Klient

BYDLÍME KOMPLEXNĚ

resources/f/klienti/163/logo/Bidli.PNG

https://www.bidli.cz/

Bidli holding, a.s., je největším komplexním projektem pro bydlení v České republice. Společnost jako jediná na trhu řeší kompletní škálu služeb – realitní činnost, hypoteční poradenství, rezidenční development, družstevní bydlení, pojištění, dodávku energií, výrobu dřevostaveb a nábytku i designové řešení interiéru. Klientovi je tak schopna zajistit nové bydlení i vše, co k němu potřebuje. Mezi její developerské projekty patří rezidenční areál Bidli v Rodově, středočeské Libři či Myslince u Plzně.

Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky

BYDLÍME KOMPLEXNĚ

Vydáno dne: 15.06.2021

REGIONY V ČESKU HLÁSÍ: CHCETE BYT? PĚKNĚ SI PŘIPLATÍTE!

Obrovský převis poptávky po nemovitostech nad jejich nabídkou nekončí. V současnosti lidé masivně shánějí byty ve větších městech či rodinné domy a pozemky, které hledají většinou do 15 km od okresních měst. Jejich ceny tak významně rostou, a proto jsou kupující s nižší bonitou nuceni se poohlédnout i v méně atraktivních lokalitách. Stále častěji se kupují také rekreační objekty a investiční byty – ty v některých regionech (například v Jihočeském kraji) tvoří skoro polovinu poptávky. Sehnat jakoukoliv nemovitost však představuje vzhledem k enormnímu zájmu téměř nemožný úkol, podle společnosti Bidli narostl až o stovky procent. Na inzeráty se v podstatě okamžitě ozývají desítky zájemců a prodá se tak víceméně cokoliv. Detailnější analýzu situace na realitním trhu v jednotlivých krajích nabídli regionální experti společnosti Bidli.

Read More

BYDLÍME KOMPLEXNĚ

Vydáno dne: 07.06.2021

JAK RYCHLE A ZA DOBROU CENU PRODAT NEMOVITOST? POMŮŽE HOME STAGING

Díky pokroku v technologiích a novým právním normám se v posledních letech znatelně zvýšila kvalita i rozsah realitních služeb a s tím související marketing. Profesionální makléři dnes využívají k propagaci vašeho bytu či domu nejmodernější nástroje, které jsou svépomocí jen těžko dosažitelné. K základním prvkům kromě focení nemovitostí do inzerce patří rovněž tvorba online prezentací a vizualizací, využití virtuální reality nebo záběrů z dronu a v neposlední řadě také home staging. Tento obor bytového designu zaměřující se na estetickou úpravu nemovitostí před jejich nabízením pomůže snazšímu a výhodnějšímu prodeji vašeho bytu či domu. Cenu dokáže zvednout až o statisíce, zájem o tuto službu proto výrazně roste. Abyste toho ale dosáhli, musíte se obracet na profesionální renomované firmy se zkušenými odborníky. Jak celý proces home stagingu probíhá, vysvětlí manažerka společnosti Bidli design Jana Ondrejková.

Read More

BYDLÍME KOMPLEXNĚ

Vydáno dne: 13.05.2021

JE HYPOTEČNÍ TRH V OHROŽENÍ?

První kvartál letošního roku se nesl ve znamení zvyšující se poptávky po hypotékách. Podle údajů Fincentrum Hypoindex se březen 2021 stal rekordním měsícem jednak v objemu poskytnutých hypotečních úvěrů ve výši 44,72 mld. Kč a jednak s počtem 14 401 sjednaných nových hypoték. Celé první čtvrtletí pak dosáhlo rekordního objemu téměř 100 mld. Kč, výrazně se do něj ovšem promítly refinancované úvěry. Průměrná výše hypotéky vzrostla na 3,1 mil. Kč, průměrná úroková sazba nepatrně stoupla na 1,94 % p.a. Aktuální situaci na hypotečním trhu mapuje odborník ze společnosti Bidli.

Read More

BYDLÍME KOMPLEXNĚ

Vydáno dne: 10.05.2021

ENERGIE ZDRAŽUJÍ, ZA ELEKTŘINU ČEŠI PLATÍ SKORO NEJVÍC V EVROPĚ. JAK SI DODÁVKY ZLEVNIT A JAK VYBRAT DOBRÉHO DODAVATELE?

Trh s energiemi představuje pro spoustu lidí abstraktní pojem. Navíc se jedná o velice specifické, nepřehledné a neustále se měnící prostředí. Přitom se každodenně dotýká nejen ekonomické sféry, ale i životů běžných spotřebitelů. Z údajů Energetického regulačního úřadu [1] vyplývá, že za rok 2020 se propadla výroba elektřiny v České republice ve srovnání s tím předchozím o více než 6 %. Současně s tím došlo také k poklesu její celkové spotřeby, s ohledem na pandemii koronaviru se snížila zejména poptávka podniků. Výjimku však tvořily domácnosti, které naopak zaznamenaly výrazný meziroční růst odběrů o 4,7 %. Ani ten ovšem nevyrovnal ztrátu a momentálně se dá očekávat zdražení energií. Jak se na tomto trhu vyznat, podle čeho vybírat dodavatele a kdy odstoupit od nevýhodné smlouvy poradí expert ze společnosti Bidli.

Read More

BYDLÍME KOMPLEXNĚ

Vydáno dne: 23.04.2021

ROSTE ZÁJEM O INVESTICE DO NEMOVITOSTÍ. VYPLATÍ SE INVESTOVAT PŘES NEMOVITOSTNÍ FOND?

V poslední době stoupá zájem o investice do nemovitostí, jak hlásí řada developerů i realitních kanceláří, včetně společnosti Bidli holding. Mezi výhody především těch rezidenčních, patří jednoznačně jejich stálost a nízká míra rizika. Ceny nemovitostí, potažmo ceny nájmů navíc dokážou kopírovat inflační křivku. Ne každý investor se ale umí na trhu dobře zorientovat, vybrat vhodnou nemovitost a ještě se pak starat o pronájem. Proto se dnes objevují čím dál více nemovitostní investiční fondy, které toto všechno obsáhnou. Aktuální trendy v oblasti investování do nemovitostí přibližuje odborník ze společnosti Bidli.

Read More

BYDLÍME KOMPLEXNĚ

Vydáno dne: 06.04.2021

POZEMEK PRO VÝSTAVBU JE POTŘEBA PŘED KOUPÍ DŮKLADNĚ PROVĚŘIT. UŠETŘÍ TO SPOUSTU STAROSTÍ I PENĚZ

Zejména v dnešní době, kdy se neustále zvyšuje poptávka po pozemcích pro výstavbu rodinných domů v okolí velkých měst, je nezbytné být při nákupu obezřetný. Mnoho lidí si totiž koupí parcelu, o které si myslí, že se perfektně hodí pro jejich plánovanou stavbu. Navíc ve skvělé lokalitě a za výhodnou cenu. Jenže poté narazí na různé problémy při vyřizování všemožných povolení. Zásadní životní rozhodnutí není dobré uspěchat – existuje celá řada kritérií, které je před koupí potřeba důkladně prověřit. Díky tomu se kolikrát dají ušetřit desítky až stovky tisíc korun, o starostech nemluvě. V případě jakýchkoliv pochybností se lze obrátit na odborníky. Rady, na co si dát pozor a jak se vyhnout rizikovému pozemku, přináší expert společnosti Bidli.

Read More

BYDLÍME KOMPLEXNĚ

Vydáno dne: 04.03.2021

LIDÉ TOUŽÍ PO REKREAČNÍCH NEMOVITOSTECH. ZÁJEM VZROSTL O TŘETINU A CENY TAKÉ

Ač by se dalo očekávat, že v době koronavirové epidemie lidé nákup rekreační nemovitosti odloží, protože se nejedná o nejnutnější potřebu každodenního bydlení, s krizí naopak poptávka posílila. Pandemie totiž zkomplikovala cestování do zahraničí, a tak se lidé začali více poohlížet po klidném místě k odpočinku a trávení dovolené v tuzemsku. To potvrzují údaje společnosti Bidli, která už od uplynulého roku pociťuje rekordní zájem o chaty a chalupy.

Read More

BYDLÍME KOMPLEXNĚ

Vydáno dne: 25.02.2021

JAK FINANCOVAT KOUPI NEMOVITOSTI, KDYŽ JEJICH CENY NADÁLE ROSTOU?

V roce 2020 byla kromě potřeby vlastní střechy nad hlavou jedním z hlavních motivů pro nákup nemovitosti snaha bezpečně uložit úspory a zároveň se projevil nadstandardní nárůst zájmu o rekreační objekty, které se ukázaly být příjemnější alternativou pro přečkání karantény než byty 2+kk na sídlišti. Poptávka tak neutichá, a to i přesto, že ceny nemovitostí stále stoupají. Na dosažitelnost bydlení mají vliv také změny úvěrové regulatoriky. Česká národní banka v loňském roce přestala uplatňovat dodržování kritérií poměru příjmu k finančním závazkům – parametry DSTI (poměr výše měsíčních splátek k měsíčnímu příjmu) a DTI (poměr celkového zadlužení k ročnímu příjmu). Většina bank si tato kritéria interně ponechala, mírně rozvolnila a po svém upravila. Analýzu současné situace na hypotečním poli a různých možností pro žadatele představuje finanční expert společnosti Bidli.

Read More