czechia realizuje developerské projekty v České republice a díky týmu architektů, stavebních inženýrů a projektantů poskytuje služby projekčních činností a řízení staveb v segmentu rezidenčního developmentu, obchodně administrativních staveb a hotelovém segmentu v České republice, Německu, Nizozemí a Rakousku.

..

UBM Development Czechia

Vydáno dne: 29.11.2022

HOTEL ANDAZ PRAGUE VYHRÁL CELOSVĚTOVĚ UZNÁVANOU CENU ZA INTERIÉROVÝ DESIGN V KATEGORII „HOTELOVÉ POKOJE A APARTMÁ“

(Praha, 29. listopadu 2022) – Společnost UBM Development Czechia informuje, že hotel Andaz Prague byl oceněn v mezinárodní soutěži SBID International Design Awards. Cenu obdrželo madridské studio Brime Robbins za interiérový design v kategorii „Hotelové pokoje a apartmá“ v jedné z nejprestižnějších designérských soutěží. Pětihvězdičkový hotel Andaz Prague se nachází v nově zrekonstruované budově Cukrovarnického paláce na Senovážném náměstí v centru Prahy.

Read More

UBM Development Czechia

Vydáno dne: 16.11.2022

REKONSTRUKCE CUKROVARNICKÉHO PALÁCE NA LUXUSNÍ HOTEL ANDAZ PRAGUE TRIUMFOVALA V KATEGORII „HOTELY“ SOUTĚŽE „BEST OF REALTY – NEJLEPŠÍ Z REALIT 2022“

(Praha, 16. listopadu 2022) – Společnost UBM Development Czechia obdržela za rekonstrukci Cukrovarnického paláce nejvyšší ocenění ve 24. ročníku prestižní tuzemské soutěže „Best of Realty – Nejlepší z realit.“ Na galavečeru ve Foru Karlín v úterý 15. 11. získala UBM titul v kategorii „Hotely“ a odnesla si tak tuzemského „realitního Oskara“ za rekonstrukci více než 100 let staré neoklasicistní budovy na Senovážném náměstí v centru Prahy na pětihvězdičkový hotel Andaz Prague.

Read More

UBM Development Czechia

Vydáno dne: 01.11.2022

PRVNÍ ETAPA ARCUS CITY MÁ DOKONČENOU HRUBOU STAVBU

(Praha, 1. listopadu 2022) – Společnost UBM Development Czechia dokončila hrubou stavbu budovy E a F z první etapy rezidenčního projektu Arcus City. Z celkem 50 bytů zbývají ke koupi poslední tři. Budova bude dokončena a k nastěhování ve druhé polovině roku 2023. Areál Arcus City vzniká ve třech etapách. Součástí projektu je náměstí s relaxační zónou a obchody. Projekt je realizován s ekologickou certifikací BREEAM.

Read More

UBM Development Czechia

Vydáno dne: 10.10.2022

UBM DEVELOPMENT CZECHIA MÁ NOVÉ JEDNATELE

(Praha / Vídeň, 10. října 2022) – Roman Ehrentraut a Vladimír Pašek byli od 1. října jmenováni do představenstva společnosti UBM Development Czechia. Vedle Josefa Wiedermanna jsou tak novými jednateli společnosti. Helmut Berghöfer, dosavadní jednatel UBM Development Czechia, odejde z představenstva na konci tohoto roku a nadále bude spolupracovat se společností. Thomas G. Winkler, CEO společnosti UBM Development, k tomu uvedl: „S Vladimírem a Romanem jsme nyní UBM Czechia optimálně nasměrovali do budoucna.“

Read More

UBM Development Czechia

Vydáno dne: 03.10.2022

NA PRAŽSKÉM SMÍCHOVĚ VYROSTE NOVÝ BYTOVÝ PROJEKT NA PLZEŇCE OD UBM

(Praha, 3. října 2022) – UBM Development Czechia dokončila novou akvizici na pražském Smíchově. Společnost zakoupila pozemek původního brownfieldu v ulici Na Plzeňce o velikosti téměř 3 900 m2. V rámci rezidenčního projektu zde vznikne více než 150 bytů a několik obchodních jednotek. Aktuálně běží územní řízení, developer předpokládá zahájení výstavby v roce 2023 a ukončení v roce 2025. Projekt bude realizován s ekologickou certifikací BREEAM.

Read More

UBM Development Czechia

Vydáno dne: 19.09.2022

UBM ZAHAJUJE PRODEJ BYTŮ Z DRUHÉ ETAPY PROJEKTU ARCUS CITY

(Praha, 19. září 2022) – Společnost UBM Development Czechia spouští prodej druhé etapy rezidenčního projektu Arcus City v městské části Praha-Řeporyje, v rámci které nabízí 63 bytů a několik obchodních jednotek. Výstavba byla zahájena v srpnu 2022 a její dokončení je plánováno na prosinec 2024. Komplex vzniká ve třech etapách, které celkem zahrnují přes 270 bytů, deset rodinných domů a několik obchodních jednotek. Druhá etapa se nachází v samotném srdci Arcus City, ve kterém bude vybudováno náměstí s relaxační zónou a obchody. Prodej zajišťuje realitní kancelář Lexxus Norton.

Read More

UBM Development Czechia

Vydáno dne: 08.09.2022

UBM UVÁDÍ NA TRH NOVÝ REZIDENČNÍ PROJEKT ASTRID GARDEN V HOLEŠOVICÍCH

(Praha, 8. září 2022) – Společnost UBM Development Czechia spouští prodej rezidenčního projektu Astrid Garden, který vyroste v ulici U Průhonu v Praze 7 a v němž vznikne 138 bytů a dvě obchodní jednotky. Výstavba probíhá od listopadu 2021 a její dokončení je plánováno na druhou polovinu roku 2024. Rezidenční projekt Astrid Garden i sousední kancelářskou budovu Astrid Offices navrhlo renomované a mnohokrát oceněné architektonické studio Bogle Architects. Projekt je realizován s ekologickou certifikací BREEAM a jeho prodej zajišťuje exkluzivně realitní kancelář Lexxus Norton.

Read More

UBM Development Czechia

Vydáno dne: 08.08.2022

NAD ČTYŘMI DOMY PRVNÍ ETAPY ARCUS CITY OD UBM VLAJE GLAJCHA

(Praha, 8. srpna 2022) – Společnost UBM Development Czechia úspěšně dovršila hrubou stavbu budov A, B, C a D z první etapy rezidenčního projektu Arcus City v městské části Praha-Řeporyje. Hrubá stavba domu E, F bude hotova koncem srpna. První etapa je téměř vyprodaná, z celkem 150 bytových jednotek zbývají v nabídce pouze čtyři. Kolaudace je plánována na 2. polovinu roku 2023, noví majitelé se budou stěhovat na přelomu roku 2023/2024. Developer připravil pro prodej druhou etapu s 63 byty a komerčními jednotkami. Poslední závěrečná etapa bude obsahovat 62 bytů a 10 rodinných domů.

Read More