Klient

YIT

resources/f/klienti/53/logo/YIT_CMYK.jpg

http://www.yit.cz

Společnost YIT (výslovnost: vaj aj tý) vstoupila na český trh v roce 2008, kdy akvizicí získala českou firmu Euro STAVOKONSULT. Loni tak firma oslavila 15leté výročí působení v tuzemsku, kořeny finské YIT sahají až do roku 1912 a má tedy za sebou již přes 110 let úspěšného fungování. K hlavním činnostem YIT Stavo patří příprava a realizace developerských projektů. Na český trh přináší bydlení ve finském stylu. Společnost YIT Stavo v České republice dokončila 34 projektů (včetně jednotlivých etap větších celků, které samy o sobě de facto představují středně velké bytové projekty). Ve výstavbě je nyní 5 projektů: Rivi Bachova, Sija Kamýk, Ranta Barrandov III, Toivo Roztyly a dosud největší areál Suomi Hloubětín, kde YIT společně s realizací Lappi Hloubětín vytvořila celou novou městskou čtvrť v Praze včetně mateřské školy. Další projekty, vč. prvního mimopražského, má developer v přípravě. YIT již dokázala splnit svůj ambiciózní plán a zařadila se mezi pětici nejsilnějších developerů na poli rezidenční výstavby v Praze.

Skupina YIT je největší stavební a developerskou firmou ve Finsku a řadí se na přední příčky v celé severní Evropě. Při všech svých stavbách dbá na trvalou udržitelnost a respekt k životnímu prostředí. Realizuje bytové i komerční nemovitosti a soustředí se zejména na projekty rozvoje velkých městských urbanistických celků. Její obrat v roce 2023 dosáhl 2,2 mld. eur. Skupina aktuálně působí v 8 zemích: Finsku, Norsku, Estonsku, Lotyšsku, Litvě, České republice, Slovensku a Polsku. Pracuje pro ni cca 4300 lidí. Akcie společnosti YIT jsou kotovány na burze v Helsinkách.

..

YIT

Vydáno dne: 14.12.2017

PROJEKT AALTO CIBULKA OD YIT HLÁSÍ ZAHÁJENÍ VÝSTAVBY

Společnost YIT vybrala pro svůj rezidenční projekt v pražských Košířích Aalto Cibulka generálního dodavatele stavby. Stala se jím společnost STEP, která s YIT spolupracovala již na bytových komplexech Koivu Zličín či Green Motol. Developer tak po demoličních pracích v areálu zahájil samotnou výstavbu, přičemž dokončení celého projektu s 250 nízkoenergetickými byty plánuje na konec roku 2019.

Read More

YIT

Vydáno dne: 30.11.2017

YIT DOKONČILA PROJEKT KOIVU ZLIČÍN

V pořadí již desátý rezidenční projekt – Koivu Zličín – zkolaudovala developerská společnost s finskými kořeny YIT, která v příštím roce oslaví i deset let od svého vstupu na pražský trh nemovitostí. Ve dvou etapách vyrostlo nedaleko březového háje v Praze na Zličíně jedenáct nízkoenergetických domů s celkem 161 novými byty – již tradičně ve finském stylu. Ke koupi jich však zbývá už jen posledních 10.

Read More

YIT

Vydáno dne: 01.11.2017

YIT ZAHÁJILA PROJEKT KORU VINOHRADSKÁ

Developerská společnost YIT spustila 1. listopadu výstavbu a předprodej bytů v rámci svého nového projektu Koru Vinohradská. Sedmipodlažní dům s 59 novými byty ve finském stylu vyroste na rozhraní městských částí Vinohrady a Strašnice. Kromě nabídky bydlení zahrne i prostory ke komerčnímu využití. Dokončení výstavby YIT plánuje na podzim roku 2019.

Read More

YIT

Vydáno dne: 26.10.2017

YIT ZKOLAUDOVALA PRVNÍ ETAPU SVÉHO NEJVĚTŠÍHO REZIDENČNÍHO PROJEKTU SUOMI HLOUBĚTÍN

Výstavba první etapy Espoo projektu Suomi Hloubětín, který v Praze staví společnosti YIT, dospěla do zdárného konce. Během necelých dvou let vyrostly na ploše původního hloubětínského brownfieldu dva šestipodlažní nízkoenergetické domy s celkem 149 novými byty ve finském stylu. To je ale pouze začátek. YIT má v plánu dalších devět etap, po jejichž dokončení se Suomi Hloubětín stane novou moderní městskou čtvrtí pro téměř 2 000 obyvatel. A dvě z nich – Turku a Oulu – se již blíží do fáze hrubé stavby.

Read More

YIT

Vydáno dne: 05.10.2017

V MÁNESU OSLAVÍ STOLETÍ FINSKÉHO DESIGNU A ARCHITEKTURY

Rok 2017 se nese ve znamení oslav stoletého výročí nezávislosti Finska a díky putovní výstavě „Echoes / 100 let finského designu a architektury“ se v říjnu slavnostní atmosféra přenese i do pražské Galerie Mánes. Česká veřejnost se tak může seznámit jak s proslulými díly, tak i s netradiční tvorbou a méně známými skvosty finských designérů a architektů. Výstavu pořádá Velvyslanectví Finské republiky v Praze a proběhne ve dnech 20. až 30. října. Navštívit ji bude možné i v rámci festivalového programu Designbloku.

Read More

YIT

Vydáno dne: 20.09.2017

YIT ZKOLAUDOVALA PROJEKT TALO KAVALÍRKA

Společnost YIT úspěšně zakončila výstavbu dalšího ze svých rezidenčních projektů – TALO Kavalírka na rozhraní Košíř a Smíchova. Nová bytová zástavba tvořená čtyřmi nízkoenergetickými domy představuje tradiční městské bydlení se zeleným vnitroblokem a výbornou dostupností do centra města. Pražský trh nemovitostí obohatila o 98 nových bytů ve finském stylu. Ke koupi jich však zbývá už jen pouhých sedm. V prosinci pak přivítá nové rezidenty, a to včetně sportovního páru Gabriely a Petra Koukalových, kteří se sem stěhují ze svého dosavadního bytu v Green Motol.

Read More

YIT

Vydáno dne: 04.09.2017

YIT ZAHÁJILA DALŠÍ ETAPU ROZSÁHLÉHO PROJEKTU SUOMI HLOUBĚTÍN

Developerská společnost YIT spustila 1. září prodej více než stovky nových nízkoenergetických bytů z další etapy svého největšího rezidenčního komplexu Suomi Hloubětín. V pořadí již čtvrtá fáze Lahti tak postupně rozšiřuje vznikající zástavbu v pražském Hloubětíně poblíž říčky Rokytky a navazuje na etapy Espoo, Oulu a Turku pojmenovaných po významných finských městech. Zahájení výstavby YIT plánuje na letošní podzim a dokončení v druhé půli roku 2019.

Read More

YIT

Vydáno dne: 21.08.2017

ČESKOU ŠKOLKU V PROJEKTU SUOMI HLOUBĚTÍN NAVRHNE FINSKÝ ARCHITEKT JYRKI TASA

Společnost YIT staví v Praze 9 na ploše devíti hektarů novou rezidenční čtvrť Suomi Hloubětín pro téměř 2 000 obyvatel. V takto rozsáhlém urbanistickém celku, v němž najde svůj domov také řada rodin s dětmi, nezapomíná ani na potřebnou infrastrukturu a občanskou vybavenost. Stejně jako ve velkých projektech YIT v Helsinkách v mateřském Finsku (Merenkulkijanranta, Konepaja, Tripla) bude její součástí i komerční zóna s obchody a provozovnami služeb, plochy pro volnočasové aktivity, odpočinková místa a v neposlední řadě i dětské hřiště a mateřská školka. Projektovat ji bude známý finský architekt Jyrki Tasa, který tak přinese do Česka elegantní architekturu v severském designu. Výstavbu školky plánuje YIT zahájit v roce 2018.

Read More