Klient

YIT

resources/f/klienti/53/logo/YIT_CMYK.jpg

http://www.yit.cz

Společnost YIT (výslovnost: vaj aj tý) vstoupila na český trh v roce 2008, kdy akvizicí získala českou firmu Euro STAVOKONSULT. Loni tak firma oslavila 15leté výročí působení v tuzemsku, kořeny finské YIT sahají až do roku 1912 a má tedy za sebou již přes 110 let úspěšného fungování. K hlavním činnostem YIT Stavo patří příprava a realizace developerských projektů. Na český trh přináší bydlení ve finském stylu. Společnost YIT Stavo v České republice dokončila 34 projektů (včetně jednotlivých etap větších celků, které samy o sobě de facto představují středně velké bytové projekty). Ve výstavbě je nyní 5 projektů: Rivi Bachova, Sija Kamýk, Ranta Barrandov III, Toivo Roztyly a dosud největší areál Suomi Hloubětín, kde YIT společně s realizací Lappi Hloubětín vytvořila celou novou městskou čtvrť v Praze včetně mateřské školy. Další projekty, vč. prvního mimopražského, má developer v přípravě. YIT již dokázala splnit svůj ambiciózní plán a zařadila se mezi pětici nejsilnějších developerů na poli rezidenční výstavby v Praze.

Skupina YIT je největší stavební a developerskou firmou ve Finsku a řadí se na přední příčky v celé severní Evropě. Při všech svých stavbách dbá na trvalou udržitelnost a respekt k životnímu prostředí. Realizuje bytové i komerční nemovitosti a soustředí se zejména na projekty rozvoje velkých městských urbanistických celků. Její obrat v roce 2023 dosáhl 2,2 mld. eur. Skupina aktuálně působí v 8 zemích: Finsku, Norsku, Estonsku, Lotyšsku, Litvě, České republice, Slovensku a Polsku. Pracuje pro ni cca 4300 lidí. Akcie společnosti YIT jsou kotovány na burze v Helsinkách.

Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky

YIT

Vydáno dne: 10.08.2020

YIT DOKONČILA V HLOUBĚTÍNĚ HRUBOU STAVBU ETAPY VANTAA

Vantaa, devátá z celkem deseti etap projektu Suomi Hloubětín společnosti YIT, se dostala do fáze hrubé stavby. Čtyři pěti- až šestipodlažní domy zahrnují dohromady 104 nízkoenergetických bytů o dispozici od 1+kk po 5+kk. Téměř 50 % jednotek už má svého majitele. Kolaudace etapy je plánována na konec roku 2021. Běží i práce na dalších fázích vznikající finské čtvrti, která bude po dokončení čítat skoro 900 bytů.

Read More

YIT

Vydáno dne: 18.06.2020

YIT SPOUŠTÍ PRODEJ BYTŮ Z DRUHÉ ETAPY PROJEKTU RANTA BARRANDOV

Na Praze 5 rostou i čtyři domy druhé etapy rezidenčního komplexu Ranta Barrandov společnosti YIT. Developer právě spouští prodeje 118 nízkoenergetických bytů v dispozici od 1+kk do 5+kk, které doplní předzahrádka, terasa či balkon. Hrubá stavba by měla být hotova na podzim letošního roku, kolaudace druhé etapy je plánována ve 4. čtvrtletí roku 2021. YIT zároveň pokračuje v budování první fáze, jejíž noví obyvatelé by se měli nastěhovat na jaře příštího roku.

Read More

YIT

Vydáno dne: 17.03.2020

YIT: NAVZDORY EPIDEMII KORONAVIRU CENY NOVÝCH BYTŮ V DLOUHODOBÉM HORIZONTU NEKLESNOU

Současná situace je vlivem šíření koronaviru a přijetí nezbytných opatření velmi náročná pro celou českou společnost. Kromě dopadů na zdraví, kterým je potřeba v maximální možné míře předcházet, o což se teď všichni aktivně snažíme, se bude muset nejen Česko vyrovnávat s poklesem hospodářství a řada firem s ekonomickými ztrátami. A jak se důsledky projeví na trhu s rezidenčními nemovitostmi a na jejich cenách?

Read More

YIT

Vydáno dne: 24.02.2020

YIT ZVÝŠILA OBRAT NA TÉMĚŘ 2 MILIARDY KORUN

Developerská společnost YIT loni v Praze prodala 315 bytů a 14 nebytových prostor, čímž dosáhla obratu, který se blíží 2 miliardám korun. Výrazně tak překonala výsledky z roku 2018. Letos se YIT pouští například do výstavby školky v rostoucím areálu Suomi Hloubětín, nové byty ve finském stylu vzniknou také v rámci projektů Ranta Barrandov, Lappi Hloubětín či Parvi Cibulka. Ve výhledu jsou i nové projekty na Praze 11, 12 a 15. Developer finského původu plánuje v roce 2020 prodat asi 400 jednotek do osobního vlastnictví a začít realizovat zhruba 300 bytů pro nájemní bydlení, na které se také zaměřuje. Celá nadnárodní skupina YIT se čerstvě zavázala, že bude pracovat na uhlíkové neutralitě a do roku 2030 sníží emise oxidu uhličitého na polovinu.

Read More

YIT

Vydáno dne: 27.01.2020

RANTA BARRANDOV OD YIT HLÁSÍ DOKONČENÍ HRUBÉ STAVBY PRVNÍ ETAPY

Projekt Ranta Barrandov od společnosti YIT má hotovou hrubou stavbu první etapy. Zájemci z ní skoupili téměř 50 procent bytů, k prodeji zbývá 78 jednotek. Na konec roku je naplánována kolaudace a obyvatelé se budou moci nastěhovat na jaře 2021. Připravuje se také spuštění druhé etapy. Celý komplex bude tvořit osm bytových domů.

Read More

YIT

Vydáno dne: 14.01.2020

V PROJEKTU SUOMI HLOUBĚTÍN VYROSTLA DALŠÍ HRUBÁ STAVBA S OSMDESÁTKOU BYTŮ

Rezidenční čtvrť Suomi Hloubětín čítající téměř 900 nízkoenergetických bytů ve finském stylu se nově rozrostla o hrubou stavbu osmé etapy nazvané Pori. Ta v sobě zahrnuje celkem 82 bytových jednotek, z nichž je aktuálně prodáno 40 %. Její kolaudaci developerská společnost YIT plánuje v listopadu letošního roku.

Read More

YIT

Vydáno dne: 13.11.2019

YIT OZNAMUJE DALŠÍ KOLAUDACI: PROJEKT AALTO CIBULKA DOKONČEN

Společnost YIT zkolaudovala projekt Aalto Cibulka, který vyrostl v těsném sousedství přírodního parku v pražských Košířích. Rezidenční komplex ve tvaru vlnovky zahrnuje celkem 250 nízkoenergetických bytů ve finském stylu. Noví majitelé se budou moct začít stěhovat v prvním čtvrtletí příštího roku, poté co developer dokončí venkovní úpravy a poslední drobné práce v interiérech.

Read More

YIT

Vydáno dne: 11.11.2019

POLOVINA PROJEKTU SUOMI HLOUBĚTÍN JE HOTOVÁ, YIT ZKOLAUDOVALA DALŠÍ ETAPU

Developerská společnost YIT hlásí úspěšnou kolaudaci v pořadí již čtvrté etapy Lahti ve vznikající rezidenční čtvrti Suomi Hloubětín. Do tří dokončených domů se ještě před koncem roku mohou začít stěhovat noví majitelé 104 bytových jednotek. V rozsáhlém projektu vyroste celkem v deseti etapách téměř 900 nízkoenergetických bytů ve finském stylu.

Read More