Klient

YIT

resources/f/klienti/53/logo/YIT_CMYK.jpg

http://www.yit.cz

Společnost YIT (výslovnost: vaj aj tý) vstoupila na český trh v roce 2008, kdy akvizicí získala českou firmu Euro STAVOKONSULT. Loni tak firma oslavila 15leté výročí působení v tuzemsku, kořeny finské YIT sahají až do roku 1912 a má tedy za sebou již přes 110 let úspěšného fungování. K hlavním činnostem YIT Stavo patří příprava a realizace developerských projektů. Na český trh přináší bydlení ve finském stylu. Společnost YIT Stavo v České republice dokončila 34 projektů (včetně jednotlivých etap větších celků, které samy o sobě de facto představují středně velké bytové projekty). Ve výstavbě je nyní 5 projektů: Rivi Bachova, Sija Kamýk, Ranta Barrandov III, Toivo Roztyly a dosud největší areál Suomi Hloubětín, kde YIT společně s realizací Lappi Hloubětín vytvořila celou novou městskou čtvrť v Praze včetně mateřské školy. Další projekty, vč. prvního mimopražského, má developer v přípravě. YIT již dokázala splnit svůj ambiciózní plán a zařadila se mezi pětici nejsilnějších developerů na poli rezidenční výstavby v Praze.

Skupina YIT je největší stavební a developerskou firmou ve Finsku a řadí se na přední příčky v celé severní Evropě. Při všech svých stavbách dbá na trvalou udržitelnost a respekt k životnímu prostředí. Realizuje bytové i komerční nemovitosti a soustředí se zejména na projekty rozvoje velkých městských urbanistických celků. Její obrat v roce 2023 dosáhl 2,2 mld. eur. Skupina aktuálně působí v 8 zemích: Finsku, Norsku, Estonsku, Lotyšsku, Litvě, České republice, Slovensku a Polsku. Pracuje pro ni cca 4300 lidí. Akcie společnosti YIT jsou kotovány na burze v Helsinkách.

..
Obrázky
Obrázky
Obrázky

YIT

Vydáno dne: 09.06.2016

YIT ZAHÁJILA PRODEJ BYTŮ DRUHÉ ETAPY KOIVU ZLIČÍN

Výstavba první etapy rezidenčního projektu Koivu Zličín finského developera YIT začala v dubnu a už nyní má bezmála polovina bytů své majitele. Společnost vzhledem k dobrým výsledkům oficiálně spustila prodej i dalších 90 bytových jednotek v šesti domech, které vyrostou v rámci druhé etapy. Architektonické řešení pochází z dílny studia Loxia Architectes Ingenierie, generálním dodavatelem je stavební firma Step. Prodej zajišťuje vlastní obchodní oddělení YIT.

Read More

YIT

Vydáno dne: 19.05.2016

YIT JIŽ POTŘETÍ PODPOŘILA BENEFIČNÍ VEČER PRO KLINIKU DĚTSKÉ CHIRURGIE FAKULTNÍ NEMOCNICE MOTOL

Developerská společnost YIT Stavo se stala hlavním partnerem benefičního večera „Potkávání se srdcem“ v Malostranské besedě v Praze, jehož výtěžek byl věnován Klinice dětské chirurgie FN Motol. Večer se uskutečnil pod záštitou přednosty této kliniky prof. MUDr. Jiřího Šnajdaufa, DrSc. a pod patronací populární české herečky Terezy Brodské. Ta je členkou správní rady nadace Konto „Dětská chirurgie Motol“, na které díky akci přibylo 350 000 korun.

Read More

YIT

Vydáno dne: 11.05.2016

DEVELOPER YIT POSILUJE SVŮJ TÝM

Developer YIT, který se v současnosti posouvá od výstavby menších až středně velkých bytových domů k rozvoji územních celků, se rozrůstá a nabírá nové zaměstnance. Tým původem finské společnosti posílil o nové členy v obchodním, technickém i finančním oddělení, a to od manažerských pozic až po asistentské. Rozšíření kolektivu souvisí mimo jiné s výstavbou nové pražské čtvrti Suomi Hloubětín, kde YIT postaví téměř 900 bytů.

Read More

YIT

Vydáno dne: 21.04.2016

YIT SE STALA PARTNEREM SYMFONICKÉHO ORCHESTRU HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY FOK PRO NOVOU SEZÓNU

Původem finský developer YIT je partnerem 82. sezóny Symfonického orchestru hlavního města Prahy FOK. Uzavření spolupráce nebylo náhodné, developerská společnost má s renomovaným hudebním tělesem leccos společného jako například tradici a dlouhou historii. Zajímavé je také propojení obou partnerů přes finskou tematiku – YIT přináší na český trh bydlení ve finském stylu a FOK bude pod taktovkou finského šéfdirigenta Pietari Inkinena uvádět i finský repertoár.

Read More

YIT

Vydáno dne: 20.04.2016

NOVÉ BYTY V PROJEKTU HYACINT MODŘANY BYLY ÚSPĚŠNĚ ZKOLAUDOVÁNY

Developerská společnost YIT zkolaudovala poslední budovu svého rezidenčního projektu Hyacint Modřany na Praze 12. Jedná se opět o nízkoenergetický dům, který přináší kvalitní, úsporné a zdravé bydlení ve finském stylu. Severská architektura zaznamenala v Modřanech velký úspěch, což dokládá i to, že všech 82 bytů budovy A bylo prodáno už čtvrt roku před kolaudací. Noví obyvatelé se do nich nastěhují v průběhu jara a léta.

Read More

YIT

Vydáno dne: 07.03.2016

YIT ZAČALA STAVĚT NOVOU REZIDENČNÍ ČTVRŤ SUOMI HLOUBĚTÍN

Developer YIT, který staví nízkoenergetické byty ve finském stylu, buduje v pražském Hloubětíně zcela novou rezidenční čtvrť Suomi Hloubětín s bytovými domy a viladomy. První etapa Espoo, zahrnující dva domy s celkem 149 byty, se již začala stavět a dokončena bude na jaře roku 2017. YIT se po vzoru svých finských kolegů zaměří na rozvoj lokality jako celku. V moderním areálu plném zeleně tak vyroste komerční zóna, nová infrastruktura a plochy pro volnočasové aktivity i odpočinková místa. Rodiny s dětmi budou moci využívat také dětská hřiště a novou mateřskou školu.

Read More

YIT

Vydáno dne: 03.03.2016

YIT SPOUŠTÍ NOVÝ PROJEKT KOIVU ZLIČÍN

Původem finský developer YIT postaví na pražském Zličíně nový rezidenční areál, který již tradičně ponese finský název a nabídne bydlení ve finském stylu. Jedenáct nízkoenergetických domů s celkem 154 byty vyroste ve dvou etapách. Projekt má územní rozhodnutí i stavební povolení. V dubnu začne YIT stavět první etapu, jejíž dokončení plánuje na podzim roku 2017.

Read More

YIT

Vydáno dne: 08.02.2016

ZUZANA CHUDOBA POVYŠUJE V RÁMCI MEZINÁRODNÍ DEVELOPERSKÉ A STAVEBNÍ SKUPINY YIT

Zuzana Chudoba, která v mezinárodní developerské a stavební skupině YIT od roku 2011 působila na pozici Development Manager pro prodej, marketing a vztahy se zákazníky v regionu střední a východní Evropy a Ruska, dále stoupá ve firemní struktuře. V divizi YIT pro region střední a východní Evropy se stává ředitelkou pro vztahy se zákazníky v tomto regionu. Do její kompetence spadá kromě České republiky a Slovenska také Polsko a pobaltské státy (Estonsko, Litva a Lotyšsko). Současně zůstává členkou marketingového představenstva skupiny YIT.

Read More