Klient

YIT

resources/f/klienti/53/logo/YIT_CMYK.jpg

http://www.yit.cz

Společnost YIT (výslovnost: vaj aj tý) vstoupila na český trh v roce 2008, kdy akvizicí získala českou firmu Euro STAVOKONSULT. Loni tak firma oslavila 15leté výročí působení v tuzemsku, kořeny finské YIT sahají až do roku 1912 a má tedy za sebou již přes 110 let úspěšného fungování. K hlavním činnostem YIT Stavo patří příprava a realizace developerských projektů. Na český trh přináší bydlení ve finském stylu. Společnost YIT Stavo v České republice dokončila 34 projektů (včetně jednotlivých etap větších celků, které samy o sobě de facto představují středně velké bytové projekty). Ve výstavbě je nyní 5 projektů: Rivi Bachova, Sija Kamýk, Ranta Barrandov III, Toivo Roztyly a dosud největší areál Suomi Hloubětín, kde YIT společně s realizací Lappi Hloubětín vytvořila celou novou městskou čtvrť v Praze včetně mateřské školy. Další projekty, vč. prvního mimopražského, má developer v přípravě. YIT již dokázala splnit svůj ambiciózní plán a zařadila se mezi pětici nejsilnějších developerů na poli rezidenční výstavby v Praze.

Skupina YIT je největší stavební a developerskou firmou ve Finsku a řadí se na přední příčky v celé severní Evropě. Při všech svých stavbách dbá na trvalou udržitelnost a respekt k životnímu prostředí. Realizuje bytové i komerční nemovitosti a soustředí se zejména na projekty rozvoje velkých městských urbanistických celků. Její obrat v roce 2023 dosáhl 2,2 mld. eur. Skupina aktuálně působí v 8 zemích: Finsku, Norsku, Estonsku, Lotyšsku, Litvě, České republice, Slovensku a Polsku. Pracuje pro ni cca 4300 lidí. Akcie společnosti YIT jsou kotovány na burze v Helsinkách.

Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky

YIT

Vydáno dne: 14.12.2017

PROJEKT AALTO CIBULKA OD YIT HLÁSÍ ZAHÁJENÍ VÝSTAVBY

Společnost YIT vybrala pro svůj rezidenční projekt v pražských Košířích Aalto Cibulka generálního dodavatele stavby. Stala se jím společnost STEP, která s YIT spolupracovala již na bytových komplexech Koivu Zličín či Green Motol. Developer tak po demoličních pracích v areálu zahájil samotnou výstavbu, přičemž dokončení celého projektu s 250 nízkoenergetickými byty plánuje na konec roku 2019.

Read More

YIT

Vydáno dne: 30.11.2017

YIT DOKONČILA PROJEKT KOIVU ZLIČÍN

V pořadí již desátý rezidenční projekt – Koivu Zličín – zkolaudovala developerská společnost s finskými kořeny YIT, která v příštím roce oslaví i deset let od svého vstupu na pražský trh nemovitostí. Ve dvou etapách vyrostlo nedaleko březového háje v Praze na Zličíně jedenáct nízkoenergetických domů s celkem 161 novými byty – již tradičně ve finském stylu. Ke koupi jich však zbývá už jen posledních 10.

Read More

YIT

Vydáno dne: 01.11.2017

YIT ZAHÁJILA PROJEKT KORU VINOHRADSKÁ

Developerská společnost YIT spustila 1. listopadu výstavbu a předprodej bytů v rámci svého nového projektu Koru Vinohradská. Sedmipodlažní dům s 59 novými byty ve finském stylu vyroste na rozhraní městských částí Vinohrady a Strašnice. Kromě nabídky bydlení zahrne i prostory ke komerčnímu využití. Dokončení výstavby YIT plánuje na podzim roku 2019.

Read More

YIT

Vydáno dne: 26.10.2017

YIT ZKOLAUDOVALA PRVNÍ ETAPU SVÉHO NEJVĚTŠÍHO REZIDENČNÍHO PROJEKTU SUOMI HLOUBĚTÍN

Výstavba první etapy Espoo projektu Suomi Hloubětín, který v Praze staví společnosti YIT, dospěla do zdárného konce. Během necelých dvou let vyrostly na ploše původního hloubětínského brownfieldu dva šestipodlažní nízkoenergetické domy s celkem 149 novými byty ve finském stylu. To je ale pouze začátek. YIT má v plánu dalších devět etap, po jejichž dokončení se Suomi Hloubětín stane novou moderní městskou čtvrtí pro téměř 2 000 obyvatel. A dvě z nich – Turku a Oulu – se již blíží do fáze hrubé stavby.

Read More

YIT

Vydáno dne: 05.10.2017

V MÁNESU OSLAVÍ STOLETÍ FINSKÉHO DESIGNU A ARCHITEKTURY

Rok 2017 se nese ve znamení oslav stoletého výročí nezávislosti Finska a díky putovní výstavě „Echoes / 100 let finského designu a architektury“ se v říjnu slavnostní atmosféra přenese i do pražské Galerie Mánes. Česká veřejnost se tak může seznámit jak s proslulými díly, tak i s netradiční tvorbou a méně známými skvosty finských designérů a architektů. Výstavu pořádá Velvyslanectví Finské republiky v Praze a proběhne ve dnech 20. až 30. října. Navštívit ji bude možné i v rámci festivalového programu Designbloku.

Read More

YIT

Vydáno dne: 20.09.2017

YIT ZKOLAUDOVALA PROJEKT TALO KAVALÍRKA

Společnost YIT úspěšně zakončila výstavbu dalšího ze svých rezidenčních projektů – TALO Kavalírka na rozhraní Košíř a Smíchova. Nová bytová zástavba tvořená čtyřmi nízkoenergetickými domy představuje tradiční městské bydlení se zeleným vnitroblokem a výbornou dostupností do centra města. Pražský trh nemovitostí obohatila o 98 nových bytů ve finském stylu. Ke koupi jich však zbývá už jen pouhých sedm. V prosinci pak přivítá nové rezidenty, a to včetně sportovního páru Gabriely a Petra Koukalových, kteří se sem stěhují ze svého dosavadního bytu v Green Motol.

Read More

YIT

Vydáno dne: 04.09.2017

YIT ZAHÁJILA DALŠÍ ETAPU ROZSÁHLÉHO PROJEKTU SUOMI HLOUBĚTÍN

Developerská společnost YIT spustila 1. září prodej více než stovky nových nízkoenergetických bytů z další etapy svého největšího rezidenčního komplexu Suomi Hloubětín. V pořadí již čtvrtá fáze Lahti tak postupně rozšiřuje vznikající zástavbu v pražském Hloubětíně poblíž říčky Rokytky a navazuje na etapy Espoo, Oulu a Turku pojmenovaných po významných finských městech. Zahájení výstavby YIT plánuje na letošní podzim a dokončení v druhé půli roku 2019.

Read More

YIT

Vydáno dne: 21.08.2017

ČESKOU ŠKOLKU V PROJEKTU SUOMI HLOUBĚTÍN NAVRHNE FINSKÝ ARCHITEKT JYRKI TASA

Společnost YIT staví v Praze 9 na ploše devíti hektarů novou rezidenční čtvrť Suomi Hloubětín pro téměř 2 000 obyvatel. V takto rozsáhlém urbanistickém celku, v němž najde svůj domov také řada rodin s dětmi, nezapomíná ani na potřebnou infrastrukturu a občanskou vybavenost. Stejně jako ve velkých projektech YIT v Helsinkách v mateřském Finsku (Merenkulkijanranta, Konepaja, Tripla) bude její součástí i komerční zóna s obchody a provozovnami služeb, plochy pro volnočasové aktivity, odpočinková místa a v neposlední řadě i dětské hřiště a mateřská školka. Projektovat ji bude známý finský architekt Jyrki Tasa, který tak přinese do Česka elegantní architekturu v severském designu. Výstavbu školky plánuje YIT zahájit v roce 2018.

Read More