Klient

YIT

resources/f/klienti/53/logo/YIT_CMYK.jpg

http://www.yit.cz

Společnost YIT (výslovnost: vaj aj tý) vstoupila na český trh v roce 2008, kdy akvizicí získala českou firmu Euro STAVOKONSULT. Loni tak firma oslavila 15leté výročí působení v tuzemsku, kořeny finské YIT sahají až do roku 1912 a má tedy za sebou již přes 110 let úspěšného fungování. K hlavním činnostem YIT Stavo patří příprava a realizace developerských projektů. Na český trh přináší bydlení ve finském stylu. Společnost YIT Stavo v České republice dokončila 34 projektů (včetně jednotlivých etap větších celků, které samy o sobě de facto představují středně velké bytové projekty). Ve výstavbě je nyní 5 projektů: Rivi Bachova, Sija Kamýk, Ranta Barrandov III, Toivo Roztyly a dosud největší areál Suomi Hloubětín, kde YIT společně s realizací Lappi Hloubětín vytvořila celou novou městskou čtvrť v Praze včetně mateřské školy. Další projekty, vč. prvního mimopražského, má developer v přípravě. YIT již dokázala splnit svůj ambiciózní plán a zařadila se mezi pětici nejsilnějších developerů na poli rezidenční výstavby v Praze.

Skupina YIT je největší stavební a developerskou firmou ve Finsku a řadí se na přední příčky v celé severní Evropě. Při všech svých stavbách dbá na trvalou udržitelnost a respekt k životnímu prostředí. Realizuje bytové i komerční nemovitosti a soustředí se zejména na projekty rozvoje velkých městských urbanistických celků. Její obrat v roce 2023 dosáhl 2,2 mld. eur. Skupina aktuálně působí v 8 zemích: Finsku, Norsku, Estonsku, Lotyšsku, Litvě, České republice, Slovensku a Polsku. Pracuje pro ni cca 4300 lidí. Akcie společnosti YIT jsou kotovány na burze v Helsinkách.

..
Obrázky
Obrázky
Obrázky

YIT

Vydáno dne: 01.12.2021

NOVÉ BYDLENÍ VESI HOSTIVAŘ: YIT SPUSTILA PRODEJ

Na brownfieldu bývalé pily v Praze 15 odstartovala YIT výstavbu nového projektu Vesi Hostivař a nyní spouští prodej – ke koupi nabízí 208 jednotek apartmánového typu o dispozicích 1+kk až 4+kk, většinu s terasami, balkony či předzahrádkami. Dokončení rezidenčního areálu je plánováno na podzim roku 2023.

Read More

YIT

Vydáno dne: 10.11.2021

YIT ZAHÁJILA VÝSTAVBU PROJEKTU VESI HOSTIVAŘ

V lokalitě Prahy 15 zahájila developerská společnost YIT výstavbu nového projektu Vesi Hostivař. Prodej 208 jednotek apartmánového typu plánuje spustit v nejbližších měsících. Necelý tucet z nich pak navíc speciálně uzpůsobí pro potřeby handicapovaných. Projekt by měl být dokončen ve 3. čtvrtletí roku 2023.

Read More

YIT

Vydáno dne: 20.10.2021

YIT DÁVÁ DO PRODEJE BYTY Z PRVNÍCH DVOU ETAP PROJEKTU LAPPI HLOUBĚTÍN – KEMI A RANUA

V nově odstartovaném pražském projektu Lappi Hloubětín mezi ulicemi Kolbenova, Laponská a Granitova spustila developerská společnost YIT prodej 209 bytových jednotek ve finském stylu. Z toho bude 98 bytů v etapě Kemi a 111 bytů v etapě Ranua – většina se zaskleným balkonem, terasou nebo předzahrádkou. Jejich dokončení je plánováno na třetí čtvrtletí roku 2023. Areál Lappi Hloubětín, navazující na téměř dokončený rezidenční komplex Suomi Hloubětín, nabídne ve třech etapách celkem téměř 290 bytových jednotek a 8 komerčních prostor.

Read More

YIT

Vydáno dne: 11.10.2021

PŘEDPOSLEDNÍ ETAPA VANTAA PROJEKTU SUOMI HLOUBĚTÍN JE ZKOLAUDOVÁNA

Developerská společnost YIT zkolaudovala devátou z celkem deseti etap projektu Suomi Hloubětín. Všech 104 nízkoenergetických bytů ve finském stylu o dispozici 1+kk až 5+kk již našlo nové majitelé. Ti se budou moct začít stěhovat začátkem příštího roku.

Read More

YIT

Vydáno dne: 01.09.2021

PROJEKT LAPPI HLOUBĚTÍN MÁ STAVEBNÍ POVOLENÍ. YIT ZAHÁJILA VÝSTAVBU A PŘIPRAVUJE DO PRODEJE PRVNÍ BYTY

Společnost YIT spouští nový projekt Lappi Hloubětín, který vyroste v těsné blízkosti téměř dokončeného rezidenčního areálu Suomi Hloubětín a rozšíří tak vznikající finskou čtvrť v Praze. Na pozemku o ploše cca 1,2 hektaru zahrne komplex téměř 290 nízkoenergetických bytů ve finském stylu a 8 komerčních prostorů ve třech etapách – Ranua, Kemi a Tornio, přičemž první bytové jednotky plánuje developer dát do prodeje již letos na podzim. Několik desítek bytů z celého projektu pak plánuje vyčlenit k nájemnímu bydlení. Společnost YIT nyní zahájila výstavbu, noví majitelé by se mohli stěhovat na přelomu let 2023 a 2024.

Read More

YIT

Vydáno dne: 02.06.2021

NAD PROJEKTEM PARVI CIBULKA OD YIT ZAVLÁLA GLAJCHA

Společnost YIT úspěšně dokončila hrubou stavbu unikátního rezidenčního projektu Parvi Cibulka, který v pražských Košířích vzniká přestavbou bývalé továrny Meopta. Celkem zde vyroste 150 nízkoenergetických bytů loftového typu v několika variantách – s vysokými stropy, vestavěnými patry, galeriemi, skyboxy či střešními terasami. Finální kolaudace jednotek je plánována na léto 2022 a noví obyvatelé se pak budou moct stěhovat koncem téhož roku.

Read More

YIT

Vydáno dne: 15.04.2021

YIT HODNOTÍ PRVNÍ ČTVRTLETÍ: PRODEJE OPROTI PLÁNU ZVÝŠILA O TÉMĚŘ 70 %

Společnost YIT za první kvartál roku 2021 navýšila realizované prodeje o 68 %. Z původně plánovaných 68 bytů našlo svého nového majitele dokonce 112 jednotek. S ohledem na obrovskou poptávku po novém bydlení developer nabídl nyní ke koupi bytové jednotky v dalších dvou budovách projektu Koti Libeň. Hrubá stavba všech domů by měla být dokončena v závěru letošního roku, kolaudace by pak měla proběhnout na přelomu let 2022 a 2023. Práce dále běží také na druhé etapě komplexu Ranta Barrandov, v pořadí deváté fázi čtvrti Suomi Hloubětín a na revitalizaci bývalé továrny Meopta do podoby rezidence Parvi Cibulka se stylovým loftovým bydlením. Souběžně s tím pokračuje YIT v přípravě dalších projektů, hledání nových akvizičních příležitostí a v rozšiřování svého portfolia nájemních bytů.

Read More

YIT

Vydáno dne: 08.04.2021

YIT PŘIPRAVILA VZOROVÝ BYT V ETAPĚ VANTAA REZIDENČNÍHO PROJEKTU SUOMI HLOUBĚTÍN

V pořadí devátá z celkem deseti etap projektu Suomi Hloubětín od společnosti YIT představila vzorový byt, který si zájemci o nové moderní bydlení mohou prohlédnout na webu developera. Ve čtyřech domech vyrůstá dohromady 104 nízkoenergetických bytů ve finském stylu. Ke koupi jich nyní zbývá posledních pár. Kolaudace je plánována na podzim letošního roku, noví majitelé by se tak mohli nastěhovat na jaře toho příštího.

Read More