Klient

YIT

resources/f/klienti/53/logo/YIT_CMYK.jpg

http://www.yit.cz

Společnost YIT (výslovnost: vaj aj tý) vstoupila na český trh v roce 2008, kdy akvizicí získala českou firmu Euro STAVOKONSULT. Loni tak firma oslavila 15leté výročí působení v tuzemsku, kořeny finské YIT sahají až do roku 1912 a má tedy za sebou již přes 110 let úspěšného fungování. K hlavním činnostem YIT Stavo patří příprava a realizace developerských projektů. Na český trh přináší bydlení ve finském stylu. Společnost YIT Stavo v České republice dokončila 34 projektů (včetně jednotlivých etap větších celků, které samy o sobě de facto představují středně velké bytové projekty). Ve výstavbě je nyní 5 projektů: Rivi Bachova, Sija Kamýk, Ranta Barrandov III, Toivo Roztyly a dosud největší areál Suomi Hloubětín, kde YIT společně s realizací Lappi Hloubětín vytvořila celou novou městskou čtvrť v Praze včetně mateřské školy. Další projekty, vč. prvního mimopražského, má developer v přípravě. YIT již dokázala splnit svůj ambiciózní plán a zařadila se mezi pětici nejsilnějších developerů na poli rezidenční výstavby v Praze.

Skupina YIT je největší stavební a developerskou firmou ve Finsku a řadí se na přední příčky v celé severní Evropě. Při všech svých stavbách dbá na trvalou udržitelnost a respekt k životnímu prostředí. Realizuje bytové i komerční nemovitosti a soustředí se zejména na projekty rozvoje velkých městských urbanistických celků. Její obrat v roce 2023 dosáhl 2,2 mld. eur. Skupina aktuálně působí v 8 zemích: Finsku, Norsku, Estonsku, Lotyšsku, Litvě, České republice, Slovensku a Polsku. Pracuje pro ni cca 4300 lidí. Akcie společnosti YIT jsou kotovány na burze v Helsinkách.

..
Obrázky
Obrázky

YIT

Vydáno dne: 10.08.2020

YIT DOKONČILA V HLOUBĚTÍNĚ HRUBOU STAVBU ETAPY VANTAA

Vantaa, devátá z celkem deseti etap projektu Suomi Hloubětín společnosti YIT, se dostala do fáze hrubé stavby. Čtyři pěti- až šestipodlažní domy zahrnují dohromady 104 nízkoenergetických bytů o dispozici od 1+kk po 5+kk. Téměř 50 % jednotek už má svého majitele. Kolaudace etapy je plánována na konec roku 2021. Běží i práce na dalších fázích vznikající finské čtvrti, která bude po dokončení čítat skoro 900 bytů.

Read More

YIT

Vydáno dne: 18.06.2020

YIT SPOUŠTÍ PRODEJ BYTŮ Z DRUHÉ ETAPY PROJEKTU RANTA BARRANDOV

Na Praze 5 rostou i čtyři domy druhé etapy rezidenčního komplexu Ranta Barrandov společnosti YIT. Developer právě spouští prodeje 118 nízkoenergetických bytů v dispozici od 1+kk do 5+kk, které doplní předzahrádka, terasa či balkon. Hrubá stavba by měla být hotova na podzim letošního roku, kolaudace druhé etapy je plánována ve 4. čtvrtletí roku 2021. YIT zároveň pokračuje v budování první fáze, jejíž noví obyvatelé by se měli nastěhovat na jaře příštího roku.

Read More

YIT

Vydáno dne: 17.03.2020

YIT: NAVZDORY EPIDEMII KORONAVIRU CENY NOVÝCH BYTŮ V DLOUHODOBÉM HORIZONTU NEKLESNOU

Současná situace je vlivem šíření koronaviru a přijetí nezbytných opatření velmi náročná pro celou českou společnost. Kromě dopadů na zdraví, kterým je potřeba v maximální možné míře předcházet, o což se teď všichni aktivně snažíme, se bude muset nejen Česko vyrovnávat s poklesem hospodářství a řada firem s ekonomickými ztrátami. A jak se důsledky projeví na trhu s rezidenčními nemovitostmi a na jejich cenách?

Read More

YIT

Vydáno dne: 24.02.2020

YIT ZVÝŠILA OBRAT NA TÉMĚŘ 2 MILIARDY KORUN

Developerská společnost YIT loni v Praze prodala 315 bytů a 14 nebytových prostor, čímž dosáhla obratu, který se blíží 2 miliardám korun. Výrazně tak překonala výsledky z roku 2018. Letos se YIT pouští například do výstavby školky v rostoucím areálu Suomi Hloubětín, nové byty ve finském stylu vzniknou také v rámci projektů Ranta Barrandov, Lappi Hloubětín či Parvi Cibulka. Ve výhledu jsou i nové projekty na Praze 11, 12 a 15. Developer finského původu plánuje v roce 2020 prodat asi 400 jednotek do osobního vlastnictví a začít realizovat zhruba 300 bytů pro nájemní bydlení, na které se také zaměřuje. Celá nadnárodní skupina YIT se čerstvě zavázala, že bude pracovat na uhlíkové neutralitě a do roku 2030 sníží emise oxidu uhličitého na polovinu.

Read More

YIT

Vydáno dne: 27.01.2020

RANTA BARRANDOV OD YIT HLÁSÍ DOKONČENÍ HRUBÉ STAVBY PRVNÍ ETAPY

Projekt Ranta Barrandov od společnosti YIT má hotovou hrubou stavbu první etapy. Zájemci z ní skoupili téměř 50 procent bytů, k prodeji zbývá 78 jednotek. Na konec roku je naplánována kolaudace a obyvatelé se budou moci nastěhovat na jaře 2021. Připravuje se také spuštění druhé etapy. Celý komplex bude tvořit osm bytových domů.

Read More

YIT

Vydáno dne: 14.01.2020

V PROJEKTU SUOMI HLOUBĚTÍN VYROSTLA DALŠÍ HRUBÁ STAVBA S OSMDESÁTKOU BYTŮ

Rezidenční čtvrť Suomi Hloubětín čítající téměř 900 nízkoenergetických bytů ve finském stylu se nově rozrostla o hrubou stavbu osmé etapy nazvané Pori. Ta v sobě zahrnuje celkem 82 bytových jednotek, z nichž je aktuálně prodáno 40 %. Její kolaudaci developerská společnost YIT plánuje v listopadu letošního roku.

Read More

YIT

Vydáno dne: 13.11.2019

YIT OZNAMUJE DALŠÍ KOLAUDACI: PROJEKT AALTO CIBULKA DOKONČEN

Společnost YIT zkolaudovala projekt Aalto Cibulka, který vyrostl v těsném sousedství přírodního parku v pražských Košířích. Rezidenční komplex ve tvaru vlnovky zahrnuje celkem 250 nízkoenergetických bytů ve finském stylu. Noví majitelé se budou moct začít stěhovat v prvním čtvrtletí příštího roku, poté co developer dokončí venkovní úpravy a poslední drobné práce v interiérech.

Read More

YIT

Vydáno dne: 11.11.2019

POLOVINA PROJEKTU SUOMI HLOUBĚTÍN JE HOTOVÁ, YIT ZKOLAUDOVALA DALŠÍ ETAPU

Developerská společnost YIT hlásí úspěšnou kolaudaci v pořadí již čtvrté etapy Lahti ve vznikající rezidenční čtvrti Suomi Hloubětín. Do tří dokončených domů se ještě před koncem roku mohou začít stěhovat noví majitelé 104 bytových jednotek. V rozsáhlém projektu vyroste celkem v deseti etapách téměř 900 nízkoenergetických bytů ve finském stylu.

Read More