Klient

YIT

resources/f/klienti/53/logo/YIT_CMYK.jpg

http://www.yit.cz

Společnost YIT (výslovnost: vaj aj tý) vstoupila na český trh v roce 2008, kdy akvizicí získala českou firmu Euro STAVOKONSULT. Loni tak firma oslavila 15leté výročí působení v tuzemsku, kořeny finské YIT sahají až do roku 1912 a má tedy za sebou již přes 110 let úspěšného fungování. K hlavním činnostem YIT Stavo patří příprava a realizace developerských projektů. Na český trh přináší bydlení ve finském stylu. Společnost YIT Stavo v České republice dokončila 34 projektů (včetně jednotlivých etap větších celků, které samy o sobě de facto představují středně velké bytové projekty). Ve výstavbě je nyní 5 projektů: Rivi Bachova, Sija Kamýk, Ranta Barrandov III, Toivo Roztyly a dosud největší areál Suomi Hloubětín, kde YIT společně s realizací Lappi Hloubětín vytvořila celou novou městskou čtvrť v Praze včetně mateřské školy. Další projekty, vč. prvního mimopražského, má developer v přípravě. YIT již dokázala splnit svůj ambiciózní plán a zařadila se mezi pětici nejsilnějších developerů na poli rezidenční výstavby v Praze.

Skupina YIT je největší stavební a developerskou firmou ve Finsku a řadí se na přední příčky v celé severní Evropě. Při všech svých stavbách dbá na trvalou udržitelnost a respekt k životnímu prostředí. Realizuje bytové i komerční nemovitosti a soustředí se zejména na projekty rozvoje velkých městských urbanistických celků. Její obrat v roce 2023 dosáhl 2,2 mld. eur. Skupina aktuálně působí v 8 zemích: Finsku, Norsku, Estonsku, Lotyšsku, Litvě, České republice, Slovensku a Polsku. Pracuje pro ni cca 4300 lidí. Akcie společnosti YIT jsou kotovány na burze v Helsinkách.

..
Obrázky
Obrázky

YIT

Vydáno dne: 07.06.2018

YIT OSLAVILA 10 LET OD SVÉHO VSTUPU NA ČESKÝ TRH

Za účasti klientů, obchodních partnerů a finské velvyslankyně oslavila developerská společnost YIT v prostorách výstavní síně Galerie Mánes deset let od svého vstupu na tuzemský rezidenční trh. Za tu dobu se díky počtu prodaných bytů zvládla propracovat mezi pětici nejsilnějších pražských developerů a dokončit deset nízkoenergetických projektů s celkem 1 300 novými byty. Za účasti nejvyššího vedení z Finska bilancovala nejen své dosavadní působení v Česku, ale přítomné seznámila i se svými plány do budoucna. Hosté měli zároveň možnost si prohlédnout jedinečnou výstavu fotografií „Ze života YIT“ od renomovaného fotografa Herberta Slavíka.

Read More

YIT

Vydáno dne: 06.06.2018

YIT ZA 10 LET PRODALA 1 500 NOVÝCH BYTŮ, PLÁNUJE I VSTUP DO SEGMENTU KOMERČNÍCH NEMOVITOSTÍ

Developerská společnost YIT v letošním roce slaví již deset let působení na českém rezidenčním trhu. Během uplynulé dekády se na něm úspěšně etablovala a díky počtu prodaných bytů se od roku 2016 řadí mezi pětici nejsilnějších developerů v Praze. Stihla dokončit deset nízkoenergetických projektů s celkem 1 300 novými byty. Zároveň se po vzoru své finské matky posunula od výstavby menších bytových domů až k rozvoji velkých územních celků. Své aktivity navíc do budoucna plánuje rozšířit – vstoupit chce do segmentu komerčních nemovitostí.

Read More

YIT

Vydáno dne: 28.05.2018

SUOMI HLOUBĚTÍN SE ROZRŮSTÁ, YIT ZAHÁJILA DALŠÍ DVĚ ETAPY

Developer YIT začal stavět další dvě etapy Salo a Porvoo svého doposud nejrozsáhlejšího rezidenčního komplexu Suomi Hloubětín v Praze 9. Dohromady tři bytové domy s více než 160 nízkoenergetickými jednotkami vytvoří oddělený polosoukromý blok se zeleným patiem. Dokončení YIT plánuje na podzim 2020.

Read More

YIT

Vydáno dne: 03.05.2018

YIT SPOLU S PŘEDŠKOLÁKY V HLOUBĚTÍNĚ VYRÁBĚLA HMYZÍ HOTELY

Proč je důležité udržovat rozmanitost biologických druhů ve městech a jak přispět k tomu, aby užitečný hmyz a další živočichové v aglomeracích zůstávali – nejen o tom si povídali zástupci developerské společnosti YIT s dětmi z Mateřské školy Nademlejnská v pražském Hloubětíně. Aby své poznatky uplatnili v praxi, vytvořili předškoláci společně s YIT tři hmyzí domečky, které následně instalovali na zahradě školky. Každý den tak mohou pozorovat, jací noví obyvatelé se v nich stačili zabydlet, a dozvídat se, čemu jsou konkrétní živočichové prospěšní.

Read More

YIT

Vydáno dne: 07.02.2018

SEDM TIPŮ DESIGNÉRKY, JAK ZAŘÍDIT MALÝ BYT

Zařídit si příjemné a stylové bydlení není snadným úkolem. Vyžaduje časovou a mnohdy i nemalou finanční investici. Navíc, ač nás plánování našeho nového bydlení obvykle těší, tak samotné nákupy a realizace interiéru mohou být značnou psychickou zátěží pro naše nervy. O všem je proto nutné dopředu detailně přemýšlet – o to víc, pokud se jedná o menší byt s omezeným prostorem. Na co se zaměřit a čeho se vyvarovat při zařizování těchto interiérů radí designérka finského developera YIT Lenka Hlaváčková Schubertová.

Read More

YIT

Vydáno dne: 01.02.2018

SPOLEČNOSTI YIT A LEMMINKÄINEN FÚZUJÍ. ZAŘADÍ SE TAK K LÍDRŮM V ROZVOJI MĚSTSKÝCH URBANISTICKÝCH CELKŮ V SEVERNÍ EVROPĚ

K 1. únoru 2018 fúzují dvě finské stavební společnosti s více než stoletou historií – YIT a Lemminkäinen. Od nynějška budou působit pod názvem YIT. Takto spojená společnost je ve svém oboru největší ve Finsku a řadí se k nejvýznamnějším stavebním firmám v celé severní Evropě. Jako developer a generální dodavatel realizuje bytové i komerční nemovitosti a rozvíjí městské urbanistické celky. Zaměřuje se také na výstavbu související infrastruktury a komunikací. V roce 2016 dosáhly čisté tržby obou zfúzovaných firem, které dohromady zaměstnávají na 10 000 lidí, zhruba 3,4 mld. eur.

Read More

YIT

Vydáno dne: 23.01.2018

YIT UPEVŇUJE SVOU POZICI – LONI PRODALA PŘES 300 BYTŮ, LETOS JICH NABÍDNE PŘES 500

Společnost YIT upevňuje svou pozici mezi pěti nejsilnějšími developery na pražském rezidenčním trhu. Díky loňskému obratu přesahujícímu 1 mld. korun a více než třem stovkám prodaných bytů navazuje na předchozí úspěšné roky a zejména na rok 2016, kdy do první pětky poprvé pronikla. Letos slaví 10. výročí působení na tuzemském trhu a nabídne přes 500 nízkoenergetických bytů ve finském stylu.

Read More

YIT

Vydáno dne: 19.01.2018

„ZE ŠVÉDSKA DO FINSKA“ – MARKETING YIT NOVĚ VEDE VERONIKA VANIŠOVÁ

Původem finská YIT, řadící se mezi pět nejsilnějších pražských rezidenčních developerů, obsadila vedoucí pozici marketingového oddělení. Tu od začátku roku zastává Veronika Vanišová, která do YIT přešla ze Skanska Reality, pro změnu pocházející ze Švédska.

Read More