ROTER HAHN
Vydáno dne: 04.05.2015
Jídlo bývá také ústředním tématem mnohých festivalů a slavností probíhajících v Jižním Tyrolsku po celý rok. V březnu je možné navštívit Festival sýrů, na konci června slavnosti jahod, v září je možné ochutnat tradiční kuchyni v rámci Jihotyrolských knedlíkových slavností a v říjnu si pak přijdou na své milovníci masa při Špekovém festivalu. Vrcholem gastronomických oslav je však Törggelen, svátek nového vína, kdy na konci září lidé slaví konec vinné sklizně a chodí z farmy na farmu, jedí, pijí a hlavně ochutnávají nová vína. Ty pak doplní nejtypičtější pokrm tohoto období - jedlé kaštany, na které je možné narazit takřka na každém kroku a ve všech možných úpravách - v nabídce jsou i takové speciality, jako kaštanová marmeláda nebo polévka. Letošní Törggelen začíná 26. září a opět nabídne pestrou směsici zábavy, dobrého jídla a pití a spoustu příležitostí k poznání tradiční jihotyrolské kultur
Read More