Klient

YIT

resources/f/klienti/53/logo/YIT_CMYK.jpg

http://www.yit.cz

Společnost YIT (výslovnost: vaj aj tý) vstoupila na český trh v roce 2008, kdy akvizicí získala českou firmu Euro STAVOKONSULT. Loni tak firma oslavila 15leté výročí působení v tuzemsku, kořeny finské YIT sahají až do roku 1912 a má tedy za sebou již přes 110 let úspěšného fungování. K hlavním činnostem YIT Stavo patří příprava a realizace developerských projektů. Na český trh přináší bydlení ve finském stylu. Společnost YIT Stavo v České republice dokončila 34 projektů (včetně jednotlivých etap větších celků, které samy o sobě de facto představují středně velké bytové projekty). Ve výstavbě je nyní 5 projektů: Rivi Bachova, Sija Kamýk, Ranta Barrandov III, Toivo Roztyly a dosud největší areál Suomi Hloubětín, kde YIT společně s realizací Lappi Hloubětín vytvořila celou novou městskou čtvrť v Praze včetně mateřské školy. Další projekty, vč. prvního mimopražského, má developer v přípravě. YIT již dokázala splnit svůj ambiciózní plán a zařadila se mezi pětici nejsilnějších developerů na poli rezidenční výstavby v Praze.

Skupina YIT je největší stavební a developerskou firmou ve Finsku a řadí se na přední příčky v celé severní Evropě. Při všech svých stavbách dbá na trvalou udržitelnost a respekt k životnímu prostředí. Realizuje bytové i komerční nemovitosti a soustředí se zejména na projekty rozvoje velkých městských urbanistických celků. Její obrat v roce 2023 dosáhl 2,2 mld. eur. Skupina aktuálně působí v 8 zemích: Finsku, Norsku, Estonsku, Lotyšsku, Litvě, České republice, Slovensku a Polsku. Pracuje pro ni cca 4300 lidí. Akcie společnosti YIT jsou kotovány na burze v Helsinkách.

..
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky

YIT

Vydáno dne: 11.02.2021

YIT HODNOTÍ ROK 2020 JAKO ÚSPĚŠNÝ, LONI PRODALA TÉMĚŘ 300 BYTŮ

Loňský rok bude navždy spojován s krizí způsobenou pandemií koronaviru, která postavila státy, firmy i jednotlivce před nečekané výzvy. Společnosti YIT se je podařilo zdárně překonat a hodnotí rok 2020 jako úspěšný. V Praze prodala téměř 300 bytových jednotek, čímž dosáhla obratu blížícímu se 2 miliardám korun. Stále si tak drží svou pozici mezi pěticí předních rezidenčních developerů. V roce 2021 pod vedením nového generálního ředitele Marka Lokaje plánuje dát na trh 400 až 650 nových bytů, z čehož zhruba 200 bude vyčleněno pro nájemní bydlení. Nové projekty chystá v Praze 11, 12 a 15 a také v Praze 9, kde chce zahájit výstavbu komplexu Lappi Hloubětín. V letošním roce dále počítá s kolaudací tří svých projektů – druhé etapy Ranta Barrandov, deváté etapy Vantaa areálu Suomi Hloubětín a první části rezidence Parvi Cibulka. V rámci závazků nadnárodní skupiny YIT patří mezi důležité cíle rovněž postupné snižování uhlíkové stopy projektů na polovinu, a to do roku 2030.

Read More

YIT

Vydáno dne: 25.01.2021

YIT ZKOLAUDOVALA PRVNÍ ETAPU PROJEKTU RANTA BARRANDOV

Společnost YIT úspěšně dokončila první etapu projektu Ranta Barrandov se 141 nízkoenergetickými byty, z nichž zbývá ke koupi poslední byt. V současné době probíhají práce na druhé fázi, která by měla být zkolaudována na konci roku 2021. Zde je nyní k dispozici zhruba 90 volných bytových jednotek a 4 komerční prostory.

Read More

YIT

Vydáno dne: 18.01.2021

YIT SPOUŠTÍ NOVÝ PROJEKT KOTI LIBEŇ

Developerská společnost YIT odstartovala výstavbu projektu Koti Libeň, který zahrne celkem 140 nízkoenergetických bytů ve finském stylu, 2 ateliéry a 1 komerční prostor. Postaveny budou ve třech bytových domech. Jako první byl zahájen objekt B se 40 jednotkami a jedním nebytovým prostorem, jejichž prodej byl nyní spuštěn. Kolaudace celého projektu je plánována na zimu roku 2022.

Read More

YIT

Vydáno dne: 13.01.2021

YIT POKROČILA V PROJEKTU SUOMI HLOUBĚTÍN. ZKOLAUDOVALA TŘI ETAPY: SALO, PORVOO A PORI

V pořadí pátá a sedmá etapa nově vznikající rezidenční čtvrti Suomi Hloubětín developera YIT se dočkaly své kolaudace. Salo zahrnuje 101 bytových jednotek a Porvoo 60, všechny jsou již prodané a noví obyvatelé se do nich nyní pomalu začínají stěhovat. Zkolaudovaná je rovněž osmá fáze Pori a jejích 82 bytů už také našlo své majitele. Zde se rezidenti nastěhují během jara letošního roku.

Read More

YIT

Vydáno dne: 11.01.2021

NOVÝM GENERÁLNÍM ŘEDITELEM YIT STAVO SE STAL MAREK LOKAJ

Vedení společnosti YIT Stavo v České republice se od 1. ledna 2021 ujal Marek Lokaj (44), který do té doby zastával post technického ředitele. Firma se pod jeho řízením bude soustředit na upevnění své přední pozice na trhu rezidenčního developmentu, na další rozvoj i v oblasti nájemního bydlení či využití prefabrikace při výstavbě bytových projektů a v neposlední řadě na ekologické cíle stanovené celou nadnárodní skupinou YIT, například na dosažení uhlíkové neutrality. Marek Lokaj ve funkci vystřídá Vladimíra Dvořáka, jenž bude nadále zodpovědný za plánování investic a strategický rozvoj zejména velkých urbanistických celků.

Read More

YIT

Vydáno dne: 10.11.2020

NAD DRUHOU ETAPOU PROJEKTU RANTA BARRANDOV ZAVLÁLA GLAJCHA

Společnost YIT úspěšně pokročila ve stavebních pracích a dokončila hrubou stavbu druhé etapy projektu Ranta Barrandov, která zahrnuje 118 nízkoenergetických bytů. Kolaudace této fáze by měla proběhnout na konci roku 2021. Letos v říjnu developer otevřel pro zájemce o bydlení ve finském stylu vzorový byt v první etapě projektu, v níž zbývá už jen posledních 11 volných jednotek.

Read More

YIT

Vydáno dne: 09.10.2020

BLÍŽÍ SE KOLAUDACE PRVNÍ ETAPY PROJEKTU RANTA BARRANDOV. YIT PRO ZÁJEMCE OTEVŘELA VZOROVÝ BYT

Developer YIT otevřel v první etapě projektu Ranta Barrandov pro zájemce o finské bydlení vzorový byt 3+kk. Tato fáze zahrne 141 nízkoenergetických bytových jednotek v dispozicích od 1+kk do 5+kk a výměře až 140 m². K prodeji jich nyní zbývá necelá dvacítka. K nastěhování budou pro nové majitele na jaře příštího roku. Developer se také chystá brzy dokončit hrubou stavbu druhé etapy, jejíž kolaudace je plánovaná na 4. čtvrtletí roku 2021. Z této fáze mohou zájemci vybírat zatím z cca 90 volných bytů.

Read More

YIT

Vydáno dne: 01.09.2020

BYDLENÍ S INDUSTRIÁLNÍ DUŠÍ: YIT ZAHÁJILA PŘEMĚNU TOVÁRNY MEOPTA NA EXKLUZIVNÍ PROJEKT PARVI CIBULKA

Developerská společnost YIT revitalizuje bývalou továrnu Meopta, jejíž proměnou vytvoří nový rezidenční projekt Parvi Cibulka. Vznikne zde 149 moderních nízkoenergetických bytů, které budou respektovat unikátní architekturu budovy s řadou zachovaných původních prvků. Zhruba 120 bytů je loftového typu, zbývající pak jednopodlažní nebo mezonetové. Jednotky naplno využívají industriální charakter stavby, nabídnou tak vysoké stropy, vestavěná patra, galerie, skyboxy či střešní terasy. Zájemci mohou vybírat z mnoha různých variant bytů s plochou od 44 m2 do 250 m2. YIT právě spouští prodej jednotek, kolaudaci projektu společnost plánuje na polovinu roku 2022.

Read More